Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Eurovision 2014: Review 2nd semi-final

Πάλι έχασα την έναρξη... μισές δουλειές! Μισές δουλειές. Μας έφαγαν καλέ οι σπουδές και οι δουλειές! Τι να κάνουμε όμως; Μια φορά τον χρόνο έχουμε Eurovision (τρεις φορές actually) και δεν χάθηκε και δα ο κόσμος. Απλά το Σάββατο δεν θα κάνω τίποτα άλλο! Λαβ.

Μάλτα: Μάλτα, Μάλτα, Μάλτα η αγαπημένη μου πόλη! Το γουστάρω το τραγουδάκι...

Ισραήλ: Πως ξεφύτρωσε αυτή στο Ισραήλ; Με τόση ωραία γλώσσα, με τόσες έξοχες συμμετοχές, τόσο ωραίες μπαλάντες; Πολύ άκυρο το βρίσκω και το τραγούδι και αυτήν. Έχει φωνάρα το κορίτσι αλλά... δεν ξέρω. Είναι που δεν καταλαβαίνω τι λέει ακόμα και αν μιλάει αγγλικά;

Νορβηγία: δυναμική μπαλάντα. Στρατιωτική φόδρα στο πουκάμισο, γουστάρω. Χίπστερ το παιδί, αλλά, τέτοια φωνή.... Φτου φτου σκόρδα!

Γεωργία: Τι έγινε ρε παιδιά; Χάλια ρούχο η φίλη... και ο ντραμίστας με το αλεξίπτωτο να χορεύει μπαλέτο πάνω στο τύμπανο; Πόσο φεύγα είναι αυτή η παρουσίαση; Ε, κρίμα γιατί όταν έβλεπα τα φιλμάκια είχε μ' αρέσει.

Πολωνία: Όλοι είμαστε Σλάβοι. Guilty pleasure. Beyonce Σλάβα... Ναι. Ναι. Γουστάρω! Αυτό είναι ο ορισμός της Eurovision, αν εξαιρέσεις το έντονο πόρνικο στοιχείο! Αλλά είναι λατρεία αυτό το τραγούδι!

Αυστρία: Το σίκουελ της Ντάνα Ιντερνάσιοναλ; Μια είναι η Ντάνα, και μια η Κοντσίτα! Να σου πω τώρα, μεταξύ μας, αν και δεν είναι η καλύτερη συμμετοχή φωνητικά... το τραγούδι είναι έξοχο! Δηλαδή μπορούσε κάλλιστα να είναι τραγούδι James Bond.

Λιθουανία: Στιγμές απείρου SAGAPO κάλλους! Και οι τρύπες στην φούστα, ντάξει δεν σε 'ραψαν οι Βικτορ και Ρολφ. Κοίτα αν όλοι οι χιπστερ στην Κύπρο ήταν σαν τον χορευτή σου, κάτι θα γινόταν... ανεκδιήγητη η φούστα σου όμως!

Φινλανδία: Ωραίο τραγουδάκι, χάλια σκηνική εμφάνιση, χάλια όλα αυτά τα φώτα! Θες κάτι πιο απλό, λες και είσαι σε μπουάτ, σε μουσική σκηνή, κάτι. Είστε που είστε αλτέρνατιφ... τους χάνω με τόσα φώτα, τόσους προβολείς...

Ιρλανδία: Δεν σου πάει το φόρεμα φιλενάς, μεταξύ μας έτσι; Και αψυχολόγητο βρε αγάπη μου αυτό το μαύρο πράμα στο κεφάλι σου. Χορευτές με φούστες ναι, θέλω. Αλλά τι να σου πω; Δεν ξέρω... μ' αρέσει το έθνικ στοιχείο στο κομμάτι αλλά αρκεί να το ακούω μόνο.

Λευκορωσία: Άλλαξε το μουσάκι βρε καλέ μου. Κουνάμε τώρα το κορμί μας σε ρυθμού Μαρκ Άντονυ. Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ το cheesecake με τον ίδιο τρόπο, τώρα τι; Να το εκλάβω σαν πρόστυχο υπονοούμενο; Δεν θέλω πια το γλυκό σου cheesecake;

ΠΔΓΜ: Αυτό το μαυρόασπρο συνολάκι το φόρεσε και η Δασκαλάκη... είμαι σίγουρος! Και η άσπρη ρίγα στο παντελόνι είναι άκυρη. Ντάξει φωνή έχει, και ωραία σκουλαρίκια... αν είχε και τόσο καλό χορογράφο και στυλίστα μωρέ κάτι θα γινόταν.

Ελβετία: Αυτή τη χώρα τη συμπαθώ... πολύ τη συμπαθώ. Στη Ζυρίχη αδερφές μου, στη Ζυρίχη. Είναι κούκλος επιπέδου Κούλα, Εσθονία 2012. Τι; Για το τραγούδι να πω κάτι; Εύθυμο τραγουδάκι, ελαφρό... Ακόμα και το σφύριγμα είναι έξοχο -και σέξι!

Ελλάδα: Φιλέλλην ο Δανός; Αν είναι ποτέ δυνατόν ο ράπερ να είναι γέννημα του 1994! Απαπα νιώθω και εγώ γέρος! Μωρέ τι να πω γι' αυτό; Από τις πιο δυναμικές εμφανίσεις της βραδιά, να λέμε και του στραβού το δίκαιο. Πιο χίπστερ πεθαίνεις αλλά ντάξει... ανεβήκαμε κάπως.

Σλοβενία: Αυτή βγήκε από το Once upon a time; Μ' αρέσει το φόρεμα... Παίζει και το φλαούτο (που δεν το παίζει) λες και Βακχεύθηκε. Να κοιταχτεί το κορίτσι!


Ρουμανία: Το άλλο σας είναι αξεπέραστο, αξεπέραστο λέμε! Η Πάολα δεν μοιάζει στη Φιλίνη; Όχι πες! Όχι πες! Ντάξει δεν είναι ακριβώς μπαλάντα, αλλά τι να σου πω; Πραγματικά δεν γλιτώνουν καλέ τη σύγκριση με το προηγούμενο!!!


Πολύ γουστάρω τους χορευτές, μπράβο. Να περνάμε και ένα μήνυμα ότι η ηλικία είναι μια ιδέα. Τι υπέροχο το χιούμορ των Σκανδιναβών! Και η Αυστραλία στον διαγωνισμό! Έξοχα περνάμε! Και μια ελαφρά καθυστέρηση στον διαγωνισμό... ευκαιρία να ρίξω και ένα βλέφαρο στα βιβλία μου... 'Εχω ήδη γράψει τα προγνωστικά μου και βρήκα 9 στους 10, βελτιώνομαι.

Και οι δέκα χώρες που πέρασαν στον τελικό είναι: Ελβετία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ελλάδα, Μάλτα, Λευκορωσία, Φινλανδία και Αυστρία!

Συγχαρητήρια σε όλες τις χώρες που πέρασαν και θα τα πούμε στον τελικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: