Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Μούρλια...


Το θέλω και το μπορώ είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Και όταν υπερισχύει το θέλω δεν σημαίνει πως μπορώ. Παράδειγμα, τώρα θέλω να διακτινιστώ. Ε, μάντεψε κάτι... ΔΕΝ θα γίνει. Δεν είναι απαισιόδοξος αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση, δυνατότητα και η υποδομή να τηλεμεταφερθώ σε άλλη χώρα. Επίσης θέλω λεφτά. Χα, αυτό το ξέρεις δεν χρειάζεται να το εξηγήσω. Τώρα τι να γίνει; Μην χρησιμοποιείς το μότο “Δεν υπάρχει δεν θέλω, υπάρχει δεν μπορώ” και χώνεψε πως υπάρχουν πράγματα που ΔΕΝ μπορείς να κάνεις ακόμη και να θες. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να προσπαθήσεις.
Ξέρεις κουράζομαι να μου λένε πως είναι ή το ένα ή το άλλο. Καλέ μου, καλή μου, κάθισε, πιες λίγο νεράκι, να σου κάνω λεμονάδα; Τώρα τι θες; Ποδοσφαιρικά στοιχήματα παίζουμε ή θα κερδίσει η μια ομάδα ή θα είναι ισοπαλία! Guess what, όπως και να έχει μια ομάδα νικάει, τώρα δεν ξέρω να σου εξηγήσω πως στο διάολο λειτουργεί ο βαθμολογικός πίνακας αλλά κάτσε μελέτησε λίγο. Και τώρα; Τώρα βγάλε από το μυαλό σου πως η ζωή είναι παιχνίδι και δη και ποδοσφαιρικό. Έχει καταντήσει η νίκη του ενός να γιορτάζεται μόνο και μόνο από την ήττα του δευτέρου ακόμα και αν αριθμητικά έχασε ο πρώτος!
Τα ξανάπαμε αυτά και είπαμε η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης αλλά φίλε μου αγαπητέ, αγαπητέ μου φίλε, δεν πάμε καλά. Έχουν βαλθεί όλοι να τρελαθούν, αυτομουρλαθήκατε όλοι σας καλέ; Και εγώ τώρα ποιον θα τρελάνω; Και ξέρω ότι είναι καλό πράγμα η τρέλα, ας μην το παρακάνουμε...
Κόσμια!
Καλή βδομάδα!

2 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Δεν κατάλαβα γρι...και μεταξύ μας τόσο πτώμα που είμαι...δύσκολο να καταλάβαινα!! Το θέμα είναι να κάνεις αυτά που θέλεις και μπορείς...καταλάβατε ή να κάνω και κακά;

Ιθάκη-man είπε...

Δεν υπάρχει κάτι να καταλάβεις... Άλλο το θέλω και άλλο το μπορώ. Η φράση "δεν υπάρχει δεν θέλω, υπάρχει δεν μπορώ" μου την δίνει στα νεύρα. Μπορεί να θέλω να παντρευτώ για παράδειγμα, ε, guess what, δεν μπορώ (μόνος μου / σε αυτή τη χώρα / τώρα κτλ)
Καλά το πας πάντως