Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Eurovision 2011: 1st Semi-Final

Για 4η συνεχόμενη χρονιά το μπλοκ θα φιλοξενήσει το αποκλειστικό αφιέρωμα για την Eurovision από σήμερα με καθημερινά post μέχρι και την Κυριακή. Και γενικά θα έχω αφιερώματα στην Eurovision μέχρι η EBU να αποκλείσει στ' αλήθεια -πέρα από το Σταρ Τσάνελ και την Katerine Souliotis και τον Yannis Poulopoulos- και εμένα... Τυχερούληδες! And the party begins!

Η Έναρξη του 56ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision θα γίνει απόψε,σε λίγες ώρες, με το γνωστό κλιπάκι της EBU να εμφανίζεται στους δέκτες μας στις 10 η ώρα όπου θα συνδεθούμε με την Esprit Arena στο Ντίσελντορφ. Όλα είναι έτοιμα (νομίζω, καλά δεν παίρνω και όρκο) για την 56η διοργάνωση και όλοι οι γιουροφαν θα στρέψουν την προσοχή τους στην Γερμανία όπου για 1η φορά ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μετά την Επανένωση της Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας.

Η ψηφοφορία θα γίνει όπως και πέρσι, κριτικές επιτροπές και televoting έχουν την ίδια βαρύτητα και στους ημιτελικούς και στους τελικούς. Στον κάθε ημιτελικό ψηφίζουν οι χώρες που συμμετέχουν και μετά από κλήρωση ψηφίζουν και οι χώρες από τους Big Four που από φέτος θα είναι Big Five (μετά και την επιστροφή της Ιταλίας) Σε αυτόν τον τελικό λοιπόν θα ψηφίσουν Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορείτε να καλείτε μέχρι και 20 φορές από κάθε συσκευή (σιγά μην το κάνετε).

Για τρίτη φορά οι παρουσιαστές θα είναι τρεις (τρίτωσε που λέμε). Για φέτος οικοδεσπότες μας θα είναι η Judith Rakers, ο Stefan Raab και η Anke Engelke. Και φέτος έχουμε αλλαγές, Eurovision χωρίς αλλαγές πια δεν γίνεται! Η ψηφοφορία δεν αρχίζει με το τέλος του τελευταίου τραγουδιού αλλά από την αρχή του πρώτου τραγουδιού!

19 χώρες συμμετέχουν σήμερα στον πρώτο ημιτελικό. Να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα τραγούδια:

1. Πολωνία Magdalena Tul "Jestem"

2. Νορβηγία Stella Mwangi "Haba Haba"

3. Αλβανία Aurela Gaçe "Feel the Passion"

4. Αρμενία Emmy "Boom Boom"

5. Τουρκία Yüksek Sadakat "Live It Up"

6. Σερβία Nina "Čaroban"

7. Ρωσία Alexey Vorobyov "Get You"

8. Ελβετία Anna Rossinelli "In Love for a While"

9. Γεωργία Eldrine "One More Day"

10. Φινλανδία Paradise Oskar "Da Da Dam"

11. Μάλτα Glen Vella "One Life"

12. Σαν Μαρίνο Senit "Stand By"

13. Κροατία Daria "Celebrate"

14. Ισλανδία Sigurjón's Friends "Coming Home"

15. Ουγγαρία Kati Wolf "What About My Dreams?"

16. Πορτογαλία Homens da Luta "A luta é alegria"

17. Λιθουανία Evelina Sašenko "C'est ma vie"

18. Αζερμπαϊτζάν Ell and Nikki "Running Scared"

19. Ελλάδα Λούκας Γιώρκας feat.Stereo Mike "Watch My Dance"


Σε αυτόν τον ημιτελικό η Κύπρος δεν ψηφίζει, ψηφίζουν μόνο οι 19 χώρες που συμμετέχουν καθώς και η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες μαζί με την Γερμανία και την Γαλλία και από φέτος και με την Ιταλία προκρίνονται κάθε χρόνο αυτόματα στον τελικό.

Τα τελευταία προγνωστικά και στοιχήματα θέλουν την Ουγγαρία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ρωσία, την Τουρκία, την Φινλανδία, την Ελλάδα, την Νορβηγία, την Σερβία, την Αρμενία και την Γεωργία να είναι οι τυχερές 10 χώρες που θα περάσουν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Η Πορτογαλία πάντως θεωρείται outsider αλλά μερικοί την θέλουν στις 10 χώρες που θα προκριθούν. Θα δούμε!

Στις 10 ώρα Κύπρου λοιπόν ραντεβού στην Esprit Arena

Καλή θέαση και καλή επιτυχία σε όλες τις χώρες! Καλή Επιτυχία και στην Ελλάδα!

1 σχόλιο:

musicbug είπε...

Θέλω να περάσουν οπωσδήποτε: Ελλάδα, Αζερμπαιτζάν, Ουγγαρία (το πιο αγαπημένο μου), Νορβηγία, Ρωσία, Τουρκία, Ελβετία, Φινλανδία.
Το κυπριακό κομμάτι παρ'όλο που μάλλον δε θα πάει καλά, το έχω λατρέψει, είναι τόσο μα τόσο ιδιαίτερο!
Καλό ημιτελικό να έχουμε!