Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Christmas Eve

Κάποτε ήταν πολύ διαφορετικά, και δεν αναφέρομαι στην εποχή της προγιαγιάς μου που ζούσαν πιο ωραία, πρώτον γιατί δεν τα έχω ζήσει και δεύτερον γιατί δεν λέω τέτοια λέιμ πράγματα γιορτάρες μέρες!

Τα Χριστούγεννα όμως είναι από τις γιορτές που πάντα θα είναι οι ίδιες, μπορεί εμείς να μην είμαστε πλέον παιδάκια (είτε επιφανειακά ή και πνευματικά) αλλά κάπου κάποια παιδάκια πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη (ή στον Christkind ή στον Saint-Nicolas ή στην Befana ή απλά στον Santa) Κάποια παιδιά ακόμα υποπτεύονται ότι κάτι δεν πάει καλά, κάποια παιδιά ακόμα κρυφοκοιτούν το σαλόνι με το δέντρο, κάποια παιδιά θα επιμένουν πως απόψε θα κοιμηθούν στον καναπέ δίπλα από το δέντρο! Κάποια παιδιά όμως δεν έχουν καν δέντρο!

Δεν είναι όμως ο Άγιος Βασίλης που κάνει τις μέρες να είναι γιορτές... Δεν είναι το δέντρο, δεν είναι τα στολίδια, δεν είναι τα λαμπάκια! Η διαφορά είναι στο πνεύμα, αν δεν νιώσεις Χριστούγεννα δεν θα νιώσεις χαρά, και οπωσδήποτε στις μέρες που οι άνθρωποι σκρουτζιάζουν από τις οικονομικές κρίσεις όλο και περισσότερο, που οι άνθρωποι μιζεριάζουν από την φιλοσοφία αρκετά όσο να χάνονται στις γενικολογίες!

Εύχομαι σε όλους όσους θα τους επισκεφθεί ο Άγιος Βασίλης (ή κάτι άλλο αντίστοιχο) απόψε να πάρουν το δώρο που ήθελαν και εύχομαι να περνάτε όλοι καλά!

4 σχόλια:

mahler76 είπε...

για να δούμε πως θα μας πάει και φέτος χαχαχαχα. Καλά Χριστούγεννα.

ProFyLaKtiKo είπε...

αυτό το πνεύμα κυνηγάμε αλλά πούντο... συνήθως μου λείπει οπότε απλά ξεκουράζομαι...

Unknown είπε...

χρόνια πολλά και ότι επιθυμείς! ;-)

musicbug είπε...

Kales giortes eyxomai, xronia polla ki oti epithymeis boy na to apoktiseis one way or another;-)
Kisses