Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Έρευνες

Σύμφωνα με έρευνα στο Men's Health της Ελλάδας:

το 20% των ερωτηθέντων (που ήταν αποκλειστικά άντρες) είπαν ότι ακολούθησαν την θρησκεία τους γιατί αυτό τους έμαθαν οι γονείς τους...

Το 58% των αντρών απάντησε ότι προσεύχεται για ένα θαύμα, το 25% για το φαγητό, πριν από το γεύμα και το 22% είπε ότι κάνει προσευχούλα πριν κοιμηθεί.

Θα αρχίσω να κάνω προσευχές, και βρήκα και τον λόγο

Το 84% των αντρών είπε ότι την ώρα της Θείας Λειτουργίας ονειροπολεί, οι περισσότεροι από αυτούς ονειρεύονται την θεά που μόλις μπήκε.

Μόνο το 5% εξομολογείται τα πάντα στον πνευματικό του. 30% θεωρεί τον Επιτάφιο την μεγαλύτερη στιγμή της Μεγάλης Εβδομάδας, 1 στους 7 θεωρεί το Πάσχα την αγαπημένη του γιορτή και ο λόγος; το 45% αυτών το “οφείλει” στο μεγάλο φαγοπότι της Κυριακής. 1 στους 3 θα ήθελε τα έθιμα του Πάσχα (για τα φαγητά μιλούμε πάντα) να ήταν περισσότερες φορές τον χρόνο αλλά οι περισσότεροι λένε ότι είναι αδύνατον γιατί το αρνί πάει 14 ευρώ το κιλό, η αμέσως επόμενη δημοφιλέστερη απάντηση ήταν το 5 ώρες ψησίματος (μέσος όρος). 70% κάνει νηστεία κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι περισσότεροι από αυτούς απάντησαν “για αποτοξίνωση του οργανισμού”.

1 στους 11 πιστεύει ότι αν βρίσουν τα Θεία θα τους κτυπήσει κεραυνός ή κάτι ανάλογο!

Τέλος 1 στους 8 πιστεύει ότι αν προσευχηθεί η ομάδα του θα τα πάει καλά!


Σύμφωνα με έρευνα στο Cosmopolitan της Ελλάδας και πάλι, που και πάλι ήταν αποκλειστικά για άντρες...

παντού άντρες... (αμαν τους θέλεις όμως...)

...σε ερώτηση “Τι θα έκανες αν η κοπέλα σου έλεγε ότι ήταν έγκυος”, οι απαντήσεις ήταν σχεδόν απογοητευτικές και... αναμενόμενες. Τα σχόλια μου είναι λίγο ηθικολογίες και κλισέ αλλά δεν γίνεται ρε παιδιά, άντρας είναι αυτός με τα αρχίδια!

“Της απάντησα ότι, δυστυχώς το δικό μου βιολογικό ρολόι δεν είχε χτυπήσει ακόμα” Λάκης, 25 ετών

Λάκη, με τον Λαζόπουλο καμία σχέση... Το κεφάλι σου πρέπει να κτυπάς όμως...

“Την παντρεύτηκα και τώρα πάμε για το δεύτερο” Σταύρος, 34 ετών

Κλασσική συνέχεια του μυθιστορήματος, σε μερικά χρόνια άκου και το διαζύγιο... έχεις προοπτικές όμως...

“Θα ήμουν υποχρεωμένος να την αποκαταστήσω φαντάζομαι” Κώστας, 30 ετών

Κοίτα Κωστάκη, καταρχάς είσαι 30 και πρέπει να παντρευτείς, μην χαλάσεις το χατήρι της μαμάς... Πάντως φαντάζεσαι σωστά αν και από το ύφος που απάντησες θα έχεις την μελλοντική κατάληξη του Σταύρου, φαντάζομαι.

“Άρχισα να την φιλάω σαν τρελός” Στάθης, 28 ετών

Να και ένας λογικός άντρας με αρχίδια!

“Σκέφτηκα πόσο όμορφο μωρό θα βγει” Ανδρέας, 31 ετών

Λαφαζάνης, καλαμαράς!

“Τη ρώτησα αν ήταν καθόλου με τα καλά της” Λευτέρης, 25 ετών

Μαλάκας. Μπάστα ρε μεγάλε, μόνη της μπήκε η τσουτσού σου και την ρωτάς αν είναι στα καλά της?

“Τη ρώτησα ποιος είναι ο πατέρας” Σταμάτης, 25 ετών

ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ, Άη σιχτίρι ρε μαλάκα, ουστ από 'δω!

“Πόση προίκα έχεις είπαμε;” Στέλιος, 27 ετών

Προνοητικός ο Στέλιος αν και νεαράς ηλικίας, αλλά πάνω από όλα σωβινιστής. Η προίκα απαγορεύεται μετά νόμου πλέον!

“Στην περίπτωση που την αγαπούσα θα το σκεφτόμουν σοβαρά, σε αντίθετη περίπτωση θα της έκλεινα αμέσως ραντεβού στον γυναικολόγο” Άρης, 29 ετών

Καλός είσαι και του λόγου σου...

“Δεν με ενόχλησε το γεγονός όσο ο τρόπος με τον οποίο μου το ανακοίνωσε, στο στιλ “αποφάσισε και γρήγορα, δεν θα καθίσω να περιμένω”Όμηρος, 27 ετών

Κατακαημένε Όμηρε, ο Όμηρος είναι σχετικά η εξαίρεση της υπόθεσης, άκουσ' εκεί την τσούλα να πει έτσι πράμα του μωρού... αλλά όλοι οι παραπάνω έχουν κάνει τις γυναίκες έτσι αγαπητέ Όμηρε!


(ξεφυσάω) Ούφου!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Black List

Οι 91 χώρες που ΔΕΝ αναγνωρίζουν ΚΑΝ την ομοφυλοφιλία


  1. ΑΦΡΙΚΗ: Αλγερία

  2. Αίγυπτος

  3. Μαρόκο

  4. Λιβύη

  5. Σουδάν

  6. Τυνησία

  7. Μπουρκίνα-Φάσο

  8. Γκάνα

  9. Γουινέα

  10. Γκάμπια

  11. Λιβερία

  12. Μάλη

  13. Μαυριτανία

  14. Νίγηρας

  15. Νιγηρία

  16. Σενεγάλη

  17. Σιέρα-Λεόνε

  18. Τόγκο

  19. Αγκόλα

  20. Καμερούν

  21. Σάο Τομέ

  22. Μπουρούντι

  23. Κομόρες

  24. Τζιμπουτί

  25. Ερυθραία

  26. Αιθιοπία

  27. Κένυα

  28. Μαλάουι

  29. Άγιος Μαυρίκιος

  30. Μοζαμβίκη

  31. Σεϊχέλες

  32. Σομαλία

  33. Ουγκάντα

  34. Τανζανία

  35. Ζάμπια

  36. Ζιμπάμπουε

  37. Μποτσουάνα

  38. Λεσότο

  39. Ναμίμπια

  40. Σουαζιλάνδη

  41. ΑΜΕΡΙΚΗ: Μπελίσε

  42. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

  43. Μπαρμπέιντος

  44. Ντομίνικα

  45. Γρενάδα

  46. Τζαμάικα

  47. Άγιος Κιτς και Νέβις

  48. Αγία Λουκία

  49. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες

  50. Τρίνινταντ και Τομπάγκο

  51. Γκουάνα

  52. ΩΚΕΑΝΙΑ: Νησιά Φίτζι

  53. Ανατολικό Τιμόρ

  54. Νέα Καληδονία

  55. Παπούα Νέα Γουινέα

  56. Νησιά του Σολομώντα

  57. Κιριμπάτι

  58. Μικρονησία

  59. Ναρού

  60. Νησιά Μαριάννα

  61. Παλάου

  62. Νησιά του Κουκ

  63. Γαλλική Πολυνησία

  64. Σαμόα

  65. Τόνγκα

  66. Τουβάλου

  67. Ουόλις και Φουτούνα

  68. ΑΣΙΑ: Τουρκμενιστάν

  69. Ουζμπεκιστάν

  70. Κουβέιτ

  71. Λίβανος

  72. Ομάν

  73. Παλαιστινιακές Περιοχές Γάζας

  74. Κατάρ

  75. Σαουδική Αραβία

  76. Συρία

  77. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  78. Υεμένη

  79. Αφγανιστάν

  80. Μπαγκλαντές

  81. Μπουτάν

  82. Ινδία

  83. Ιράν

  84. Μαλδίβες

  85. Πακιστάν

  86. Σρι Λάνκα

  87. Βόρειος Κορέα

  88. Μπρουνέι

  89. Μαλαισία

  90. Μιανμάρ και

  91. Σιγκαπούρη


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Στην χώρα που είναι χρωματισμένη με κόκκινο η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται εις θάνατον
Στην χώρα που είναι χρωματισμένη με πράσινο η λεσβίες δεν τιμωρούνται, αλλά μόνο οι άντρες ομοφυλόφιλοι
Στην χώρα που είναι χρωματισμένη με καφέ η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται με ισόβια

Gay Rights In Europe: Εισαγωγή

Το 2006 έγινε μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δείγμα τριάντα χιλιάδων από κάθε χώρα με ερώτημα “αν θεωρούν ότι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων πρέπει να νομιμοποιηθούν”. Τα αποτελέσματα (των ναι) ήταν: Ολλανδία 82%, Σουηδία 71%, Δανία 69%, Βέλγιο 62%, Λουξεμβούργο 58%, Ισπανία 56%, Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία 52%. Οι υπόλοιπες χώρες ήταν αντίθετες, στην Ρουμανία μόνο το 11% είναι υπέρ, στην Λετονία το 12%, στην Κύπρο το 14%, στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα 15%, στην Πολωνία και Λιθουανία 17% και τέλος στην Μάλτα μόλις 18% τάχθηκε υπέρ της πρότασης. Στην ίδια δημοσκόπηση, ένα άλλο ερώτημα αυτό της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια μεγαλύτερη αποδοχή βρήκε στην Ολλανδία και πάλι, με 69% και δεύτερη στην σειρά η Σουηδία με 51% και στις 2 χαμηλότερες θέσεις η Πολωνία και η Μάλτα με 7%.

Σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα κοινωνιολογίας έγινε μια μεγάλη έρευνα ένα χρόνο μετά, το 2007, με κυρίως ερώτημα “Πρέπει η ομοφυλοφιλία να γίνει αποδεχτή από την κοινωνία”. Στην Κεντρική Αμερική σε ένα σύνολο των ΗΠΑ μόλις 49% είπε ναι, και ο Καναδάς τάχθηκε υπέρ με ποσοστό 70%, στην Λατινική Αμερική μεγάλη αποδοχή βρίσκουμε στην Αργεντινή με 71% και στην Βραζιλία με 65% και συνεχίζουμε με Χιλή 64%, Μεξικό 60%, Περού 51%, Βενεζουέλα 47% και Βολιβία με 44%. Στην Δυτική Ευρώπη τα ηνία κρατά η Σουηδία με 86%, ακολουθεί η Γαλλία με 83%, η Ισπανία με 82% και το Ηνωμένο Βασίλειο με 71%, στην Κεντρική Ευρώπη Τσεχία και Γερμανία με 83 και 81% αντίστοιχα, στην Ανατολική Ευρώπη τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά με την μεγαλύτερη αποδοχή στην Ρωσία με μόλις 20%. Στην Μέση Ανατολή τα πράγματα ήταν λιγότερο απογοητευτικά αφού το Ισραήλ με 38% θεωρεί ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να γίνει αποδεχτή ενώ η Αίγυπτος αρκέστηκε στην μονάδα, αφού το 1% τάχθηκε υπέρ.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο όμως σε μια έρευνα της Εφημερίδας The Observer φαίνεται ότι το 55% των Άγγλων υποστηρίζουν τους γάμους ομοφυλοφίλων (άνοδος της τάξης των 3 ποσοστιαίων μονάδων από το 2007). Στην ίδια έρευνα βλέπουμε ότι το 13% των ερωτηθέντων έκανε σεξ με άτομο του ιδίου φύλου, το 44% πιστεύει ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια (έπρεπε να) μπορούν να υιοθετούν και το 24% πιστεύει ότι το σεξ των γκέι πρέπει να κηρυχθεί παράνομο. Μια άλλη μελέτη της Εφημερίδας The Irish Examiner αποδεικνύει ότι το 51% των Ιρλανδών υποστηρίζει τα Σύμφωνα Ελεύθερης Συμβίωσης και 50% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων. Σε μια άλλη έρευνα της εταιρίας Ipsos στην Γαλλία φανερώνει ότι το 62% των Γάλλων είναι υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων και το 44% υπέρ των υιοθεσιών. Και τέλος στην Ρωσία, η Πανρωσικό Κέντρο Έρευνας Κοινής Γνώμης σε μια ερώτηση προς ενήλικους μόνο, μόλις το 4% συμφωνεί απόλυτα ότι είναι δικαίωμα των ομοφυλοφίλων να παντρευτούν, το 10% συμφωνεί με κάποιον τρόπο, το 17% συμφωνεί και δεν συμφωνεί, το 25% διαφωνεί μερικώς, το 34% διαφωνεί απόλυτα και το 10% δήλωσε ότι είναι δύσκολο να απαντήσει.

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Useless post

Σας τα έπρηξα αλλά... τι αλλά; Ποιος έχει παράπονο αγαπημένο μου μπλοκ; Ο Άππαρος; Μπα, μπορεί και να γελά. Γελάς μαζί μου ρε;

Δεν μπορώ να κοιμηθώ και γράφω ο άτιμος, τι να κάνω; Σαν ηλίθιος (αλλά και έξυπνος) που είμαι πέταξα τις σοκολάτες για να μην τρώω, το έριξα στα κορνφλέιξ φυσικά (τι γελοίο). Σήμερα δεν άντεξα, έφαγα και 2 σάντουιτς και ένα παγωτό... Μετά πήγα να καθίσω με φίλες σε μια καφετέρια και ήταν σαν να ήμουν σε ταινία (έκλαια και έθελα) και έβλεπα ΟΟΟΟΛΟΥΣ γύρω μου σε τρυφερές στιγμές... άσε, πικρός τους βγήκε ο καφές (δεν πήρε κάποιος καφέ αλλά λέμε τώρα) στα 20 λεπτά φύγαμε, κουβέντα δεν σταυρώσαμε... να μοναχά γελάσαμε λίγο με τσιόφτες!

Πρέπει να ανεβώ ψυχολογικά και ποιος τον γαμά τον Ερμή. Σήμερα ανακάλυψα ότι σύμφωνα με τον αστρολογικό μου χάρτη θα ερωτευτώ τον Ιούλιο... Μας κοροϊδεύει και το ζώδιο μας... Πάω να κοιμηθώ μπας και με πάρει ο ύπνος και δεν θα γεμίζω το μπλοκ με ανόητα και χαζά post


Καλή Εβδομάδα ευχήθηκα;

Καλή Εβδομάδα!!!

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

NEWS: Gay Rights in USA

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια θα αποφασίσει την Τρίτη για την αναθεώρηση του νόμου του συντάγματος της Πολιτείας της Καλιφόρνια για την απαγόρευση ή όχι της τέλεσης των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου η οποία ήρθε μετά από 3 μήνες συνεχούς διαπραγματεύσεων η τέλεση γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών έχει ανασταλεί, και στις λίστες αναμονών σε περίπτωση της μη απαγόρευσης των γάμων εκκρεμούν 18 χιλιάδες ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν.

Με δικαστική απόφαση η πολιτεία της Βέρμοντ θα αναγνωρίσει τα παντρεμένα γκέι ζευγάρια ισότιμα με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια από την 1η Σεπτεμβρίου αυτού του χρόνου, και η πολιτεία του Μέιν θα τα αναγνωρίσει μετά από επέμβαση του ανωτάτου δικαστηρίου στις 14 Σεπτεμβρίου επίσης του ιδίου χρόνου.

Μέχρι τώρα η Πολιτεία της Μασαχουσέτης, της Άιοβα και του Κονέκτικατ είναι οι 3 πολιτείες που αναγνωρίζουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ισότιμα με τα ετεροφυλόφιλα. Τέλος υποστηρικτές του κινήματος των γκέι στις ΗΠΑ θεωρούν ότι το κλίμα είναι θετικό και εύφορο για συζήτηση και στην Πολιτεία του Νιου Χαμπσάιαρ. Την ίδια στιγμή 20 πολιτείες έχουν απαγορεύσει κάθε είδους σχέση μεταξύ ομοφυλοφίλων (λόγω καταστατικών), άλλες 9 απαγόρευσαν τους γάμους (επίσης λόγω καταστατικών) μεταξύ ομοφυλοφίλων εκ των οποίων μόνο οι 2 έχουν επιτρέψει το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και για ομοφυλόφιλους. Άλλες 10 πολιτείες έχουν απαγορεύσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων (λόγω συντάγματος) εκ των οποίων οι 2 έχουν επιτρέψει το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και για ομοφυλόφιλους και άλλη 1 (και η μειονότητα μιας άλλης) εγγυάται την ισότητα τους στους νόμους.

O Andrew Damron σε διαδήλωση στην Πολιτεία της Φιλαδέλφιας αρχές Μαϊου 2009


Coming Soon... “Τα διακαιώματα των γκέι στη Ευρώπη”

Another Sunday Vol.2

Έπεσα και πάλι στον βούρκο της σοκολάτας, δεν είμαι εγώ είναι εκείνη η ορμόνη η καταραμένη φενυλεθυλαμίνη, γαμώ την Βιολογία μου γαμώ! Είναι το άγχος του μέλλοντος, του παρόντος, του παρελθόντος, ναι γιατί δεν μου έφταναν όλα αυτά έχω και τον Ερμή Ανάδρομο μέχρι την ερχόμενη Κυριακή και μέχρι να πάει η Αφροδίτη στον Ταύρο χέσε ψηλά και αγνάντευε! Δεν είναι ωροσκόπιο αυτό, το σχεδιάγραμμα του δείκτη του ΧΑΚ είναι! Λογικά το κατάλαβες, είμαι σε μια μέτρια κατάσταση με καμία κίνηση σε οικονομικά, αισθηματικά, κοινωνικά, ερωτικά, οικογενειακά (σε όλα δηλαδή).

Και οι σοκολάτες είναι οι μόνες που με ακούνε και μου συμπαραστέκονται (Αναμενόμενη εισήγηση: Δοκίμασε να μιλήσεις σε άνθρωπο) αλλά έτσι όπως πάω μιλάμε θα πάω στο νοσοκομείο με σοκολατένια κρίση... Και μιλώντας για νοσοκομείο (αχρείαστα να 'ναι) χθες είπα να περπατήσω (από τις τύψεις των όσων έφαγα) και περπάτησα μέχρι το νοσοκομείο, το Παλιό (είπαμε τύψεις, δεν θα πάω και στην Τήνο για προσκύνημα!) που είναι αρκετά χιλιόμετρα από το σπίτι μου (όχι διψήφια, αλλά πάλι χιλιόμετρα είναι, σχεδόν διψήφιο ήταν το πήγαινε έλα). Δεν κουράστηκα, ένιωσα μια ανακούφιση, χάρηκα και μετά με πιάνει η υπερκινητικότητα, ήθελα να κάνω όπως και δήποτε κάτι άλλο δεν ήθελα η μέρα να τελειώσει έτσι, και σε 15 λεπτά ετοιμάστηκα (με χίλια ζόρια και βάσανα) και πήγα θέατρο.

Το θέατρο είναι ένα άλλου είδους κάθαρσις για μένα, μ' αρέσει να το βλέπω και μετά να σχολιάζω (με τα αγαπητά καυστικά σχόλια, όχι σαν και αυτά της Γιουροβίζιον αλλά τα χθεσινά) Έχω μέσα μου τόσο πάθος για να είμαι κακός (σύνδρομο στέρησης) και κάνω κακά σχόλια ως επί το πλείστον (σύνδρομο στέρησης) και είμαι καυστικός (σύνδρομο στέρησης) και χέστηκα (σύνδρομο παχύδερμου). Αυτό επίσης πηγάζει από την ανάγκη να έχω τέτοιους φίλους (εν αντιθέσει της Νατάσσας – ΘΕΑ- με το τραγούδι του Γιωργάκη Θεοφάνους “Δεν θέλω τέτοιους φίλους” και τα λοιπά), πόσες ανάγκες έχω το καημένο...

Τώρα για να χαλαρώσω θα καθαρίσω πάλι, πριν λίγες μέρες καθάρισα και πάλι είχα το μαυροσάκουλο με τα χαρτιά τα οποία -μην ανησυχείτε- θα στείλω στους κάδους ανακύκλωσης (για τις ευαίσθητες ψυχούλες) Σχετικά καλό αποτέλεσμα, το γραφείο μου άλλαξε για ακόμα μια φορά όψη, και δεν θα είναι η τελευταία... Είναι σαν να καθαρίζω τις υποσχέσεις και επειδή κάποια έχουν φτάσει σε ανώτερο επίπεδο άλογης ύπαρξης τα πέταξα, τώρα θα πετάξω τα απλώς άχρηστα! Oh happy days... Wake me up when (also) this Sunday ends!

Ξέσπασμα "Κατάλληλο για όλη την οικογένεια"


Το κείμενο που ακολουθεί είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια

Με κάθε λογής όνειρα που υπερβαίνουν την φυσική υπόσταση, με τις υστερικές (πλέον) απαιτήσεις της προσωπικής τελειότητας, την αποτυχία αυτών των δυο, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και την κατιούσα πορεία της προσωπικότητας του γκέι μέσα μου με έχουν οδηγήσει να είμαι ο πιο κλισέ γκέι προδομένος από τον εαυτό του (για αρχή) και σκλαβωμένος στις πιο στρέιτ σοβινιστικές ιδέες. Αυτός είναι ο ψυχοσωματικός λόγος που δεν έχω γκόμενο.

Ας τα πάρουμε όμως όσο πιο σφαιρικά γίνεται τα πράγματα: η σύναψη σχέσεων (αισθηματικών και ερωτικών περιπτύξεων) των ομοφυλόφιλων ατόμων και η μετατροπή τους σε σύνολο των δύο (κοινώς ζευγάρι) είναι όντως δύσκολη, διότι θα πρέπει να ζήσει στα κρυφά και οι περισσότερες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Σύμφωνα με μια πρόχειρη μελέτη που έχω κάνει, οι γκέι μένουμε single για τα περισσότερα χρόνια της ζωής μας, με μάξιμουμ όριο σχέσης τα 3 χρόνια (κάπου εδώ θέλω να τονίσω πως υπάρχουν δόξα τω εμώ και οι εξαιρέσεις)... Ίντα ψυσσίην που λένε και οι προτινοί, αν φτάσω στα 27 και στα 30 (ω μη γένοιτο) και είμαι ελεύθερο πουλί και είμαι απάντρευτος αχάρτωτος (με άντρα) και ούτε σοβαρή σχέση έχω τρια πράγματα μπορώ να κάνω: α) να μεταναστεύσω β) να κάνω αχαλίνωτο σεξ (ω! Ναι) με όποιον έβρω (ωχ! Όχι) ή το μακάβριο γ) να αυτοκτονήσω!

Κλισέ έχω γίνει... Ε άμα πια! Πόσες αμερικάνικες ταινίες να δω; Όλο αυτό το happy ending και ιστορίες του κερατά, παιδί μου σου λέω μπούχτισα... Αφού κοιμάμαι με το μαξιλάρι αγκαλιά για να νιώθω ασφαλής, γαμώτο μου, και να ξυπνάω το πρωί με το αυχενικό να μου λέει “Καλημέρα” και να γελάει σαν τον σατανά! Εγώ όμως συνεχίζω να ονειρεύομαι τον άσε-να-μην-χαρακτηρίσω-καλύτερα πρίγκιπα με το άσπρο BMW X5, και μου έτυχε να έρθει μόνο το άλογο (βλπ BMW) και ο πρίγκιψ να το παίζει... μουλάρι! Πού στο διάολο πετάχτηκε ο ιπποτισμός και ο ρομαντισμός; Άη σιχτίρι αγανάκτησα! Και δεν μου φτάνει όλο αυτό, ξέρεις υπάρχουν και χειρότερα, θέλω τον πρίγκιπα τον ψηλό μελαχρινό με μπλε μάτια τα ωραία μάτια, τα ζουμερά χείλη, την επιμηκή Ελληνορωμαϊκή μύτη και το καλοσχηματισμένο σώμα με τον wanna-χουφτώσεις κώλο και τους απλούς κοιλιακούς για πινελιά στον μινιμαλισμό που μας έφαγε... (έτσι αλλά και γιουβέτσι, ναι και όχι, σίγουρα και αβέβαια, μαύρο και άσπρο)

Αυτοπεποίθηση δεν έχω, και καλά κάνω. Στα όνειρα μπορεί να μην έχω αλλά στην αυτοπεποίθηση έχω σώας τας φρένας και κατέχομαι από ρεαλισμό! Ποίος στο διάολο θα γυρίσει να με δει; Ή μάλλον αφού ο πρίγκιπας δεν θα γυρίσει να με δει “τι νόημα έχει η ζωή” according to Πέγκυ Ζήνα, ή όπως πολύ σοφά τραγούδησε η ήρθα-9η-και-την-φάγατε Βίσση με τον ήρθα-7ος-και-ρουφήξτε-μου-το-αίμα Σάκη αν δεν υπάρχει το “σε θέλω με θέλεις” τι να γίνει; Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο είμαι πολύ μέτριος (και τώρα είμαι πολύ επιεικής). Αυτός είναι επίσης λόγος για το γεγονός ότι είμαι 19 και σεξ δεν έκανα (και αυτό θα συνεχίσει για πολλάααααα χρόνια ακόμη και θα τραγουδώ για πολύ ακόμη το σύνδρομο στέρησης της δεν-έχω-ακόμα-πάει-γιουροβίζιον Βανδή)

Μεγαλώνοντας ονειρεύομαι την ζωή που δεν είχα, την ζωή που θα ήθελα να έχω, την ζωή που περιμένω και την ζωή που έχω. Κάπου εδώ ονειρεύομαι και τα δικά μου έργα, την οικογένεια που θέλω να κτίσω (πιο εύκολο κτίσε σπίτι), την καριέρα μου (αλίμονο Σωκράτη εσύ σούπερ σταρ) και την αγάπη ή άλλως τον γκόμενο της ζωής μου (λέμε τώρα)

Όλα αυτά σε έναν θανατηφόρο συνδυασμό με οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση: να λογαριάζω χωρίς τον ξενοδόχο (το επάγγελμα μου) να ερωτεύομαι... να ΜΗΝ ερωτεύομαι (το μάστερ μου) και να μοιρολογώ τον εαυτό μου πριν καν πεθάνει (το PhD μου)

Αυτά που προηγήθηκαν ήταν ένα ξέσπασμα της μέρας, μετά από κουραστικές ενέργειες και συγκρίνοντας την ζωή μου με μια μέτρια (την πιο μέτρια ever) θεατρική παράσταση. Παρ' όλα αυτά είναι κατάλληλα για όλη την οικογένεια!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Κωνσταντίνος, Ελένη και όλα τα παράγωγα

Αναρωτιέμαι... και μετά απογοητεύομαι. Το blog μου μπορεί και να είναι το blog με τις λιγότερες αναγνώσεις ever! Τουλάχιστον σε κάτι έπρεπε να έρθω πρώτος... Δεν ξέρω τα ακριβείς αίτια της βραδυκαρδίας του αγαπητού μου blog και ούτε πρόκειται να προβώ σε πορίσματα εκτός κι αν το blog μου θα τεθεί εκτός λειτουργίας...

Happy Name Day στους Κωνσταντίνο και Ελένη και όλα τα παράγωγα!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Eurovision 2009: Ultimate Eurovision Post

Ο 54ος Διαγωνισμός Eurovision αποτελεί παρελθόν. Το Στάδιο Ολυμπίσκι προχθές φιλοξένησε τον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού, με 25 αντιπροσώπους από 25 διαφορετικές χώρες. 25 τραγούδια τέθηκαν λοιπόν για ψηφοφορία από τους τηλεθεατές όλης της EBU και για πρώτη φορά μετά το 1997 από τις κριτικές επιτροπές. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Μόσχας την διοργάνωση του τελικού επισκίασε η “Σατανική” (όπως αποκάλεσε την) Σλαβική πορεία των Gay που έγινε την ίδια μέρα, ο οποία ήταν Παγκόσμια Μέρα Κατά της Ομοφοβίας, την οποίαν και διέλυσαν οι αστυνομικοί αφού συνέλαβαν κάποιους ακτιβιστές. (δείτε το βίντεο εδώ)

Αρχή κάναμε με μια παραδοσιακή ιστορία που παρουσιάστηκε από το περίφημο, παγκοσμίου φήμης, Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du Soleil) και συνεχίσαμε με τον περσινό νικητή τον Ντίμα Μπίλαν να έρχεται πετώντας σε μια πλατφόρμα. Στην πλατφόρμα αυτή ο Ρώσος τραγουδιστής πέρασε τοίχους (από φελιζόλ, μην ανησυχείτε δεν έπαθε τίποτα) χωρίς να αλλάξει πορεία, πήγαινε εκεί που ήθελε, στην σκηνή, για να μας θυμίσει τους στίχους του τραγουδιού του, there's nothing else can stop if I just believe”, το οποίο και τραγούδησε και στο τέλος πέταξε πάνω από την σκηνή.

Παρουσιαστές των τελικών ήταν η Αλσού και ο Ιβάν Ουργκάντ

Κάπου εκεί μπήκανε και οι παρουσιαστές της βραδιάς, η εκπληκτική και ζάπλουτη τραγουδίστρια Αλσού και ο μέγας TV-persona Ιβάν Ουργκάν. Μας καλωσόρισαν και μας εξήγησαν τους νέους κανονισμούς για την ψηφοφορία και αμέσως προχωρήσαμε στην πρώτη χώρα την Λιθουανία. 3η εμφανίστηκε η Γαλλία με την Πατρίσια Κάας, 8η εμφανίστηκε η Ελλάδα με τον Σάκη Ρουβά, η Ρωσία 10η, 17η η Γερμανία με την πολυαναμενόμενη συνοδεία της Dita Von Teese, 20ος ο χαριτωμένος Νορβηγός, 21η η anti-crisis Σβετλάνα, 23ο το Ηνωμένο Βασίλειο και τελευταία και 25η και καταϊδρωμένη η Ισπανία.

Η διοργανώτρια χώρα με την Anastasiya Prikhodko με εκπληκτικό background και το τραγούι Mamo που σημαίνει Μαμά

Λίγο ή πολύ όλοι ξέρουμε τα αποτελέσματα. Εγώ θα ήθελα να πω δυο λογάκια όμως για τα αποτελέσματα. Πρώτον η Ελλάδα κατ' εμέ πάλι καλά που έφτασε εκεί που έφτασε, με τον Σάκη να εκπέμπει θετική ενέργεια (αυτό είναι αδιαμφισβήτητο) αλλά πάνω από όλα να προσπαθεί πυρετωδώς να στηρίξει το μέτριο τραγούδι και όλοι είπαν “κάπου το 'χω ξαναδεί”. Δεύτερον επιτέλους η Αγγλία ξεκόλλησε από τον πάτο, να 'ναι καλά οι επιτροπές που το ψήφισαν για την φωνή και ο κόσμος που το ψήφισε για τον κύριο Lloyd Webber.

Επιπλέον λυπήθηκα από τα αποτελέσματα όταν είδα την Μάλτα, την Λιθουανία, την Μολδαβία και την Γαλλία εκτός δεκάδας και όταν είδα την Βοσνία και Ερζεγοβίνη στην δεκάδα. Και τέλος κάτι που διαπίστωσα ενώ άκουγα το CD της περσινής Eurovision ο Νορβηγός (με το αθώο βλέμμα) είχε καλό back-up από πέρσι, όλοι έλεγαν τι ωραίο το τραγούδι, η κυρία με τα μπλε και ποδοσφαιριστής για όσους ξέχασαν, το “Hold on be strong” αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκαιο το τραγούδι της Νορβηγίας (όπως και της Εσθονίας) ήταν το μόνο τραγούδι που ήταν ωραίο να το ακούς ΚΑΙ να το βλέπεις!

Μετά το τέλος κάθε τελικού ανακοινώνονται οι βαθμοί των χωρών των δύο ημιτελικών. Για τον πρώτο ημιτελικό η Τσεχία ήταν η μόνη χώρα που δεν πήρε πόντους, πρώτη ήρθε η Ισλανδία και παρ' όλο που η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ήρθε 10η, η Φινλανδία η οποία ήταν 12η ήταν η επιλογή των κριτικών επιτροπών και έτσι πέρασε στον τελικό. Για τον 2ο ημιτελικό 1ος ήρθε ο Νορβηγός (εννοείται) και ο Σάκης 4ος, η Κύπρος 4η και ενώ 10η ήταν η Σερβία η κριτικές επιτροπές επέλεξαν την Κροατία να πάει στον τελικό.

Τα βραβεία της φετινής Eurovision: Κάθε χρόνο μετά την λήξη του τελικού δίνονται 3 βραβεία, το βραβείο αγαπημένος καλλιτέχνης των δημοσιογράφων, καλύτερη σύνθεση τραγουδιού και καλύτερη καλλιτεχνική εμφάνιση. Καλύτερος καλλιτέχνης από τους δημοσιογράφους ψηφίστηκε ο Αλεξάντερ από την Νορβηγία, καλύτερη σύνθεση “στέφθηκε” για ακόμα μια χρονιά η Βοσνία και Ερζεγοβίνη και τέλος καλύτερη καλλιτεχνική εμφάνιση στην σκηνή επιδόθηκε στην Patricia Kaas της Γαλλίας.

Η Γαλλία με την Patricia Kaas έλαβε χθες το βραβείο Καλύτερης Καλλιτεχνικής Παρουσίασης στην φετινή Eurovison

Θα τα λέμε για Eurovision όταν πλησιάσει ο καιρός και πάλι, αφού η ΕΡΤ έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή για του χρόνου, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται σύσκεψη της EBU για το θέμα των Big-Four καθώς και για την επιστροφή της Ιταλίας, του Μονακό, του Σαν Μαρίνο και του Λουξεμβρούργου, για τους 2 τελικούς και τον τελικό στο Όσλο της Νορβηγίας στις 18, 20 και 22 Μαΐου 2010.

Υ.Γ. Η Νορβηγία διάλεξε ήδη το στάδιο!


Μέχρι την επόμενη φορά... ας αποτοξινωθούμε από την Eurovision

Καλή Εβδομάδα

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Eurovision 2009: The Final

54ος Διαγωνισμός Eurovision

Ο μεγάλος τελικός έχει σήμερα σειρά και μετά από αυτό πάμε του χρόνου στην πόλη που θα επιλεγεί από την χώρα που θα νικήσει στις 18, 20 και 22 Μαΐου 2010. Για σήμερα, για μια τελευταία φορά η Μόσχα θα φορέσει τα γιορτινά της και το Olympic Indoor Arena θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του πιο μακροχρόνιου θεσμού διαγωνισμού τραγουδιών στα δεδομένα της Ευρώπης. Για απόψε οικοδεσπότες μας θα είναι η Alsou η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό το 2000 και ήρθε δεύτερη πίσω από το Fly On the wings of love και ο Ivan Urgant.

Για απόψε οι κανονισμοί ψηφοφορίας αλλάζουν. Οι 5μελείς επιτροπές που συστάθηκαν σε 42 χώρες καλούνται να ψηφίσουν τα τραγούδια με το ίδιο σύστημα βαθμολογίας (1-8, 10 και 12αρι) και το 50% των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας τους θα προστεθεί με το 50% των αποτελεσμάτων του televoting.

Λοιπόν τα τραγούδι είναι τα εξής:

01 Λιθουανία Sasha Son "Love"

02 Ισραήλ Noa and Mira Awad "There Must Be Another Way"

03 Γαλλία Patricia Kaas "Et s'il fallait le faire"

04 Σουηδία Malena Ernman "La voix"

05 Κροατία Igor Cukrov feat. Andrea "Lijepa Tena"

06 Πορτογαλία Flor-de-Lis "Todas as ruas do amor"

07 Ισλανδία Yohanna "Is It True?"

08 Ελλάδα Sakis Rouvas "This Is Our Night"

09 Αρμενία Inga and Anush "Jan Jan"

10 Ρωσία Anastasiya Prikhodko "Mamo"

11 Αζερμπαϊτζάν AySel and Arash "Always"

12 Βοσνία και Ερζεγοβίνη Regina "Bistra voda"

13 Μολδαβία Nelly Ciobanu "Hora din Moldova"

14 Μάλτα Chiara "What If We"

15 Εσθονία Urban Symphony "Rändajad"

16 Δανία Niels Brinck "Believe Again"

17 Γερμανία Alex Swings Oscar Sings! "Miss Kiss Kiss Bang"

18 Τουρκία Hadise "Düm Tek Tek"

19 Αλβανία Kejsi Tola "Carry Me in Your Dreams"

20 Νορβηγία Alexander Rybak "Fairytale"

21 Ουκρανία Svetlana Loboda "Be My Valentine! (Anti-Crisis Girl)"

22 Ρουμανία Elena "The Balkan Girls"

23 Ηνωμένο Βασίλειο Jade Ewen "It's My Time"

24 Φινλανδία Waldo's People "Lose Control"

25 Ισπανία Soraya Arnelas "La noche es para mí"


Προγνωστικά δεν έχω για σήμερα (ορκίζομαι) δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Λοιπόν συντονιστείτε απόψε στις 10 στο ΡΙΚ (αν όχι στις 9 για την εορταστική εκπομπή της EBU) και δείτε το μεγαλύτερο πάρτυ μουσικής της Ευρώπης (πανηγύρι θα έλεγα αλλά... ασ'το)... Θα έχετε πολλά πράγματα να σχολιάζετε!


Καλή Συνέχεια και Καλή Διασκέδαση!

Καλή Επιτυχία στις χώρες που σας αρέσουν!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Eurovision 2009: Ultimate Review 2nd semi-final

Τέλος και ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision που έλαβε μέρος χθες το βράδυ, με 19 χώρες και 10 από αυτές να περνούν στον τελικό. Η Ελλάδα ήταν μια από αυτές αλλά και πάλι η Κύπρος δεν ήταν. Το στάδιο γέμισε με μουσικές με ένα συγκρότημα που έπαιξε με παλιά και παραδοσιακά μουσικά όργανα επιτυχίες της διοργάνωσης: το Βολάρε, το Ντίβα της Ντάνα και τελείωσαν με το Believe του Ντίμα. Εμφανίστηκαν στην σκηνή κοπέλες με παραδοσιακές στολές, τεράστιες μπάμπουσκες και... αρκούδες (!) και ακολούθως ήρθαν και οι οικοδεσπότες της βραδιάς με βελτιωμένα Γαλλικά!

Πρώτο στην σειρά ήταν το τραγούδι της Κροατίας. Η Κροατία στέλνει 80% πολύ καλά τραγούδια, κα αυτό ήταν ένα από αυτό. Μ' άρεσε πολύ αν και είναι μέτριο, είναι εξαιρετικό κομμάτι αλλά κάτι δεν ήταν ωραίο.

Η Ιρλανδία στη συνέχεια η Βασίλισσα της Eurovision η οποία για 5η φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης και για 2η συνεχόμενη φορά μένει εκτός τελικού. Αν και φέτος το τραγούδι ήταν κατά πολύ καλύτερο από το περσινό με την γαλοπούλα δεν τα κατάφερε να περάσει στον τελικό. Ήταν στα μέτρα του Mr. Do Right (One Night Stand) της Μαρλέν στους δικούς μας τελικούς, ήταν νεανικό, με νεαρές κοπέλες να τραγουδούν ροκ και να χαίρονται, μ' άρεσαν αλλά τα γραφικά που τους έβαλαν ήταν χάλια και ήταν πολύ σκοτεινό το σκηνικό.

Λετονία για την συνέχεια. Αυτός πρέπει να είναι ο Δάντης της Λετονίας, είναι ωραίο αλλά είναι κουραστικό γιατί υπήρχαν εναλλαγές στον ρυθμό και στην διάθεση του τραγουδιού και πάνω στην σκηνή έμοιαζαν με μυρμήγκια (αυτό είναι πρόβλημα της διοργάνωσης και της μεγάλης σκηνής)

Σερβία, 4η στην σειρά. Είναι ωραίο, full stop. Μέχρι εκεί, ξεφύγαμε τελείως από το χιούμορ και ξενέρωσα η αλήθεια να λέγεται με αυτούς από πίσω και ήταν εκτός τόπου και χρόνου γιατί όταν τραγουδάς ένα τραγούδι σε μια γλώσσα που δεν κατανοεί εύκολα κάποιος που δεν την ξέρει δεν το στήνεις έτσι, συνήθως τα κάνεις μπαλάντα όπως η ίδια του η χώρα έκανε πέρσι και πρόπερσι.

Πολωνία. Εκνευριστικά ήταν τα χορευτικά από πίσω. Κατά τ' άλλα η εμφάνιση ήταν πολύ λιτή και απέριττη αν και έμοιαζε λίγο με την περσινή Isis Gee και με δεξίωση σε γάμο αλλά ήταν πιο σοφιστικέ, πιο Celine Dion παρουσία. Ωραίο τραγούδι, έξοχη ερμηνεία και άθλια πλάνα του σκηνοθέτη.

Νορβηγία και ο μικρός Άλεξ. Από την αρχή το έλεγα και θα το πω και τώρα, το τραγούδι αρχίζει με το “when I was younger” πόσο πιο νέος ρε συ; Ήταν κάτι που το είδαμε 100 φορές, αλλά είναι και καλό, εγώ ψιθύριζα τα λόγια, τόσες πολλές φορές το άκουσα. Η μόνη διαφορά με τις προηγούμενες εμφανίσεις του Νορβηγού με το χαριτωμένο βλέμμα ήταν ότι χθες μια χορδή από το δοξάρι του είχε σπάσει.

Κύπρος για την συνέχεια, και λίγο πριν την Κύπρο διαφημίσεις (το ξανάκαναν στην Αννέτ) Λοιπόν η Χριστίνα μου άρεσε, γελούσε, ο κόσμος που ήταν κάτω (πλειοψηφία Ελλαδίτες) την δυνάμωσαν. Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση και μια καλύτερη ερμηνεία από αυτήν που είδαμε στην Κύπρο όμως τα πλάνα και πάλι δεν ήταν τα καλύτερα καθώς την περισσότερη ώρα δεν έδειχναν την Χριστίνα ή την σκήνη έστω (δεν δικαιολογώ γιατί δεν περάσαμε στον τελικό απλά παρατηρώ τις λεπτομέρειες)

Σλοβακία 8η στην σειρά, ήταν ένα καλό come back της χώρας στην Eurovision. Ήταν μια δυναμική μπαλάντα που δεν σε κάνει να κόψεις φλέβα (ευτυχώς δηλαδή)

Δανία. Εντάξει το άτομο είναι καλός. Αλλά Believe πάλι (το τραγούδι του λέγεται Believe) πέρσι είχαμε τον Dima. Την στιγμή που το είδα είπα εγώ believe ότι δεν θα περάσει στον τελικό, κρίμα όμως γιατί το τραγούδι αυτό αν κυκλοφορούσε στα ράδια θα έκανε τρελή επιτυχία αλλά η Eurovision πόσο να το προωθήσει. Ποιανού ιδέα ήταν να του βάλουν μαντήλι του ανθρώπου; Μ' άρεσε επίσης που έσμειξε ροκ με casual και πουκάμισα όχι μαύρα, είχε έξυπνο concept και διεθνή style (τύπου U2)

Η Σλοβενία ήταν “ασ' τα να πάνε” μισή ώρα έκανε η τραγουδίστρια να ανοίξει το στόμα της και να τραγουδήσει και άλλη τόση να βγει από εκεί που ήταν, μου είχε σπάσει τα νεύρα. Το μόνο που μου άρεσε ήταν το φόρεμα της.

Η Ουγγαρία ήταν λίγο σούργελο. Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος είναι ή όχι γκέι αλλά έλα τώρα... δεν πας έτσι στην Eurovision, τον προτιμούσα να μείνει με τα ρούχα που φορούσε αλλά του τα βγάλανε, και λέω μετά “τι φοράει αυτός και τι φοράνε αυτές” δεν πρόλαβα να τελειώσω την κουβέντα μου και βγάζουν και οι αυτές (ήταν φωνητικά και χορευτικά μαζί) τα ρούχα τους – που τα είχαν για πανωφόρια – και το κάνανε πίστα δεκαετίας '90. Είναι όντως περίεργο να βλέπεις τον τραγουδιστή να κάνει και τον χορευτή (αυτός είναι χορευτής και χορογράφος) και να κουράζεται από την δεύτερη φιγούρα, να είναι φουσκωτός του γυμναστηρίου, αποτριχωμένος στο μάξιμουμ (μόνο στο κρανίο του έχει τρίχες) να φοράει see-through φανέλα με κεντητά γυαλιστερά φύλλα, μπλε-γαλαζιό-πράσινο παντελόνι στενό και άρβυλα να κάνει πιρουέτα αυτό παραπάει και παρεκκλίνει και της πορείας του κιτς.

Αζερμπαιτζάν για την συνέχεια, κάτι καλό, ένα τραγούδι που όποια και να είναι η κατάληξη του θα κάνει επιτυχία. Ο κύριος Arash (γνωστός από το παλιό σουξέ Boro-Boro) τραγούδησε με μια νεαρά όμορφη με περικνημίδα. Το τραγούδι παρ' όλα αυτά δεν έχασε το τουπέ του, είναι ωραίο, ωραία σκηνική παρουσία, με λάτιν ρυθμό και μελωδία που φέρνει κάτι ανατολίτικο και δυτικό ταυτόχρονα. Κάπου εδώ ξέχασα ήδη την εμφάνιση της Κύπρου.

13η στη σειρά η Ελλάδα, και μόνο κακοτυχία δεν έφερε ο αριθμός αυτός στον Σάκη, ότι κι αν πω θα το βαρεθείτε αλλά η μπογιά του Σάκη τραβάει για ακόμα λίγο, δεν ξέρω φυσικά αν θα φτάσει μέχρι την δεκάδα, του το εύχομαι (ναι θεωρώ δεδομένο ότι ΔΕΝ θα νικήσει)

Λιθουανία για την συνέχεια. Μάνα μου τον καημένο τραγουδά σε μια γωνιά και παίζει πιάνο. Το τραγούδι είναι πάρα πολύ ωραίο, άλλη μια μπαλάντα (αυτή είναι στα όρια λίγο πριν κόψεις την φλέβα σου) ωραία και σωστή φωνή,εξαιρετικά γυρίσματα εν' όσο τραγουδά και κάτι minimal και ωραίο. Μολδαβία και λίγο πριν το τέλος της βραδιάς. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία! Λατρεύω το τραγούδι, είναι κάτι έθνικ το οποίο μου έλειψε από τον διαγωνισμό τα τελευταία 2 χρόνια, και για αυτό το γουστάρω. Εξαιρετική φωνή, ωραία και ανεβαστικά χορευτικά, έξυπνη κίνηση και όμορφα στημένη παρουσία. Αυτό ήταν το δικό μου δωδεκάρι για αυτόν τον τελικό.

16η η Αλβανία με μια γλυκιά τραγουδίστρια ντυμένη λίγο ή πολύ σαν Barbie στην λίμνη των κύκνων και με τον ίδιο χορογράφο της Καλομοίρας για πέρσι. Πίστευα ότι δεν θα περνούσε στον τελικό λόγω των “ασήμαντων” και κουραστικών στοιχείων της σκηνικής παρουσίας της, με έναν κύριο από πίσω της με ένα συνολάκι μπλε-γαλαζιό-πράσινο (παρόμοιο χρώμα με του Ούγγρου) που δεν κατάλαβα τον σκοπό ύπαρξης του, οι πιο λογικές ήταν οι δύο κοπέλες στα φωνητικά που τις είδαμε 2 φορές. Με όλα αυτά που γίνονταν στην σκηνή δυσκολευόμουν να συγκεντρωθώ στο τραγούδι και θεώρησα ότι αυτό θα την έβαζε σε κίνδυνο να αποκλείσει την χώρα της από τον τελικό.

17η η Ουκρανία. Μετά την Άνι Λόρακ (την Shady Lady) κανένα τραγούδι της Ουκρανίας δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο εκείνο. Αν και πέρσι η Λόρακ είχε μια κίνηση “αισχρής ομορφιάς” η φετινή εκπρόσωπος είχε αμέτρητες. Σβετλάνα την λένε, και έκανε κόλπα με την σωλήνα της σκάλας, από αυτά που βλέπεις στα καμπαρέ. “Της αρέσει να προκαλέι” είπε η εκφωνήτρια της Κύπρου, ναι μάνα μου αλλά το έκανε αντιπαθητικό και αντιαισθητικό (κατ' εμέ) με το κερασάκι στη τούρτα οι χορευτές της με Ελληνορωμαϊκές περικεφαλαίες (ήταν σέξι αλλά δεν συνάδει). Ήταν η πιο γελοία σκηνική παρουσία μετά τον Ούγγρο. Να πω και κάτι για το τραγούδι; Το τραγούδι είναι πάρα πολύ δυνατό κομμάτι, που έχει μέλλον το καλοκαίρι σε κλαμπ.

Προτελευταία η Εσθονία, με κάτι που δεν έχουμε ακούσει 100 χιλιάδες φορές (ΕΥΤΥΧΩΣ) με την Σκανδιναβική ομορφιά στην τεράστια σκηνή, κάτι ασυνήθιστο και εύηχο (αν και στα ακαταλαβίστικα) εν αντιθέσει με του Σέρβου.

Τέλος στους ημιτελικούς έδωσε η Ολλανδία με το συγκρότημα τους βγαλμένο από άλλη εποχή με fancy ρούχα, γυαλιστερά και μια κυρία χοντρή που ήταν όλα τα λεφτά!

Οι οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν πιο προσεχτικοί από την Τρίτη, δεν μιλούσαν πολύ, μείωσαν το λεγόμενο “χιούμορ” τους, βελτίωσαν τα γαλλικά τους και ήταν ευτυχώς πιο μαζεμένοι. Στον τελικό του Σαββάτου οι οικοδεσπότες θα είναι διαφορετικοί, όπως διαφορετικό θα είναι το σύστημα βαθμολογίας.

Η ώρα ήταν 23:52 όταν ο τελευταίος ηλεκτρονικός φάκελος, ο δέκατος, άνοιξε και ολοκλήρωσε την ομάδα των 10 χωρών που θα πάνε στον τελικό μαζί με τις άλλες 10 χώρες που πέρασαν από τον πρώτο ημιτελικό, τις big-four και την διοργανώτρια Ρωσία. Οι δέκα χώρες του 2ου ημιτελικού που πάνε στον τελικό είναι:

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΕΣΘΟΝΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ και ΕΛΛΑΔΑ


Περισσότερες λεπτομέρειες αν όχι απόψε, αύριο!