Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Eurovision 2008 2nd SemiFinal

Και πάλι στην ίδια σκηνή, εκείνη την περίεργη… Λοιπόν ποδαρικό αυτή τη βραδιά μας βγήκε σε καλό με την Ισλανδία με ωραίο στίχο, προσεγμένη εμφάνιση και ωραία σκηνική παρουσία!

Δεύτερη η Σουηδία που έλεγα κάπου την ξέρω αυτήν κάπου την ξέρω! Όχι-όχι δεν είναι η Ντονατέλα Βερσάτσε μην σε ξεγελά το λίφτινγκ, είναι η Καρόλα νούμερο 2 της Σουηδίας που κέρδισε ξανά τον διαγωνισμό το 1999 η «Take me to haven» (δεν ξέρω ποιοι την θυμάστε).

Ακολούθησε το εκπληκτικό-ΤΑΤΟ τραγούδι από την Τουρκία με ωραίο ρυθμό και ακουστική και την ωραία παρουσία του Τούρκου που είναι και ομορφόπαιδο (και γαμώ τα τεκνά)!



4η στη σειρά η Ουκρανία η Γυαλιστή κυρία, ωραιότατο εφε κύριε Φωκά Ευαγγελινέ (ΣΠΟΝΤΑ) ο καθρέφτης, ποιο κοντό φόρεμα δεν της βρήκατε? (κορμάκι ήταν, μην ταλαιπωρήστε) Μέχρι εδώ πέρασαν και οι 4!

5ος στη σειρά ο Ροκκάς ο Λιθουανός που μου φάνηκε κάπως «Βίσση-εμφάνιση» μόνος του στην σκηνή (αν φορούσε και αυτός Jean Paul Gautier θα ήταν πανομοιότυποι) και αν και είναι φωνάρα ο άνθρωπος κάτι μου φάνηκε υπερβολικά «λίγο»…

Ακολούθησε το outsider η Αλβανία που δεν περίμενα να περάσει αλλά πέρασε, με καλή φωνή η κοπελίτσα δεν λέω αλλά ήταν πολύ ψεύτικο το όλο σκηνικό και φαινόταν κι αγχωμένη! Επόμενη χώρα η Ελβετία με τον υπέροχο Ιταλικό στίχο αλλά, είχε την τύχη του Σαν Μαρίνο που είχε και αυτό Ιταλικό στίχο, του κώλου! Αμάν πια με τα δερμάτινα! Βαρέθηκα, μέχρι και τα φωνητικά φορούσαν ΛΟΥΣΤΡΙΝΙ παντελόνι, που φτάσαμε?

8η η Τσεχία που με άφησε παντελώς αδιάφορο αφού το τραγούδι ήταν και πολύ Britney ρε γαμώτο! Άσε που ο σκηνοθέτης είναι και πολύ σεξιστής μιλάμε! Κάτι ζουμ στα μπούτια… Και ακολούθησε η Λευκορωσία που απέτυχε παταγωδώς! Μια νερόβραστη εμφάνιση ήταν κατ’ εμέ, με άφησε περισσότερο αδιάφορο!

Και η Λετονία με τους Πειρατές της Καραϊβικής κατέκτησε τη Μεσόγειο και εγώ συνεχίζω να προτιμώ ακράδαντα τον Johnny Deep. Το πλέον ηλιθιότερο τραγούδι στον διαγωνισμό και περίμενα να το κόψουν όπως την Ιρλανδία και την Εσθονία! Ακολούθησε η Κροατία που κατά βάση πάντα μου αρέσουν τα τραγούδια τους, και το φετινό, πλάκωσε η νεολαία με ένα μοιραίο λάθος: την νεαρή χορεύτρια που την βρήκα υπερβολική!

12η θέση για την Βουλγαρία με λίγο kitsch εμφάνιση με λίγο trance λίγο dance αλλά τα λόγια, λόγια! Λίγο των άκρων μου φάνηκε και με λυπεί ιδιαίτερα…

13η (αν και γρουσούζικος αριθμός) η Δανία μας πήρε πολύυυυυυυυυυυυυυυυ πίσω, και ο τραγουδιστής με μια γοητεία α λα Frank Sinatra (επίσης κούκλος) και με εύθυμη διάθεση τραγούδησε το τραγούδι του που έφερνε λίγο από 60’s-70’s!

14η η εκπληκτική Γεωργία «Peace will come» από το στόμα σου γλυκιά μου και στους καπιταλιστές το αυτί! Θεά η γυναίκα, συγκλονιστική φωνή! Απίστευτο το κόλπο αλλαγής ρούχου… Εύχομαι σε αυτήν την γυναίκα πίστη και όλα θα πάνε καλά!

15η η Ουγγαρία που όπως τη είδα την κοπέλα λέω «Γαλοπούλα θυμίζει το φόρεμα της» και λέω σταμάτα να είσαι σκληρός κύκνο σου θυμίζει «Κύκνο? Αυτό? Πάπια ίσως! Κύκνο ποτέ!!!» Αυθόρμητο μου βγήκε και σας το λέω… 16η η Μάλτα με το «Vodka» όπως λέμε Σμιρνόφ! Υπερβολικά χαρούμενο και παρά αυτά πίσσα στο μαύρο αν κουνιόταν και η τραγουδίσρτια λίγο δεν θα σκότωνε κανέναν!

17η η Κύπρος μας. 18η η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας το οποίο με άφησε παντελώς αδιάφορο, και τέλος 19η η εξαιρετική Πορτογαλία! Κάτι από τσιγγάνα μου έκανε η τραγουδίστρια με απίστευτη φωνή, εξαιρετική σκηνική παρουσία και σκηνογραφία, πολύ δυναμικό τραγούδι και ειλικρινά ΦΩΝΑΡΑ!

Συγχαρητήρια λοιπόν να πούμε στους:
Λετονία (καλά όχι σε όλους), Ουκρανία, Αλβανία, Γεωργία, Τουρκία (τα φιλιά μου στο παιδί), Σουηδία, Κροατία, Ισλανδία, Πορτογαλία και Δανία

Όσον αφορά την Κύπρο εγώ ξετρελάθηκα, χάρηκα που άκουσα Ελληνικά στην σκηνή, εισέπραξε πολλά χειροκροτήματα η Ευδοκία και αυτά της αξίζουν! Μπράβο στην Ευδοκία και στην ομάδα της, συγχαρητήρια επίσης και στην χορογράφο κα. Σακαλή, εξαιρετικό το εφέ με το τραπέζι… Ευδοκία μου είσαι φωνάρα, δεν πειράζει!

Καλή συνέχεια!!!

2 σχόλια:

Αρκούρης είπε...

ο Τούρκος καράτεκνο και βάλε! Απλά τον θέλω!!!

ΥΓ.: δεν έπαιξες, ε? Καλάαααααααααααα.........

Ιθάκη-man είπε...

Τι να παίξω βρε? Ντροπή!!!

Προσωπικά τα είπαιξα όταν πέρασαν εκείνα τα καρναβάλια οι πειρατές...