Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Hero who?


Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από όσους δεν έχουν όρεξη για πολιτικές κουβέντες αλλά έφτασα σε ένα όριο! Θα το εκτιμούσα αν κάποιος θέλει να αφήσει σχόλιο να μην είναι πολιτικού περιεχομένου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Έχω διαβάσει πράγματα και πράγματα αλλά μια ουσία δεν υπάρχει. Ας αρχίσουμε με τα δεδομένα: Άγνωστοι άνθρωποι μπήκαν στο νεκροταφείο στην Δευτερά, έβγαλαν την ταφόπλακα (η οποία για να την ανοίξεις χρειάζεσαι ειδικά εργαλεία) χωρίς να σπάσει, έσκαψαν χώμα 2-3 μέτρων σε λίγη ώρα, οι καιρικές συνθήκες έκαναν το εγχείρημα πιο δύσκολο, πήραν το σεντόνι με την σωρό του Τάσσου Παπαδόπουλου (πρώην προέδρου της Κύπρου) και εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και το σημαντικότερο χωρίς να αφήσουν ούτε το παραμικρό ίχνος πίσω τους (άπλωσαν ασβέστη για να σβηστούν τα αποτυπώματα τους και να χαθεί η οσμή σε περίπτωση που η αστυνομία επιχειρήσει να βάλει τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της να μυριστούν). Μέχρι εδώ όλοι συμφωνούμε. Σύλησαν έναν τάφο, πήραν μια σωρό, και αυτό είναι ιεροσυλία!

Μετά όμως αρχίσανε τα παρατράγουδα! Επιστολές και ανακοινώσεις από κόμματα, οικογένειες, φίλους και άλλους πολλούς, άσχετους και μη. Δεν κατάλαβα όμως ένα πράγμα, αν αυτό γινόταν στο τάφο της γιαγιάς μου ή του οποιουδήποτε δεν θα ήταν θέμα; Μιλάμε για αρρωστημένα μυαλά αυτό είναι δεδομένο αλλά το υπερεκτιμήσαμε το θέμα! Χάσαμε την ουσία: έκλεψαν ένα πτώμα!

Καταρχάς στην Κύπρο για όσους δεν ξέρουν έχουμε ιστορικό από εξαφανίσεις, ο Μακάριος, ο πρόεδρος για 17 συνεχόμενα χρόνια (1960-1977), εξαφανίστηκε τις μέρες του πραξικοπήματος και όλοι διαλαλούσαν ότι είναι νεκρός μέχρι που μίλησε ο ίδιος σε ραδιοσταθμό, λίγα χρόνια μετά, ο γιος του επίσης πρώην Προέδρου της Κύπρου Σπύρου Κυπριανού, Αχιλλέας Κυπριανού, εξαφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 1977 λίγες μέρες πριν τις εκλογές και έτσι ο Σπύρος Κυπριανού εξελέγη (δεν έγινε ψηφοφορία) χωρίς ανθυποψήφιο!

Δεν είμαι ούτε ο Παντογνώστης ούτε κανένας Θεός για να ξέρω τι έγινε, και δεν είμαι εδώ να καταδείξω ποιος το έκανε ή ποιους σκοπούς είχε αλλά εγώ είμαι ένας μπουχτισμένος πολίτης ο οποίος έχει την ανάγκη να μιλήσει και επειδή εγώ δεν φοβάμαι μήπως θα μου κόψουν την χορηγία (αντίθετα από τα συμφεροντολογικά κανάλια της Κύπρου) δεν διστάζω να πω και εγώ κάποια πράγματα. “Είμαστε όλοι ένοχοι μέχρι την απόδειξη του αντιθέτου” κάπως έτσι με έμαθαν να κρίνω στο σχολείο, ευτυχώς ή δυστυχώς κάναμε και Πολιτική Αγωγή!

Εγώ προσωπικά, αν θα προέβαινα σε δηλώσεις σήμερα θα έλεγα ότι ντρέπομαι που ζω σε αυτήν την χώρα που σκοπός πλέον της αστυνομίας δεν είναι να βρει την σωρό αλλά να κατηγορήσει μια πολιτική παράταξη και να θεοποιήσει τον εκλιπόντα! Παιδιά, είναι μια αρρωστημένη κατάσταση, αν είναι δεξιός ή αριστερός ή κεντρώος ή των άκρων ή Ελληνικής ή Κυπριακής ή Τουρκικής καταγωγής δεν θα κάνει την διαφορά, όλοι είμαστε (ή έπρεπε να είμαστε) ίσοι προς τους νόμους, διέπραξαν αδίκημα και πρέπει να τιμωρηθούν ανεξαρτήτως καταγωγής και πολιτικών πεποιθήσεων. Επίσης ντρέπομαι αφάνταστα για την οικογένεια του που αμαυρώνει από μόνη της το όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου (που τον σέβομαι προσωπικά αν και δεν με εξέφραζε) και η οποία οικογένεια έτρεξε να υποδηλώσει ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες (αυτά είναι για την αστυνομία, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε) Τέλος ένα τεράστιο κατηγορώ στα ΜΜΕ γιατί κάνουν διακρίσεις (είπα ότι αν ήταν η γιαγιά μου δεν θα έκαναν τόσο θέμα, το πολύ μια εκπομπή της Ελίτας (tv persona) να έπαιρνα και μετά τον Πούλλο)

Όσον αφορά τις πολιτικές σκοπιμότητες που ανέφερε η οικογένεια του εκλιπόντος και στον οποιοδήποτε που ισχυρίζεται τέτοιο πράγμα (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που το έκαναν) απαντώ με το εξής: τις σημασίες εμείς τις δίνουμε σε άψυχα πράγματα (όπως το δέντρο ονομάζεται δέντρο έτσι και η σωρός του κυρίου Παπαδόπουλου ονομάζεται πολιτική σκοπιμότητα)

Οι ήρωες ζουν σε ένα κομμάτι χαρτί! Οι ήρωες έχουν πεθάνει από καιρό και ιδιαίτερα σε αυτή τη χώρα που κανένας δεν είναι τόσο ήρωας ώστε να κοιτάξει μπροστά και να κοιτάξει το κοινό συμφέρον, όλοι εδώ μέσα βλέπουμε τι μας συμφέρει ατομικά, όλοι οι ηγέτες έχουν κολλήσει σε άλλες εποχές!

