Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Eurovision 2011: Ultimate Review 2nd semi-final

Ώρα για τον δεύτερο ημιτελικό, μαύρη ώρα! Τα τεχνικά προβλήματα μεταφέρθηκαν από το Ντίσελντορφ στο Blogspot και για αυτό ζητώ ταπεινά συγγνώμη για την καθυστέρηση της ανάρτησης!

Μετά την διαφήμιση της Σβάρτσκωφ του επίσημου χορηγού της φετινής διοργάνωσης και πάλι μουσικούδα της EBU και βουρ ολοταχώς για τον ημιτελικό, τους κανόνες τους είπαμε ξανά ναι ξηγηθήκαμε! Καλέ πολύ κάθε φορά που τους βλέπουμε φοράνε καλύτερα ρούχα, ανυπομονώ να δω τι θα φορέσουν στον τελικό! Πάμε γρήγορα στα τραγούδια μας:

Βοσνία-Ερζεγοβίνη για αρχή. Τραγούδι της παρέας για την τρίτη ηλικία και όχι μόνο. Μην τον βλέπετε έτσι 48 χρονών είναι ακόμα. Μου φαίνεται πως κάτι πήρε πριν βγει στην σκηνή, ελπίζω να πήρε και το χάπι της οστεοπόρωσης. Είναι ένα τραγούδι ό,τι να 'ναι, εγώ δεν το βρήκα καν γλυκούλικο, με αναχρονιστικό beat και tempo.

Αυστρία στην συνέχεια. Μίνιμαλ πράγματα, με ένα βάθρο τύπου UFO και η κοπελιά με φωνάρα στην μέση. Πωπω γυρίσματα σαν Adele, αλλά το ασύμμετρο καρέ με το πεπέ είναι όλα τα λεφτά, δεν φτάνει την Άννα Ουιντούρ όσο και αν προσπαθήσει! The secret is love μας λέει και εντάξει...

Η Ολλανδία συνεχίζει να στέλνει τα πιο άκυρα τραγούδια. Όταν τους είδα λέω, ναι, μου θυμίζει κάτι ταινίες παλιές, σκηνή σε παρακμιακό μπαρ σε καζίνο του Λας Βέγκας. Ο κιθαρίστας να είναι ο ξανθός σωσίας του Ντέιβιντ Χάσελχοφ. Σίγουρα αυτό το τραγούδι δεν ακολουθεί μια και μόνο φόρμουλα. Τα παιδιά πήγαν για τον χαβαλέ, με τρελές χορογραφίες μέχρι και στα φωνητικά.

4ο το Βέλγιο. Για δεύτερη φορά στα χρονικά του διαγωνισμού μια χώρα επιλέγει να στείλει συγκρότημα που θα τραγουδήσει ακαπέλα. Η πρώτη φορά ήταν η αποστολή της Λετονίας στον Διαγωνισμό του 2006, είναι κάτι πρωτότυπο για τα δεδομένα της Eurovision χωρίς όμως αντίκρυσμα στον κόσμο. Φυσικά δεν θα κρύψω τα σχόλια μου. Η μια η κοπέλα ήταν ντυμένη έτοιμη για γάμο στην Αγγλία, με το φλοράλ φόρεμα και το άσπρο το διχτυωτό γαντάκι! Θεά! Ο άλλος που κάνει φρουπ-χχρρρ-φρρρ-πρρρ δεν κουράζεται θέλετε να μου πείτε; Να τι παθαίνει κανείς όταν δεν έχει κυβέρνηση το κράτος του!

Προχωράμε στην Σλοβακία! Τι είναι χειρότερο από μια Barbie; Δυο Barbie! Δίδυμες κι όλα! Η κυρία με το μπεζ ΔΕΝ είναι τραγουδίστρια, η κυρία με το άσπρο φτάνει απλά μερικές ψηλές νότες. Ωραίο φόρεμα αλλά προς τι η ουρά; Αχ! Πάτησε την! Πάτησε την! Ήταν ίσως το πιο βαρετό τραγούδι.

Και πάμε στην Ουκρανία. Η τραγουδίστρια πέρασε από χίλια κύματα για να φτάσει στην σκηνή του Ντίσελντορφ και δεν ξέρω αν άξιζε όλο αυτό. Στον τελικό στην Ουκρανία μέλος της κριτικής επιτροπής ζήτησε την αναμέτρηση ψήφων γιατί έλεγε ότι η κυρία που βγήκε (αυτή) δεν βγήκε με το σπαθί της. Αν και τελικά τα κατάφερε με όχι και τόσο καλές ευχές, πήρε η μαφιόζα και την νικήτρια του Ουκρανία Έχεις Ταλέντο, την εκπληκτική κοπέλα πίσω της η οποία έκανε σχέδια στην άμμο. Η τραγουδίστρια να χτυπιέται με το φόρεμα και να έχει ένα παρακαλώ στο βλέμμα της. Μπα; Φτερά βλέπω; Στρουθοκάμηλο μαδήσαμε; Μακάρι να σε βρει ο Φινλανδός και θα σου πω εγώ!

Μέχρι τώρα ήταν πολύ πολύ βαρετό και μέτριο, δεν είναι Eurovision αυτό είναι καλλιτεχνική εκδήλωση Γυμνασίου!

Μολδαβία για την συνέχεια και οι τρελοί Zdob şi Zdub επέστρεψαν δρυμίτεροι. Ένα τραγούδι που ξεχωρίζει από όλα τα άλλα, τρελό, μανιακό και πρωτότυπο πάνω από όλα. Τα καπέλα είναι αξιολάτρευτα αν και φαίνονται βαρετά και η κοπέλα μου την δίνει λίγο. Όλη η εικόνα μου θυμίζει διακοσμητικούς νάνους που έχουν μερικοί στους κήπους τους... Και περίμενα να εμφανιστεί η γιαγιά αλλά φέτο δεν έχει γιαγιά!

Και πάμε στο απόλυτο φαβορί του δεύτερου ημιτελικού, στην Σουηδία. Αγόρι μου, τι είσαι εσύ! Αχ! Αξίζει να τον δεις! Μόνο να τον βλέπω εγώ χαμογελάω! Πωπω ομορφιά! Για το τραγούδι να σας πω; Η αρχή του ήταν λίγο X-Files αλλά μετά έφτιαξε. Πωπω χορευτικά, Φωκά eat his dust! Απίστευτος, αλλά κουράστηκε το πουλάκι μου! I will be popular too, έννοια σου!

Και 9η η Κύπρος μας! Στην αρχή η σκηνική παρουσία ήταν πολύ μα πολύ δυναμική, μετά το χάσαμε! Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω, γιατί πρέπει να έχουμε μια κοπέλα στην μέση σχεδόν του τραγουδιού να παουρίζει, να τσιρίζει σαν ψυχοπαθής! Ρε παιδιά χαλαρά, σαν εκείνη με τον Χριστοφόρου με το Ιλα-ιλα-ιλα-ιλααααααα ήτανε! Σημαδούρα ήταν αυτό που κρατούσε; Και μετά; Φύκια είναι; Ρε παιδιά I don't get the concept. Ο χορευτής και τα αγόρια ήταν κούκλοι έτσι; Φτου σας μην σαν ματιάξω!

Μετά την Κύπρο να σου την η Βουλγαρία. Πιάσαμε τα ξεσκονόπανα και τα κάναμε φόρεμα, επειδή είμαστε πολύ μοδάτοι και σύγχρονοι. Να όμως που το πάτησες! Εμ, δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Σε παρακαλώ κούκλα μου μην πλησιάζει τόσο πολύ την κάμερα σκιάζομαι. Και κράτα μια απόσταση ασφαλείας από τον ανεμιστήρα, να πω ότι έχει μακριά μαλλιά και ανεμίζουν δεν έχεις απλά μαζί με το φόρεμα-ξεσκονόπανο (το οποίο τελικά ήταν φούστα-ξεσκονόπανο) φυσάει και το ωραίο σου το σκουλαρίκι με το φτερό. Πωπω ξανακάντε μάνα μου κοντινό στον πιανίστα αν θέλετε να πάρετε καμιά ψήφο! Καλά έχω λυσσάξει αλλιώς δεν εξηγείται! Ωραίο τραγουδάκι και ωραίο μπιτάκι!

Και πάμε και στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ή ΠΓΔΜ για να σώσω και εγώ κανά λεπτό από την ζωή μου) Αυτός να μου το θυμηθείτε είναι ο Δάντης της ΠΓΔΜ, πιασάρικο μπιτ αλλά τραγούδι, concept και σκηνική παρουσία ήταν όλα άκυρα! Τα χορευτικά είναι γελοία ντυμένα, φοράνε κάτι άσπρο με κόκκινη λεπτομέρεια. Φοράνε το καλσόν του τσολιά, την φούστα του δερβίση σε μέτριο μήκος, φοράνε μπλούζα που θυμίζει τον αυτό με τα λάστιχα της Μισελέν και έχουν και εκείνο το αριστοκρατικό φουρ-φουρ στον λαιμό. Και ο χορευτής με το ακορντεόν μοιάζει με αυτόν της Μάλτας!

Και ακολούθησε η μια και μοναδική, η Παγκόσμια Ντάνα (έτσι δεν θα την λέγαμε στα Ελληνικά) the return of the legend! Καταρχάς πάρε το φόρεμα πίσω στον φίλο σου τον Γιαννάκη (τον Γκωτιέ λέω) να σου το φτιάξει, συγγνώμη είναι αυτό εφαρμογή; Βρε την έχει μια οικειότητα με την σκηνή αλλά έχει δυο άγχη που την βλέπεις, το ξεκίνημα το πάτησε και το φόρεμα το πάτησε αλλά εντάξει.

Για να δούμε και την Σλοβενία. Η σχολιάστρια του ΡΙΚ να λέει τα καλύτερα λόγια ότι την λένε Aguilera της Σλοβενίας, όταν την είδα στην σκηνή με το φορεματάκι της την Jennifer Lopez μου θύμισε. Βγάλε καλή μου το δερμάτινο το γάντι και τις μπότες που ΔΕΝ σου πάνε και φόρεσε μια γόβα, σαν την Σέιλορ Άρης θα ήσουνα αλλά σίγουρα πιο συμπαθητική. Εντάξει η κοπέλα έχει φωνή αλλά δεν έπρεπε να έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον στυλίστα! Ένα τραγούδι κάτι με κύκλους, το χέρι της πήγαινε και ερχόταν και με ζάλισε.

Ρουμανία στην συνέχεια και ο τραγουδιστής με το σέξυ του ριγέ παντελόνι να κάνει νάζια στην κάμερα. Πολλούς άντρες έχει ο δεύτερος ημιτελικός ή ιδέα μου είναι; Πολύ ωραίο τραγούδι, αισιόδοξο, ακολουθεί την φόρμουλα της jazz λίγο μόνο κλακέτες δεν μας έκανε, θυμίζει και τους παλιούς καλούς καιρούς της Eurovision πριν το 2001!

Πάμε για ένα διαλειμματάκι και να την πάλι σου η Σβάρτσκωφ να μου σπάζει τα νεύρα!

Λίγο πριν το τέλος να σου και η Εσθονία με την τραγουδίστρια να Καλομοιρ-ίζει άγρια, με μπιτάκι Αμερικανιά. Τι έχουν πάθει όλοι και Αμερικανιάζουν φέτο δεν ξέρω και να ήταν μόνο αυτή; Πολύ αμερικανιά βρε παιδάκι μου... Και στίχος που θα ζήλευε και ο Καρβέλας, άκουσ' εδώ αριστούργημα: one, two, seven, three down the Rockefeller street!

Λευκορωσία για την συνέχεια και εδώ γελάμε. “Αχουυυυυυυυ” ήταν καταλέξη τα λόγια που έβγαιναν από το στόμα μου το πρώτο ενάμιση λεπτό. Δεν στέλνετε ξανά τις πεταλούδες που στείλατε πέρσι να τελειώνει η υπόθεση, κάθε χρόνο και χειρότερα! Επιεικώς το χειρότερο τραγούδι των τελευταίων διοργανώσεων και με την πιο κιτς εμφάνιση έβερ! Και η τραγουδίστρια έχει την χροιά της Στανίση, αλλά η Στανίση αγάπη μου είναι η Στανίση, ρισπέκτ!

Και Λετονία πριν πάμε στα δυο τελευταία τραγούδια. Ένα πολύ χλιαρό πράγμα, άρχισα να βαριέμαι και θα βαράω ενέσεις! Τι είναι αυτό καλέ;

Δανία! Άστε καλέ την Ισλανδία, που δεν μου είπατε αν όλοι οι Ισλανδοί είναι έτσι σαν εκείνους προχθές! Δανία αδελφοί μου Δανία. Τι παιδιά είναι αυτά; Και τι πουκάμισο είναι αυτό; Αγόρι μου, θέλω το πουκάμισο σου, συγγνώμη σκεφτείτε με εμένα με ξώπλατο πουκάμισο! Δεν υπάρχει, τραγουδάκι λίγο ότι να 'ναι και αυτό αλλά δεν μπορείς να αντισταθείς στην κομψή και γλυκιά σκηνική παρουσία των Δανών!

Και τελειώνουμε τους Ιρλανδούς, τους δίδυμους John & Edward που μαζί κάνουν τους Jedward. Αν σας θυμίζουν κάτι ναι είναι τα παιδιά που τους έβριζε ο Σάιμον στο Εξ-Σφάξτον το 2009! Δεν φτάνει που είναι ο GaGa στο αρσενικό είναι και δυο! Τώρα κατάλαβα γιατί το Σβάρτσκωφ είναι επίσημος χορηγός!

Που είσαι Σάιμον να τους δεις και να μιλήσεις!!!

Πάμε και για τα πολαναμενόμενα Recap και σχεδιάζουμε στο μυαλό μας τι θα γίνει. Αλλά όταν κάνεις σχέδια για το ποιες χώρες θα περάσουν στον τελικό οι θεοί (λέμε τώρα) γελάνε! Στην αρένα βρίσκονταν οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό αλλά και οι χώρες του Big Five. Τελικά στις 12 παρά κάτι λεπτά οι κάρτες είναι έτοιμες και πάμε να δούμε τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου: Εσθονία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Δανία, Αυστρία, Ουκρανία, Σλοβενία και Σουηδία. Αν ακούσω ακόμα ένα δημοσιογράφο να λέει ότι η Ιρλανδία είναι φαβορί θα μαστιγωθώ! Δυστυχώς στον τελικό δεν θα είναι μαζί μας η θρύλος της Eurovision η Ντάνα Διεθνής (Dana International) και φαντάζομαι πως θα έφαγε το σοκ της ζωής της. Εγώ να στείλω τα συγχαρητήρια μου στην Κυπριακή αποστολή και να ευχηθώ ότι το καλύτερο!

Αυτά και για τον δεύτερο ημιτελικό, εμείς θα τα πούμε ξανά αύριο -σε λίγο μάλλον- για να σας δώσω μερικά στοιχεία για τον τελικό!

2 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Χμμμμ....εεεεε.....συγνώμη κύριε....μπορώ να πάρω το παιδί από τη Δανία πακέτο για το σπίτι; Μην το τυλίξετε....δεν χρειάζεται!

υ.γ. Το τραγούδι της Κύπρου (αν εξαιρέσεις την τσιρίδο...συνεχίζει να μου αρέσει!!)

Ιθάκη-man είπε...

Εγώ το είδα πρώτος! Εσύ υποτίθεται δεν θα τον έβλεπες τον ημιτελικό έτσι κι αλλιώς!!!!! Δεν είναι δίκαιοοοοοοο!

ΥΓ. Ευχαριστούμε (την κυρία που επαούριζεν κανένα εν την συμπαθά μεν μου φοάσαι)