Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Desperate Αργία SEASON 1

Ειλικρινά είναι μια από τις αργίες που δεν τις «πάω», τόσο «εθνικές» που με χαλάει…

Για αρχή: Η Παρέλαση! Η παρέλαση εμφανίστηκε επί δικτατορίας Μουσολίνι ως μέσο πλύσης εγκεφάλου, ήταν ένα μέτρο εσωτερικής πολιτικής ώστε να εξυψώνεται το αίσθημα του ισχυρού κράτους… το ίδιο μέτρο υιοθέτησε λίγα χρόνια μετά ο Χίτλερ για να υψώσει το ηθικό της μεγάλης ηττημένης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Γερμανίας, και να ετοιμάσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του για την κυριαρχία του σ’ όλο τον κόσμο!

Συνέχεια: Διπλή Αργία: Προτιμούσα η αργία αυτή της 25ης Μαρτίου να ονομαζόταν εθνικιστική και όχι εθνική, ιδιαίτερα στην Κύπρο… Κάθε φορά που στήνονται εκείνα τα σημαιάκια, της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί, λέω «Μη χειρότερα, λες και επιτεύχθηκε η ένωση με την Ελλάδα!» φοβάμαι κάθε χρόνο…
Καλά να γιορτάσω την Παναγία (μην χάσω και την αργία μου) – τόσες Μαρίες ξέρω, να μην πάρω κεραστικό;- αλλά την Επανάσταση του 1821 γιατί να την γιορτάσω;

Το βρήκα! Για να θυμηθεί και ο τόσο αμφιλεγόμενος θεσμός, αυτός της Εκκλησιάς, ότι υποστήριζε τους Τούρκους επειδή δεν την φορολογούσε (και για αυτό και στην Κύπρο και στην Ελλάδα η Εκκλησία έχει την μισή χώρα…) και διατηρούσε τα δικαιώματα της… Ποια «κρυφά σχολειά» και μαλακι*ς μου λέτε τώρα?

Ακόμη και εν καιρώ Γερμανικής κατοχής, μιας και ανέφερα τον Χίτλερ, η Εκκλησία (της Ελλάδας) υποστήριζε τους ναζιστές επειδή φοβόταν την άνοδο του κομμουνισμού… Ναι-ναι! Οι άνθρωποι του Θεού (που αγαπά ΟΛΟ τον κόσμο και δεν τιμωρεί) υποστήριζαν εκείνους που σκότωσαν 6 εκατομμύρια Εβραίους, άλλα τόσα άμαχο πληθυσμό, άλλα τόσα από βόμβες, αυτούς τελοσπάντων που κατέστρεψαν την ανθρωπότητα! Αλλά ο Θεός είναι μεγάλος και συγχωράει αυτούς που σκοτώνουν τους κομμουνιστές αλλά αν πεις ένα ψέμα θα καείς στην Κόλαση!

Τέλος: Συμπέρασμα: Η Εκκλησία δεν είχε κανένα ουσιαστικό ρόλο στην απελευθέρωση της Ελλάδας (ούτε στην καταπολέμηση του ναζισμού) λόγω βαθιών συμφερόντων… Η Ελλάδα ήταν ένα χάλι μετά το 1821 αφού ήταν η μισή από ότι είναι τώρα, ήταν οικονομικά χάλια, με αποκορύφωμα τον τόσο «Ατυχή πόλεμο» το 1897 (επειδή η Κρήτη ήταν Τουρκική και σε μια προσπάθεια ανάκτησης της) πλήρωσε πρόστιμο στους Τούρκους… Άρα όσα μας λένε ότι οι Έλληνες ξανασταθήκαν στα πόδια τους είναι μια «τσιόφτα» κατά την κυπριακή διάλεκτο, και όσον αφορά το «Οι Έλληνες θα ξαναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους σαν Φοίνικες» που έγραφε το βιβλίο στο δημοτικό ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΝ!!!

Τελικό τέλος: Ευχές:
Καλή Αργία και καλή ξεκούραση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: