Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Pills, pills, pills


Καλό σας μήνα!
Τι καλό; Ό,τι και να σας πω, άδικα θα πάει. Το πρόβλημα είναι πως έχετε μουρλαθεί όλοι. Όλοι όμως! Έχουν έρθει οι πλανήτες σε ορθή πορεία και κάνετε λες και είναι και οι 9 ανάδρομοι (και ας επιμένει η Διεθνής Αστρονομική Ένωση πως οι πλανήτες είναι όλοι κι όλοι 8). Είναι Μάιος ναι, σχεδόν άνοιξη, τα πουλάκια πετάνε και κελαηδάνε, τα έντομα έχουν βγει παγανιά, οι αλλεργίες και οι μολύνσεις είναι must, τα ζώα ερωτεύονται και οι άνθρωποι μουρλάθηκαν! Τι άνοιξη κι αυτή!

Και αν πάτε σε κανά γιατρό θα σας δώσει χάπια. Άντε αν κρίνει πως είστε σοβαρά, μια ένεση! Αμ, δες που φτάσατε όμως με την μανία σας να πίνετε χάπια. Ανοσία έχετε πάθει στην τρέλα. 

Πολλοί μίσησαν την αρρώστια, τα χαπάκια κανείς. 
Ιθάκη-μαν

Πριν καιρό έπαιρνα Βιταμίνη Γ σε χαπάκι. Και επειδή είναι μικρό είπα να πιω και 2-3 παραπάνω, τι κακό να σου κάνει η καλή Βιταμίνη; Ε; Ναι και εγώ έτσι έλεγα ώσπου κι έμαθα! Υπερβιταμίνωση. Αλλά εντάξει αυτό σημαίνει πως θα πάρεις 2 κουτιά συμπληρώματα σε μια βδομάδα. Τι μπορεί να σου προκαλέσει όλο αυτό; Την μη-απορρόφηση βιταμινών από τον οργανισμό. Πιθανό.

Η μισητή μου Παρακεταμόλη από την άλλη, γίνεται ακόμα πιο μισητή. Έλεος. Ό,τι έχετε αμέσως να πάρετε παρακεταμόλη. Όπως έκανε η γιαγιά! Η συχνή χρήση της Παρακεταμόλης (ασπιρίνη, πανατόλ κ.ά.) μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ηπατική ανεπάρκεια, πάλι όπως η γιαγιά μου! Αν έχεις βήχα για παράδειγμα η παρακεταμόλη μόνο να σε βοηθήσει δεν μπορεί.

Δεν ξέρω τι θα κάνετε αλλά αν δεν είχαν διαλυθεί οι Destiny's Child μωρέ για σας θα τραγουδούσαν, Pills, pills, pills... Can you pay my pills can you pay my panadol pills, can you pay my antibiotic pills...
Τουλίπα και Liar, τα φιλιά μου.

Υ.Γ. Όχι πως εγώ είμαι στα συγκαλά μου... Αλλά βασική αρχή μου είναι μακριά από χάπια!

4 σχόλια:

Tremens είπε...

Τα χάπια μου, τα νεύρα μου κι ένα ταξί να φύγω...

Εγώ είπε...

χαχα το τελευταίο μου ποστ, εν κάπως σαν απάντηση για τα 'χάπια'. Όντως, ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!! Εν τω μεταξύ τούτο με την Υπερβιταμίνωση εν αλήθκεια;; επειδή πίνω πολλές..! Τελευταία πίνω κάτι βιταμίνες για το δέρμα για τζείνο το δερματολογικό που είχα. Μετά το deadline μου εννα τα παραιτήσω ούλλα όμως.

UrbanTulip είπε...

χα χα χα...οκ οκ το theme της εποχης ειναι τα χάπια!

Η υπερβιταμινωση δηλαδη ο υπερβολικός ζήλος κατανάλωσης χαπιών κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Άρα ένα μήνα και φτάνει.

Ιθάκη-man είπε...

@ Tremens:
Put the box with the pills down! :p

@ Liar:
Οι βιταμίνες μπορούν να γίνουν ύπουλες, ειδικά η Βιταμήνη Α. Συμβουλέψου κάποιον γιατρό για τις βιταμίνες που παίρνεις, έχει να κάνει με την δοσολογία, την βιταμίνη και τις ανάγκες που έχεις.
Να παίρνεις βιταμίνες αγόρι μου αλλά με ρέγουλα :)

@ Urban Tulip:
Εγώ προσπαθώ να διαφωτίσω :p
Η υπερβιταμίνωση είναι η υπερβολική κατανάλωση βιταμινών. Για κάθε βιταμίνη υπάρχει ορισμένη ημερίσια δοσολογία. Μπορεί να καταλήξει σε μη-απορρόφηση των βιταμινών, όχι μακροχρόνια, αν ο οργανισμός σου αν δεν έχει ανάγκη κάτι δεν θα το απορροφήσει (λογικό).
Τα αντιβιωτικά -για την περίπτωση σου- δεν συστείνονται για μακρά διαστήματα. Το πιο συχνό σύμπτωμα, πέρα από το άσπρισμα της γλώσσας, είναι οι γαστρεντερικές διαταραχές.