Έχουμε έλλειψη από διορατικούς ανθρώπους που να προλάβουν να κάνουν κάτι που πάντα προλαβαίνει να κάνει κάποιος άλλος (βλπ Τουρκία, Αγγλία, Αμερική) πριν από εμάς. Οι ηγέτες μας σήμερα κλαίνε on-camera, δεν ξέρουν να μιλούν σωστά αλλά ξέρουν να διαβάζουν ομιλίες που τις έγραψαν άλλοι για εκείνους, είναι λαϊκιστές, υποκριτές και γελοίοι γελωτοποιοί που πληρώνονται 5 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο και παίρνουν και ένα Audi A6 ή ένα BMW-5 δώρο με το που τελειώνουν την θητεία τους, νομίζουν ότι είναι μόνοι τους σε αυτό το νησί, είναι κυρίαρχοι σε μια χώρα που όλοι την εγκατέλειψαν, είναι πιόνια ενός στημένου παιχνιδιού.... Πάψτε να μου μιλάτε για παλικαριές και πράσινα άλογα... Αφήστε την Ιστορία να κρίνει ποιοι είναι ήρωες και μάγκες “Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο”

10 σχόλια:

sCaTterBraiN είπε...

δεν θα αφήσω πολιτικό σχόλιο, άλλωστε δεν έχω ιδέα από την πολιτική στην κύπρο. αυτό με τη σωρό ήταν πολύ κουλό κι ελπίζω να πιασουν αυτούς που το έκαναν. τώρα 'τάσσος' vs 'γιαγιάς' θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ίδια - αλλά μπορεί να έχουμε και 'πρώην πρωθυπουργός' vs 'γιαγιάς', οπότε δικαιολογείται.
υποθέτω ότι έχεις φρικάρει από τη συνεχή ενασχόληση των μμε με το θέμα. ε, κλείστην τη ρημάδα την τηλεόραση...
την καλησπέρα μου.

Πεζούνι είπε...

... ediavasa ton titlo je tes protes 4 grammes je estamatisa :P
Oti je na ine. OSO endiaferon je na ine. Apla KSERW oti en na ine ilithio :P Je en exw ore3i apla na dw poso ilithio en na ine. lol
(diavasa to pio panw comment)
+1 Klistin tileorasi! Use the internet more :P
Yeah, basically fry your brain over other stuff instead of Cypriot News :P OOO ma ti kalos p ime.

gay super hero είπε...

Kοίτα αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι για να φτάσει σε σημείο κάποιος να απάγει ένα πτώμα κάτι ψάχνει. 'Ολα αυτά που ακούω για δήθεν λύτρα και πολιτικά κίνητρα έχουν σκοπό απλά να θολώσουν τα νερά.

Δεν θέλω να ακουστώ συνωμοσιολόγος αλλά μου φαίνεται ότι το θέμα έχει να κάνει με μυστικές υπηρεσίες ή εγκληματικές οργανώσεις (βλέπε μαφία). Δεν μπορώ να γνωρίζω τί ψάχνουν αλλά για να φτάσουν στο σημείο να ξεθάψουν τη σορό κάτι ψάχνουν...

Να διακινδυνέυσω μία πρόβλεψη ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να διαλευκανθεί;

tinkerbell είπε...

You said it right Ιθάκη-man.! Καλή βδομάδα

Εγώ είπε...

Simfwnw an j den kserw j polla kala ti egine. Na fantasteis egw ematha to pou to BBC (!!!)

Εγώ είπε...

(episis i istoria leei oti ama trome ta moutra mas metaksi mas erkountai oi alloi laoi j ****** mas)
Den pavei na einai ena ptoma.

Ιθάκη-man είπε...

@ sCaTterBraiN:
Καλησπέρα και σε σένα! Βλέπω λιγότερη τηλεόραση από ότι συνήθως...

@ FindThatInch:
Με προσβάλλεις :P No, no really

@ Gay Super Hero:
Όταν μιλούσα για τους ήρωες δεν μιλούσα για σένα :P λολ! Θα συμφωνήσω μαζί σου...

@ Tinkerbell:
Καλή εβδομάδα καλή μου! Θενξ!

@ Liar:
Ναι, όταν έμαθα για το BBC είχα πάθει σοκ, για πρώτη φορά μας έχει πρώτη είδηση ξένο κανάλι (και για καλό δεν ήταν!) :P

gay super hero είπε...

Δςεν φαντάστηκα ότι μιλούσες για μένα...ήταν σαφές τί έγραφες.

Αλλά και να μιλούσες για μένα τί έγινε; :-)

Ανώνυμος είπε...

"Είμαστε Αθώοι μέχρι την αποδείξη του αντιθετου" και οχι “Είμαστε όλοι ένοχοι μέχρι την απόδειξη του αντιθέτου”
Chris

Ιθάκη-man είπε...

Oh gosh! Ναι, είπα ότι είχαμε Πολιτική Αγωγή στο σχολείο αλλά από ότι καταλαβαίνεις δεν ημουν και τόσο καλός όσο νόμιζα! Ευχαριστώ πολύ!;)