Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Air France Flight 447

Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αεροπλάνο τύπου Airbus A330 της εταιρίας Air-France με 228 επιβαίνοντες. Το αεροσκάφος τελούσε πτήση από την Βραζιλία προς την Γαλλία. Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, έσπευσε άμεσα στο Αεροδρόμιο Charles de Gaulle να μιλήσει με τους αρμόδιους και να κατευνάσει τα πνεύματα των συγγενών ενώ δήλωσε λίγο αργότερα “Οι ευκαιρίες να βρούμε οποιονδήποτε επιζώντα είναι πάρα πολύ μικρές” και κάλεσε τις ΗΠΑ να βοηθήσουν τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Η Βραζιλία έστειλε πολεμικά πλοία τα οποία αναμένονται να φτάσουν στην περιοχή που πιθανολογείτε να βρεθούν τα συντρίμμια σήμερα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από ειδικά αεροσκάφη με ειδικό εξοπλισμό για έρευνα και το βράδυ.

Τα σενάρια έρχονται και φεύγουν. Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η πτώση του οφείλεται από έναν κεραυνό αφού το δρομολόγιο της πτήσης περνά από 3 περιοχές με έντονη κακοκαιρία. Τεχνικοί αεροπλάνων αποκλείουν κατηγορηματικά το σενάριο αυτό, αν και δεν θεωρείτε αδύνατο, οι πιθανότητες να πέσει αεροπλάνο από κεραυνό είναι ελάχιστες δηλώνουν ξανά και ξανά.Καθημερινά 3 αεροπλάνα τα κτυπούν κεραυνοί αλλά δεν είναι λόγος συντριβής τους. Ίσως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αν το αεροπλάνο συντριβεί την ώρα της απογείωσης ή της προσγείωσης τότε οφείλεται σε μηχανική βλάβη, τονίζουν πιλότοι και μηχανικοί, το να συντριβεί αεροπλάνο την ώρα της πτήσης είναι πολύ σπάνιο. Τέλος φημολογείται έντονα ότι το τελευταίο σήμα που πήρε ο Πύργος Ελέγχου στην Βραζιλία ήταν για μηχανική και ηλεκτρική βλάβη, ενώ άλλες φήμες θέλουν το πιλότο να καλεί βοήθεια για φωτιά.


Ο πίνακας ανακοινώσεων του αεροδρομίου


Το αεροπορικό δυστύχημα ή ατύχημα είναι το χειρότερο ατύχημα στην Ιστορία της Air-France μετά την τραγική έκρηξη του Concorde το 2001 την ώρα απογείωσης σε διάδρομο του αεροδρομίου Charles de Gaulle. Οι 216 επιβάτες ήταν 61 Γάλλοι, 58 Βραζιλιάνοι, 26 Γερμανοί, 9 Κινέζοι, 9 Ιταλοί, 6 Ελβετοί, 5 Άγγλοι, 5 Λιβανέζοι, 4 Ούγγροι, 3 Ιρλανδοί, 3 Σλοβάκοι, 3 Νορβηγοί, 2 Αμερικανοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Μαροκινοί, 1 Αργεντινός, 1 Αυστριακός, 1 Βέλγος, 1 Καναδός, 1 Κροάτης, 1 Δανός, 1 Ολλανδός, 1 Εσθονός, 1 Φιλιππινέζος, 1 Γκαμβιανός, 1 Ρουμάνος, 1 Ισλανδός, 1 Ρώσσος, 1 Νότιος Αφρικανός, 1 Σουηδός και 1 Τούρκος. Το 12μελής πλήρωμα δεν έγινε γνωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: