Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Useless things

Τα προβλήματα εμείς τα δημιουργούμε, μέχρι εδώ όλα ωραία και καλά. Μήπως όμως δημιουργούμε και τις ανάγκες μας; Πάνω σε αυτό στηρίχθηκαν οι εταιρίες που προσπαθούσαν (και ακόμα προσπαθούν) να πωλήσουν ένα προϊόν. Ποιος χρειαζόταν το τηλεχειριστήριο; Ίσως τα άτομα με κινητικές απώλειες, κι όμως σήμερα όλα τα σπίτια έχουν τουλάχιστον ένα (ας είναι και σπασμένο). Ποιος χρειάζεται το μαγικό τραπεζάκι με τα σταντ για τηλεχειριστήρια και το κινητό; Είναι μια τεχνική και θεωρία η οποία αν το σκεφτείτε καλά είναι καταστροφική!

Το ίδιο ακριβώς κάνουμε στην ζωή μας: την γεμίζουμε με αχρείαστα “προϊόντα” επειδή νομίζουμε ότι είναι χρήσιμα. Και φυσικά δεν μιλάω για φίλους, γιατί πάντα ξέρεις ότι οι φίλοι είναι καλοί μέχρι να σου κάνουν κακό. Αυτά τα άχρηστα “προϊόντα” εν αντιθέσει με τους φίλους παραμένουν άχρηστα, και το μόνο που μπορούν να σου χαρίσουν είναι οι δυσκολίες.

Αναλογιστείτε το δωμάτιο σας -τουλάχιστον το δωμάτιο μου είναι ένα από αυτά που θα περιγράψω- γεμάτο αχρείαστα πράγματα, τετράδια από το δημοτικό, βιβλία του σχολείου, αφίσες από περιοδικά ακόμη και ολόκληρα περιοδικά. Όλα αυτά γιατί; Ακριβώς! Δεν υπάρχει λόγος, δεν τα χρειαζόμαστε τώρα, όταν όμως τα κρατούσαμε και τα φυλάξαμε στα συρτάρια μας δεν είχαμε την ίδια άποψη. Σήμερα είναι εκεί -τα δικά μου συρτάρια είναι ακόμη γεμάτα- και αδυνατούμε να τα πετάξουμε γιατί τόσα χρόνια ζούσαμε στην αχρηστία και φτάσαμε να δεθούμε με τα άχρηστα αυτά “προϊόντα” τα οποία μας δυσκολεύουν να καθαρίσουμε το δωμάτιο.

Σκεφτείτε τώρα το δωμάτιο αυτό να είναι η ζωή σας, τα πράγματα να είναι τα 4 πτυχία, τα τετράδια να είναι τα χρήματα και τα περιοδικά οι έρωτες...

Καθαρίστε πριν να δημιουργήσετε το χάος
Μην ξεχάσετε να ανακυκλώσετε!

Υ.Γ Αυτό δεν είναι το δωμάτιο μου (ευτυχώς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: