Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Συνταγή

Μια συνταγή για την urban-tulip μιας sauce από cranberry (επειδή έχει αντιοξειδωτικές και... μαγικές ιδιότητες) αν και είναι συνοδευτικό για γαλοπούλα στο τραπέζι του Thanksgiving στην Αμερική μερικοί το τρώνε ως ορεκτικό μόνο του. Υπάρχουν πολλές συνταγές για cranberries sauce και εγώ παραθέτω την πιο απλή που βρήκα, δεν την έχω δοκιμάσει αλλά σκοπεύω!

Υλικά:

1 κούπα ζάχαρη (200 gr)

1 κούπα νερό

4 κούπες φρέσκα (?) ή κατεψυγμένα cranberries

Προαιρετικά: φλούδα πορτοκαλιού, κανέλλα


Οδηγίες:

Πλύντε τα cranberries. Σε ένα τηγάνι ρίξτε το νερό και την ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέστε τα cranberries, και σιγοβράστε το μείγμα για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να πήξει λίγο. Κάπου εδώ μπορείτε να προσθέσετε λίγη φλούδα πορτοκαλιού ή και το ξυλάκι (ουοτέβερ) κανέλας. Ακόμα για να κάνετε την sauce αυτή πιο ενδιαφέρουσα σε γεύση μπορείτε να προσθέσετε μίση κούπα αλεσμένα καρύδια, μια κούπα σταφίδες και τέλος ένα ποτήρι blueberries για να γίνει πιο γλυκιά η sauce σας!

Απομακρύνετε το μείγμα από την φωτιά, αφήστε το να ξεβράσει και μετά τοποθετείστε το ψυγείο!

2 σχόλια:

musicbug είπε...

To agapimeno mou band einai oi Cranberries, mia apo tis agapimenes mou sauce einai i cranberry one:-) Thanx gia ti syntagi, mia fora tin exw dokimasei ki eixa ksetrelathei:-)
Kali vdomada

Ιθάκη-man είπε...

Καλή Εβδομάδα και σε σένα καλέ μου!
ΩΩ! Δεν το 'ξερα, θα κάνω την sauce και θα σου στείλω βαζάκι!!! :P