Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Eurovision 2009: 1st Semi-Final


Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision είναι απόψε, πυρετώδεις προετοιμασίες έφτασαν στο τέλος τους ενώ την στιγμή που γράφω οι διαγωνιζόμενοι θα πνίγονται από το άγχος. 18 χώρες, 18 υποψήφια τραγούδια και 10 θα περάσουν απόψε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Λοιπόν οι κανόνες ψηφοφορίας άλλαξαν, καθώς σήμερα και την Πέμπτη (στον 2ο ημιτελικό) 9 χώρες θα περάσουν από τα televoting των 18 χωρών που συμμετάσχουν σήμερα συμπεριλαμβανομένου της Αγγλίας και της Γερμανίας, και η τελευταία θα περάσει από την ψηφοφορία των εθνικών επιτροπών-κριτικών που συστάθηκαν στις 43 χώρες που θα συμμετάσχουν συνολικά στην φετινή διοργάνωση της Eurovision που επιτέλους διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ρωσία, στην τεραστίων διαστάσεων σκηνή στο Olympic Indoor Arena στην Μόσχα.

Πριν να γράψω την λίστα με τα τραγούδια θα σας πω το εξής ότι οι σημερινοί οικοδεσπότες θα είναι μαζί μας και την Πέμπτη στον Β Ημιτελικό, όμως στον τελικό οι οικοδεσπότες του τελικού θα είναι διαφορετικοί. Οι σημερινοί και μεθαυριανοί οικοδεσπότες θα είναι η Natalya Vodyanova και ο Andrey Malakhov.
Ιδού η λίστα με τους αποψινούς διαγωνιζομένους:

01 Μαυροβούνιο Andrea Demirovic "Just Get Out of My Life"
02 Τσεχία Gipsy.cz "Aven Romale"
03 Βέλγιο Copycat "Copycat"
04 Λευκορωσία Petr Elfimov "Eyes That Never Lie"
05 Σουηδία Malena Ernman "La Voix"
06 Αρμενία Inga & Anush "Jan Jan"
07 Ανδόρα Susanne Georgi "La Teva Decisió (Get A Life)"
08 Ελβετία Lovebugs "The Highest Heights "
09 Τουρκία Hadise "Düm Tek Tek"
10 Ισραήλ Noa & Mira Awad "There Must Be Another Way"
11 Βουλγαρία Krassimir Avramov "Illusion"
12 Ισλανδία Yohanna "Is It True?"
13 Π.Γ.Δ.Μ. Next Time "Neshto Shto Ke Ostane"
14 Ρουμανία Elena "The Balkan Girls"
15 Φινλανδία Waldo's People "Lose Control"
16 Πορτογαλία Flor-de-lis "Todas As Ruas Do Amor"
17 Μάλτα Chiara "What If We"
18 Βοσνία και Ερζεγοβίνη Regina "Bistra Voda"

Προγνωστικά δεν θα κάνω. Ναι, εντάξει, δεν γίνεται... Λοιπόν εύχομαι τα καλύτερα για την Μάλτα, καθώς πιστεύω ότι ή η Μάλτα ή η Σουηδία θα περάσουν από τις κριτικές επιτροπές, για την Σουηδία το εύχομαι λιγότερο από την Μάλτα. Προγνωστικά παίρνουν και δίνουν πάνω στην Πορτογαλία η οποία πέρσι ερχόταν πρώτη στις προτιμήσεις των δημοσιογράφων. Ενώ όλοι πιστεύουν ότι η σκηνική παρουσία του Μαυροβουνίου θα εντυπωσιάσει και θα περάσει για πρώτη φορά σε τελικό! Τέλος το σίγουρο θεωρείται η Τουρκάλα Χαντισέ η οποία σύμφωνα με τα ΜΜΕ θα μπορούσε να είχε και καλύτερη σκηνική παρουσία.

ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΟΤΙ
Τα τελευταία στοιχήματα, κλείνουν σε λίγο, θέλουν τους 10 πρώτους που θα περάσουν στον τελικό να είναι Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Τουρκία, Αρμενία, Ισλανδία, Μάλτα, Σουηδία, Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Ελβετία και Ρουμανία

Καλή Επιτυχία
(το ΡΙΚ δεν με βλέπει? εκχέμ προσπαθώ εδώ!)

Υ.Γ. Αύριο ακολουθεί σχολιασμός (εννοείται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: