Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Eurovision Countdown: 1

Eurovision πλησιάζει... Αύριο ξεκινάει και παρολίγον να ξεχάσω το τελευταίο μέρος του Countdown! Βουρ ολοταχώς για την 56η διοργάνωση του μακροβιότερου Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού!
Οικοδέσποινα χώρα είναι η Γερμανία μετά την νίκη της στις 29 Μαΐου του περασμένου χρόνου στο Όσλο της Νορβηγίας. Είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Γερμανία μετά την Επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας. Η Δυτική Γερμανία κέρδισε τον διαγωνισμό 2 φορές και έτσι, ο διαγωνισμός έχει διεξαχθεί 2 σε Γερμανικά εδάφη, το 1957 στην Φραγκφούρτη, το 1983 στο Μόναχο και φέτος στο Ντίσελντορφ.

Ein Bisschen Frieden με την Nicole, η πρώτη νίκη της Γερμανίας στον διαγωνισμό!

43 χώρες λαμβάνουν φέτος μέρος, 4 περισσότερες από πέρσι. Στον διαγωνισμό επέστρεψαν: η Αυστρία (τελευταία εμφάνιση 2007), η Ουγγαρία (2009) και η Ιταλία η οποία δεν έλαβε μέρος μετά το 1997 και συγκαταλέγεται πλέον στους Big Four που έγιναν Big Five. Επίσης το Σαν Μαρίνο θα κάνει την δεύτερη του εμφάνιση, η πρώτη ήταν το 2008. Επίσης θα έχουμε επιστροφές καλλιτεχνών. Πρώτη και καλύτερη η Γερμανία την οποία θα εκπροσωπήσει και πάλι η Λένα, ακολούθως η βίβα-λα-ντίβα Dana International, η Μολδαβία θα επιστρατεύσει το συγκρότημα που τους εκπροσώπησε και την πρώτη φορά το 2005 και τέλος η Βοσνία και Ερζεγοβίνη θα εκπροσωπηθεί από τον Dino Merlin ο οποίος εκπροσώπησε την χώρα και το 1999 με την Γαλλίδα τραγουδίστρια Beatrice.

Θα είναι η τρίτη φορά φέτος μετά το 1999 και πέρσι που οι οικοδεσπότες θα είναι τρεις. Από τα 43 τραγούδια τα 28 θα είναι αποκλειστικά στα Αγγλικά, 8 θα είναι συνδυασμός με Αγγλικά, 1 στα Πολωνικά, 1 στα Σέρβικα, 1 στα Πορτογαλικά, 1 στα Ελληνικά, 1 στα Βουλγάρικα, 1 στα Ισπανικά και 1 στην Κορσικανική, ενώ φέτος θα κάνουν πρεμιέρα και τα Σουαχίλι μιας και το τραγούδι της Νορβηγίας έχει στίχους και στα Σουαχίλι, είναι η πρώτη φορά που θα ακουστούν στον διαγωνισμό στίχοι από Αφρικανική γλώσσα.

Συντονιστείτε λοιπόν, 10 και 12 Μαΐου για τους ημιτελικούς και 14 Μαΐου για τον μεγάλο τελικό! Εγώ θα είμαι εδώ, ελπίζω να αντεπεξέλθω, για το σουπερ-αφιέρωμα! Καλή βδομάδα λοιπόν με ή χωρίς Eurovision!

6 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Και 2 τραγούδια είναι στα ελληνικά. Της Ελλάδας και της Κύπρου. Καλά το δικό μας είναι ό,τι να ναι, αλλά δεν παύει να έχει και ελληνικά μέσα!!!

υ.γ. Το έχεις πάρει θερμά βλέπω...χαχα!!

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

μπα, δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό. Κάποια στιγμή, σ' ένα χρόνο, σε πέντε, σε δέκα, θα ακουστεί κι εδώ ότι ήταν κατά μεγάλο μέρος στημένη υπόθεση - για να κερδίζουν ορισμένες δισκογραφικές και ορισμένοι παράγοντες στα... στοιχήματα!
Ξενούδης
http://xenoudis.blogspot.com

Ιθάκη-man είπε...

@ Zero Point:
Το τραγούδι της Ελλάδας το κατέταξα στα τραγούδια "συνδυασμός με Αγγλικά" γιατί και ο τίτλος του είναι στα αγγλικά! Αλλά ναι έχει Ελληνικά μέσα, σε αυτό όλοι συμφωνούμε! :p
Το χω πάρει χαλαρά μπας και προλάβω! Καλή Βδομάδα! Καθημερινά μέχρι την Κυριακή σε παρακαλώ, αφιέρωμα στην Eurovision!

@ Xenoudis:
Εγώ ενθουσιάζομαι, όσο είναι δωρεάν και έχει και θέαμα εδώ θα είμαι!

UrbanTulip είπε...

Επειδή βαριέμαι να βλέπω eurovision θα με κάνεις update μέσα από το blog σου, οκ;

Ιθάκη-man είπε...

@ UrbanTulip:
Αύριο θα έχω review-post Τουλιπάκι! Λες να κάνω την ώρα της Eurovision μετάδοση; :p

UrbanTulip είπε...

Λεω να την κάνεις Ιθάκη μου!
Αν δεν βαριέσαι.
Δυσυτχώς θα είμαι εξωτερικό και δεν θα μπορώ να σου σχολιάζω