Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Καλοκαίρι: η έννοια

Τι σημαίνει καλοκαίρι;

Καλοκαίρι ετυμολογικά είναι η θερινή εποχή. Καλοκαίρι για κάποιους είναι διακοπές, για κάποιους άλλους αύξηση εισοδήματος, για άλλους είναι στιγμές χαλάρωσης και για πολλούς καλοκαίρι σημαίνει ταξίδι. Κάθε καλοκαίρι έχει και από κάτι να θυμάσαι... Γυμνισμός, διακοπές, φαγητό, ταξίδι, αεροδρόμιο, λιμάνι, πέτρες, ατύχημα, κατασκήνωση, αγορές, γλέντι, μουσική, χορός, κλαμπ, σεξ, φλερτ κτλ. Μετά το καλοκαίρι ξεκινάς προφανώς την δουλειά, είναι κάτι σαν μια νέα πρωτοχρονιά όπου ξαναλειτουργείς με τις εφεδρικές μπαταρίες που φόρτιζες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Καλοκαίρι σημαίνει και επανάληψη, επανάληψη τηλεοπτικών εκπομπών όπως “Καφές με την Ελένη” ή τηλεοπτικών σειρών πανάρχαιων στο είδος τους τύπου “Εμείς και εμείς” ή το διαχρονικό (ή μάλλον παντώς καιρού) “Κωνσταντίνου και Ελένης”. Βαρεμάρα κτυπάει κόκκινο τις μέρες που θα είμαστε σπίτι αν και φέτος θα έχουμε για συντροφιά το “Μπάτσο αγάπη μου” (σωθήκαμε, λέμε τώρα) η οποία θα βρίσκεται και στους δέκτες μας και τον Σεπτέμβρη (έτσι για να μην καταλάβετε ότι τελείωσε το καλοκαίρι). Οι επαναλήψεις σταδιακά λήγουν τον Σεπτέμβρη, περί τα τέλη του μήνα, και τις πρώτες εβδομάδες του Οκτώβρη τα πρωινάδικα θα μας κρατούνε συντροφιά και οι σειρές θα έχουν κάτι νέο να μας δείξουν.

Καλοκαίρι κατ' εμέ είναι κατά κανόναν εποχή για δύο, μιας και οι διακοπές σημαίνουν στιγμές χαλάρωσης και στιγμές ξεγνοιασιάς μακριά από οικογένεια, δουλειά και καθημερινές ασχολίες και ενασχολήσεις που μας κρατούν μακριά από αγαπημένα πρόσωπα (και για όσους είναι τυχεροί από ΤΟ αγαπημένο πρόσωπο). Καλοκαίρι άρα για αυτούς σημαίνει επίσης και αναπλήρωση του χαμένου χρόνου. Αναπλήρωση χαμένου χρόνου μπορεί να σημαίνει και για αυτούς που δεν είχαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις να συνάψουν σχέσεις, και αυτοί προσδιορίζονται στα δύο βασικά είδη: για μια νύχτα και όχι δεν μιλάω για μια νύχτα εγώ (με είδος υπό εξαφάνιση το δεύτερο) Να μου πεις διακοπές δεν σημαίνει ότι όταν τελειώσουν παντρεύομαι, αλλά διακοπές σημαίνει ψάχνω για γκόμενο! Σας κούφανα έτσι, μια έτσι μια γιουβέτσι, λοιπόν υπάρχουν οι κανόνες και για κάθε κανόνα υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

Άρα ανακεφαλαίωση καλοκαίρι σημαίνει διακοπές (όχι για όλους, για την πλειοψηφία ναι). Για ένα μικρό ποσοστό αδέσμευτων σημαίνει σεξ, για ένα μεγαλύτερο απλά φλερτ και για ένα ποσοστό δεσμευμένων σημαίνει ρομαντικές στιγμές με το ταίρι. (Η Κύπρος που είναι στο Κίνημα των Αδεσμεύτων σημαίνει ότι θα κάνει σεξ?) Μέχρι εδώ. Οι υπόλοιποι είμαστε μια από τις μικρές κατηγορίες (αν δεν πάμε μόνο για διακοπές που επαναλαμβάνω είναι η κατεξοχήν έννοια του καλοκαιριού) αλλά το καλοκαίρι είναι πάντα καλοκαίρι!

Υ.Γ Μην με δείρετε για όλες τις ασυναρτησίες μαζεμένες... δεν φταίμε εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: