Κυριακή 24 Μαΐου 2009

NEWS: Gay Rights in USA

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια θα αποφασίσει την Τρίτη για την αναθεώρηση του νόμου του συντάγματος της Πολιτείας της Καλιφόρνια για την απαγόρευση ή όχι της τέλεσης των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου η οποία ήρθε μετά από 3 μήνες συνεχούς διαπραγματεύσεων η τέλεση γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών έχει ανασταλεί, και στις λίστες αναμονών σε περίπτωση της μη απαγόρευσης των γάμων εκκρεμούν 18 χιλιάδες ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν.

Με δικαστική απόφαση η πολιτεία της Βέρμοντ θα αναγνωρίσει τα παντρεμένα γκέι ζευγάρια ισότιμα με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια από την 1η Σεπτεμβρίου αυτού του χρόνου, και η πολιτεία του Μέιν θα τα αναγνωρίσει μετά από επέμβαση του ανωτάτου δικαστηρίου στις 14 Σεπτεμβρίου επίσης του ιδίου χρόνου.

Μέχρι τώρα η Πολιτεία της Μασαχουσέτης, της Άιοβα και του Κονέκτικατ είναι οι 3 πολιτείες που αναγνωρίζουν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ισότιμα με τα ετεροφυλόφιλα. Τέλος υποστηρικτές του κινήματος των γκέι στις ΗΠΑ θεωρούν ότι το κλίμα είναι θετικό και εύφορο για συζήτηση και στην Πολιτεία του Νιου Χαμπσάιαρ. Την ίδια στιγμή 20 πολιτείες έχουν απαγορεύσει κάθε είδους σχέση μεταξύ ομοφυλοφίλων (λόγω καταστατικών), άλλες 9 απαγόρευσαν τους γάμους (επίσης λόγω καταστατικών) μεταξύ ομοφυλοφίλων εκ των οποίων μόνο οι 2 έχουν επιτρέψει το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και για ομοφυλόφιλους. Άλλες 10 πολιτείες έχουν απαγορεύσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων (λόγω συντάγματος) εκ των οποίων οι 2 έχουν επιτρέψει το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης και για ομοφυλόφιλους και άλλη 1 (και η μειονότητα μιας άλλης) εγγυάται την ισότητα τους στους νόμους.

O Andrew Damron σε διαδήλωση στην Πολιτεία της Φιλαδέλφιας αρχές Μαϊου 2009


Coming Soon... “Τα διακαιώματα των γκέι στη Ευρώπη”

Δεν υπάρχουν σχόλια: