Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Eurovision 2009: 2nd Semi-Final

Ώρα για Γιουροβίζιον και σήμερα. Ο δεύτερος ημιτελικός είναι σήμερα με τα περισσότερα φαβορί για την νίκη του Σαββάτου. Χθες ήταν η τελική πρόβα για τα κοστούμια και σήμερα 19 χώρες θα διαγωνιστούν για 10 θέσεις στον τελικό. Γύρω στα μεσάνυχτα θα μάθουμε από τους ηλεκτρονικούς φακέλους ποιες είναι οι δέκα χώρες που θα πάνε στον τελικό του Σαββάτου και αν η Κύπρος θα είναι μια από αυτές.

Οι κανόνες ψηφοφορίας για σήμερα είναι: οι 19 συμπεριλαμβανόμενες χώρες θα ψηφίσουν με το γνωστό σύστημα televoting το οποίο θα δώσει την πράσινη κάρτα σε 9 από τις 19 χώρες, με τις 19 χώρες που ψηφίζουν σήμερα θα ψηφίσουν επίσης η Αγγλία, η Ισπανία και διοργανώτρια χώρα, Ρωσία. Υπάρχει επίσης σε κάθε χώρα (σήμερα μόνο για αυτές που συμμετέχουν) μια εθνική κριτική επιτροπή η οποία βαθμολογεί και αυτή τα τραγούδια, αν η χώρα που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία της επιτροπής δεν συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των επιλογών του televoting, εισάγεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανά χώρα. (αν το ίδιο ίσχυε για τον πρώτο ημιτελικό, συγχωρέστε με γιατί αν κατάλαβα καλά, χθες το έγραψα λάθος)

Και πάλι στις 10 ώρα Κύπρου, θα μεταφερθούμε για άλλη μια φορά στην Olympic Indoor Arena με τους οικοδεσπότες μας την Natalya Vodyanova και τον Andrey Malakhov. Τα τραγούδια του σημερινού ημιτελικού είναι τα εξής:


01 Κροατία Igor Cukrov feat. Andrea "Lijepa Tena"

02 Ιρλανδία Sinéad Mulvey and Black Daisy "Et Cetera"

03 Λετονία Intars Busulis "Probka"

04 Σερβία Marko Kon and Milaan "Cipela"

05 Πολωνία Lidia Kopania "I Don't Wanna Leave"

06 Νορβηγία Alexander Rybak "Fairytale"

07 Κύπρος Christina Metaxa "Firefly"

08 Σλοβακία Kamil Mikulčík and Nela Pocisková "Leť tmou"

09 Δανία Brinck "Believe Again"

10 Σλοβενία Quartissimo feat. Martina Majerle "Love Symphony"

11 Ουγγαρία Zoli Ádok "Dance with Me"

12 Αζερμπαϊτζάν AySel and Arash "Always"

13 Ελλάδα Sakis Rouvas "This Is Our Night"

14 Λιθουανία Sasha Son "Love"

15 Μολδαβία Nelly Ciobanu "Hora din Moldova"

16 Αλβανία Kejsi Tola "Carry Me in Your Dreams"

17 Ουκρανία Svetlana Loboda "Be My Valentine! (Anti-Crisis Girl)"

18 Εσθονία Urban Symphony "Rändajad"

19 Ολλανδία The Toppers "Shine"

Τα προγνωστικά μου σύμφωνα με την άλογη λογική είναι η Ελλάδα και η Νορβηγία γιατί έγινε ντόρος για τα τραγούδια τους. Ακολούθως το Αζερμπαϊτζάν με ωραία σκηνική παρουσία, η Μολδαβία με εξαιρετικό τραγούδι και η Ουκρανία (με κατ' εμέ γελοίο στήσιμο), η Σερβία (με καθόλου άσχημο τραγούδι), η Αλβανία χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Μένουν ακόμα δύο και χωρίς την άλογη λογική πιστεύω ότι θα είναι η Ιρλανδία με ωραίο τραγούδι (μετά από την περσινή εφιαλτική γαλοπούλα) και η Σλοβακία η οποία συμμετέχει για πρώτη φορά μετά το 1998. Συνεχίζω όμως να ελπίζω για την Κύπρο!

Τα προγνωστικά σε στοιχήματα στο Η.Β. Είναι Νορβηγία, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Εσθονία, Δανία, Λιθουανία, Σερβία, Μολδαβία και Αλβανία.


Καλή Επιτυχία σε όλους!

Καλή Επιτυχία Κύπρος!

ΥΓ. Και αύριο ακολουθεί σχολιασμός (αυτονόητο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: