Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Eurovision 2014: The 2nd semi-final

Για να κρατάμε και μερικά έθιμα ζωντανά, είμαι και σήμερα μαζί σας, 7η συνεχόμενη χρονιά την είδα διαμπλοκικός ανταποκριτής της Eurovision και πάμε να πούμε τα του δεύτερου ημιτελικού. Ώρα και για τον δεύτερο ημιτελικό, Πέμπτη σήμερα. Οι εναπομείνασες δεκαπέντε χώρες του διαγωνισμού διαγωνίζονται σήμερα για τις δέκα τελευταίες θέσεις του τελικού του Σαββάτου. Οι Nikolaj Koppel, Lise Rønne και Pilou Asbæk, θα μας καλωσορίσουν στο στάδιο B&W Hallerne για τον δεύτερο ημιτελικό τον οποίο θα ανοίξει η Μάλτα και θα κλείσει η Ρουμανία.
 

Επιστροφές -καταστροφές αν με ρωτάτε- για την Ρουμανία με το δίδυμο Πάολα Σέλινγ και Όβι να επιστρέφει με μπαλάντα μετά την θριαμβευτική 3η θέση το 2010 με το -αξεπέραστο- Playing with fire. Και μια σχεδόν επιστροφή για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) η Ταμάρα που εκπροσώπησε την χώρα της το 2008 και θα περνούσε στον τελικό αν δεν ήταν οι κριτικές επιτροπές, επιστρέφει αυτή τη φορά στα φωνητικά. Σήμερα συμμετέχει και η Ελλάδα με τους Freaky Fortune, κατά κόσμον Νίκο Ραπτάκη και Θεόφιλο Μπουζμπούρη και τον εκ Γερμανίας Τζαμαϊκανό ράπερ τον RiskyKidd.

Ας δούμε την σειρά με την οποία εμφανίζονται απόψε οι χώρες.

01 Μάλτα Firelight "Coming Home"
02 Ισραήλ Mei Finegold "Same Heart"
03 Νορβηγία Carl Espen "Silent Storm"
04 Γεωργία The Shin and Mariko "Three Minutes to Earth"
05 Πολωνία Donatan & Cleo "My Słowianie - We Are Slavic"
06 Αυστρία Conchita Wurst "Rise Like a Phoenix"
07 Λιθουανία Vilija Matačiūnaitė "Attention"
08 Φινλανδία Softengine "Something Better"
09 Ιρλανδία Can-Linn feat. Kasey Smith "Heartbeat"
10 Λευκορωσία Teo "Cheesecake"
11 ΠΓΔΜ Tijana "To the Sky"
12 Ελβετία Sebalter "Hunter of Stars"
13 Ελλάδα Freaky Fortune feat. RiskyKidd "Rise Up"
14 Σλοβενία Tinkara Kovač "Round and Round"
15 Ρουμανία Paula Seling & Ovi "Miracle"

Δικαίωμα ψήφου στον ημιτελικό έχουν μόνο οι χώρες οι οποίες διαγωνίζονται σ' αυτόν και 3 από τις 6 χώρες που περνούν απευθείας στον τελικό, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, αφού οι άλλες 3 κατόπιν κλήρωσης ψήφισαν στον προχθεσινό ημιτελικό. Η ψηφοφορία διαρκεί 15 λεπτά μετά την υπόδειξη των παρουσιαστών αφού και οι 15 χώρες ερμηνεύσουν τα κομμάτια τους. Οι βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών, οι οποίες ψήφισαν ήδη στην γενική πρόβα, θα συμψηφιστούν με τις βαθμολογίες του κοινού που θα τηλεφωνήσει και θα ανακοινωθούν μυστικά. Οι 10 χώρες με τις ψηλότερες βαθμολογίες θα ακούσουν το όνομα τους με τυχαία σειρά και θα εμφανιστούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών θα ανακοινωθούν επίσημα μετά την ανάδειξη του νικητή της 59ης διοργάνωσης του διαγωνισμού της Eurovision.

Καλή επιτυχία σε όλες τις χώρες!
Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: