Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Eurovision 2011: The Final


Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη Eurovision και δυο ημιτελικούς ήρθε πια η ώρα για τον μεγάλο τελικό. 20 χώρες που πήραν το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό από τους δυο ημιτελικούς, 10 από τον πρώτο ημιτελικό και 10 από τον δεύτερο, θα διαγωνισθούν για ακόμη μια φορά μαζί με τις Big Five στην σκηνή του Esprit Arena του Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Έτσι θα πέσει και η αυλαία της 56ης διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision.

Η Eurovision επέστρεψε στην Γερμανία, αλλά αυτή την φορά βρήκε την Γερμανία επανενωμένη. Πριν την Επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας μόνο η Δυτική Γερμανία λάμβανε μέρος και κέρδισε μόνο μια φορά το 1982 με την Νικόλ και το τραγούδι “Λίγη ειρήνη”. Φυσικά και η Γερμανία βρήκε την Eurovision αλλαγμένη, ημιτελικός καταρχάς, και όχι ένας αλλά δύο! Αν γινόταν πριν λίγο καιρό δεν θα έβρισκε καν τις κριτικές επιτροπές αλλά μόνο του το Televoting, αλλά οι κανόνες που ισχύουν φέτος είναι οι ίδιοι με τους περσινούς, πενταμελείς κριτικές επιτροπές βαθμολογούν τις χώρες και αποτελούν το 50% της εθνικής ψηφοφορίας, το υπόλοιπο 50% αποτελεί η κρίση του κοινού.

Ειδικές τηλεφωνικές γραμμές θα στηθούν σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στους 2 ημιτελικούς ανεξαρτήτως αν έχουν περάσει ή όχι στον τελικό και στις χώρες που αποτελούν τους Big Five, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία (που φέτος είναι και η διοργανώτρια χώρα) και μετά από 14 χρόνια απουσίας και Ιταλία.

And our twelve points goes to...”

Οι κανόνες ψηφοφορίας είναι απλοί. Μπορείτε να αρχίσετε να ψηφίζετε λίγο πριν την αρχή του πρώτου τραγουδιού ενώ η ψηφοφορία θα τελειώσει 15 λεπτά μετά το τέλος και του τελευταίου τραγουδιού. Μπορείτε να καλέσετε μέχρι και 10 φορές από κάθε συσκευή για οποιανδήποτε χώρα λαμβάνει μέρος αλλά όχι την χώρα από την οποία καλείτε (αν και εφόσον συμμετέχει). Παράλληλα οι εθνικές κριτικές επιτροπές έχουν ήδη ψηφίσει και επιλέξει την καλύτερη δεκάδα. Ακολούθως τα αποτελέσματα κριτικής επιτροπής και κοινού προστίθενται και έχουμε την τελική βαθμολογία κάθε χώρας. Οι βαθμοί απονέμονται ως εξής 1-7, 8, 10 και το πολύ γνωστό και ποθητό σε όλους 12άρι..

Οι οικοδεσπότες μας Judith Rakers, Stefan Raab και Anke Engelke θα μας καλοσωρίσουν για μια τελευταία φορά στην σκηνή του Ντίσελντορφ και θα δούμε σήμερα 25 συνολικά χώρες να διαγωνίζονται. Ας δούμε αναλυτικά την λίστα με τις συμμετέχουσες χώρες:


1. Φινλανδία Paradise Oskar "Da Da Dam"

2. Βοσνία Ερζεγοβίνη Dino Merlin "Love in Rewind"

3. Δανία A Friend In London "New Tomorrow"

4.Λιθουανία Evelina Sašenko "C'est ma vie"

5.Ουγγαρία Kati Wolf "What About My Dreams?"

6. Ιρλανδία Jedward "Lipstick"

7. Σουηδία Eric Saade "Popular"

8. Εσθονία Getter Jaani "Rockefeller Street"

9. Ελλάδα Λούκας Γιώρκας feat.Stereo Mike "Watch My Dance"

10. Ρωσία Alexey Vorobyov "Get You"

11. Γαλλία Amaury Vassili "Sognu"

12. Ιταλία Raphael Gualazzi "Madness of Love"

13. Ελβετία Anna Rossinelli "In Love for a While"

14. Ηνωμένο Βασίλειο Blue "I Can"

15. Μολδαβία Zdob şi Zdub "So Lucky"

16. Γερμανία Lena "Taken by a Stranger"

17. Ρουμανία Hotel FM "Change"

18. Αυστρία Nadine Beiler "The Secret Is Love"

19. Αζερμπαϊτζάν Ell and Nikki "Running Scared"

20. Σλοβενία Maja Keuc "No One"

21. Ισλανδία Sigurjón's Friends "Coming Home"

22. Ισπανία Lucía Pérez "Que me quiten lo bailao"

23. Ουκρανία Mika Newton "Angel"

24. Σερβία Nina "Čaroban"

25. Γεωργία Eldrine "One More Day"


Κάπου εδώ, μετά και τα τελικά recap των τραγουδιών, θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των τηλεφωνικών γραμμών. Αυτό θα σηματοδοτήσει και το τέλος της 56ης Διοργάνωσης, ο μεγάλος νικητής του 56ου Διαγωνισμού της Eurovision έχει αποφασισθεί, εμείς θα το μάθουμε σιγά-σιγά μετά τις 12 σίγουρα.

Νιώσε τον ρυθμό της καρδιάς σου λοιπόν να χτυπά απόψε στο Ντίσελντορφ!

Καλή θέαση και καλή επιτυχία σε όλες τις χώρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: