Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Eurovision 2011: 2nd Semi-Final


Πιστοί στο ραντεβού μας, δεύτερος ημιτελικός σήμερα. Απόψε και πάλι στις 10 το βράδυ θα συνδεθούμε ζωντανά με την Esprit Arena στο Ντίσελντορφ όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός του 56ου Διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision. Οι οικοδεσπότες μας Judith Rakers, Stefan Raab και Anke Engelke θα μας καλοσωρίσουν και ο διαγωνισμός δεν θα αργήσει να ξεκινήσει!

Ακόμα 19 χώρες σήμερα θα εμφανιστούν στην περίφημη σκηνή της Esprit Arena για να διεκδικήσουν τις υπόλοιπες 10 θέσεις για να συναντήσουν τις 10 χώρες που πέρασαν από τον πρώτο ημιτελικό και τους Big Five στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Televoting και κριτικές επιτροπές θα αποτελέσουν 50:50 της τελικής βαθμολογίας. Στους ημιτελικούς ψηφίζουν μόνο οι χώρες που συμμετέχουν ενώ στον τελικό όλες οι χώρες της EBU. Τα αποτελέσματα των ημιτελικών όμως θα τα δούμε αφού τελειώσει και ο τελικός!

Ας δούμε τώρα τις 19 χώρες με την σειρά που θα ερμηνεύσουν:

1. Βοσνία Ερζεγοβίνη Dino Merlin "Love in Rewind"

2. Αυστρία Nadine Beiler "The Secret Is Love"

3. Ολλανδία 3JS "Never Alone"

4. Βέλγιο Witloof Bay "With Love Baby"

5. Σλοβακία TWiiNS "I'm Still Alive"

6. Ουκρανία Mika Newton "Angel"

7. Μολδαβία Zdob şi Zdub "So Lucky"

8. Σουηδία Eric Saade "Popular"

9. Κύπρος Χρίστος Μυλόρδος "Σαν άγγελος σ' αγάπησα"

10. Βουλγαρία Poli Genova "Na inat"

11. Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Vlatko Ilievski "Rusinka"

12. Ισραήλ Dana International "Ding Dong"

13. Σλοβενία Maja Keuc "No One"

14. Ρουμανία Hotel FM "Change"

15. Εσθονία Getter Jaani "Rockefeller Street"

16. Λευκορωσία Anastasia Vinnikova "I Love Belarus"

17. Λετονία Musiqq "Angel in Disguise"

18. Δανία A Friend In London "New Tomorrow"

19. Ιρλανδία Jedward "Lipstick"


Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα, μιας και συμμετέχει, όμως δυστυχώς και ευτυχώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε την χώρα μας! Ας μην ξεχνάνε όσοι θέλουν να ψηφίσουν ότι η ψηφοφορία αρχίζει με το που ξεκινά το πρώτο πρώτο τραγούδι και θα έχουμε στην διάρκεια μας ακόμα 15 λεπτά μετά το τέλος του τελευταίου τραγουδιού! Πέρα από υπόλοιπες 18 χώρες που συμμετέχουν σήμερα στον ημιτελικό η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία θα ψηφίσουν μαζί μας για να αναδείξουμε τους 10 που θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου.

Να μου επιτρέψετε να πω και τα καθιερωμένα δυο λογάκια για την αποστολή μας, γιατί αν περιμένετε να τα ακούσετε από άλλους... Το τραγούδι “Σαν Άγγελος σ' αγάπησα” σε μουσική Αντρέα Αναστασίου και στίχους Μιχάλη Αντωνίου θα ακουστεί στην Ευρώπη δια στόματος Χρίστου Μιλόρδου. Μαζί με τον Χρίστο στην σκηνή θα είναι η Χρύση Αντρέου, ο Χρίστος Νικολάου, ο Παύλος Πολυχρόνης και ο Άγγελος Αγαθαγγέλου. Επίσης θα υπάρχει ένας χορευτής, ο Αντώνης Αντωνίου. Την χορογραφία ανέλαβε ο Φώτης Νικολάου, όπως και την σκηνική εμφάνιση όλης της συμμετοχής. Τα φωνητικά ανέλαβε η Λία Βίσση και την ενορχήστρωση ο Αντρέας Γιωργαλλής.

Τα τελευταία προγνωστικά και στοιχήματα θέλουν Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ισραήλ, Δανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Ιρλανδία, Σουηδία, Σλοβενία, Αυστρία και Ρουμανία να περνάνε στον τελικό! Βέβαια δεν παύουν να είναι προγνωστικά, είδαμε και τι έγινε στον πρώτο ημιτελικό. Αυτά θα τα μάθουμε σίγουρα γύρω στις 12, 12 και πέντε!

Απόψε στις 10 και ο δεύτερος ημιτελικός!

Καλή θέαση, καλή Επιτυχία σε όλους, Καλή Επιτυχία Κύπρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: