Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Thanksgiving Parade

Mέρα των Ευχαριστιών χθες στην Αμερική, μια γιορτή που γιορτάζεται σε όλη την Αμερική από το 1863 αλλά έγινε επίσημη γιορτή μόλις το 1941! Είχα δει κάτι φωτογραφίες και ξετρελάθηκα για αυτό, επειδή είμαι ξύπνιος, βρήκα μερικά στοιχεία και σας τα γράφω εν συντομία!

Η παρέλαση για την μέρα των Ευχαριστιών που διοργανώνεται από την αλυσίδα καταστημάτων Macy's γίνεται κάθε χρόνο από το 1924, όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στον δρόμο δίπλα από το κατάστημα της 34ης οδού στο Μανχάταν! Το 1927 τα ζώα από τον ζωολογικό κήπο που συμμετείχαν τιμητικά στην παρέλαση αντικαθιστούνται από τεράστια φουσκωτά ζώα. Το 1933 ο κόσμος που έτρεχε για να δει την παρέλαση έφτασε περίπου το 1 εκατομμύριο και την επόμενη χρονιά ο Mickey Mouse προελαύνει τιμητικά!

Το 1942, 1943 και 1944 η παρέλαση δεν διεξάχθηκε λόγω ζητήσεων του ελαστικού και του ήλιου (το αέριο με το οποίο γέμισαν τα φουσκωτά μπαλόνια-ζώα) αλλά το 1945 η παρέλαση επανέρχεται και πλέον έγινε θεσμός. Μέχρι το 2008 η παρέλαση άρχισε από την 145th street στο Χάρλεμ και τελείωνε στην Πλατεία Herald και κάλυπτε συνολικά δρόμο 6 μιλίων! Η παρέλαση φέτος διεξάχθηκε με διαφορετικό δρομολόγιο αν και σταματά επίσης στην Πλατεία Herald.

Ο έκτος Snoopy που εμφανίζεται στην παρέλαση αυτή, το 2006

Ο Scooby-Doo παρέλασε για πρώτη φορά το 2005!

Ο Pikachu συμμετείχε για 2η φορά το 2006, με την Pokeball του!

Ο Spiderman εμφανίστηκε φέτος για 2η φορά...

Στην παρέλαση του 2006 ένα αυτόματο όχημα με φουσκωτό είχε την μορφή του κουνελιού της Energizer!

Ο Buzz Lightyear συμμετείχε για πρώτη φορά στην περσινή παρέλαση!

Επίσης πέρσι ένα στρουμφάκι έκανε την εμφάνιση του στην παρέλαση!

Ο κύριος Πατατοκέφαλος εμφανίστηκε το 2005!

Ο Μπομπ ο σφουγγαράκης έκανε την εμφάνιση του το 2004!

Ο Κέρμιτ ο βάτραχος εμφανίστηκε το 2001 για δεύτερη φορά!

Happy Thanksgiving!

2 σχόλια:

musicbug είπε...

Apolyta xortastiko post gia mia giorti pou olo tin akouw, exw faei mia fora se ena spiti mias ellinoamerikanas filis mou gia Thanksgivings, alla den iksera polla gia tin giorti!!!
Kalimera kai kalo weekend me galopoula kai cranberry sauce:-p

Ιθάκη-man είπε...

Γι' αυτό έγραφε παντού συνταγές για κράνμπερι σως? Ούτε εγώ ξέρω πολλά (ειλικρινά τίποτα δεν ξέρω, μόνο την γαλοπούλα!) Δείπνο thanksgiving σε Ελληνοαμερικάνα φίλη! Αυτό πάει να πει "είναι τυχερά αυτά τα πράγματα!!!" :P Καλά να περάσεις!