Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Eurovision 2008 1st SemiFinal

Μια σκηνή αρκετά περίεργη αλλά αρχιτεκτονικά εξαιρετικά μοντέρνα και φουτουριστική. Αρχή για τον διαγωνισμό έκανε το Μαυροβούνιο! Και τι ποδαρικό ρε γαμώτο! Ένας άνδρας δυο μέτρα, με μια πουκαμίσα γιατρού και το ξεχασμένο jean των 80’s…

Ακολούθησε το Ισραήλ με το μαγευτικό τραγούδι σε εθνίκ ρυθμούς σε στίχους της νικήτριας του διαγωνισμού το 1998 Dana International, απίστευτα ωραίο. Τρίτο στη σειρά ήταν το τραγούδι της Εσθονίας τσιόφτα, τέλος! Ακολούθως αυτό της Μολδαβίας πολύ ψαγμένο, πολύ ωραία η φωνή της τραγουδίστριας και πολύ κουλτουριάρικο αλλά όχι Eurovision…

5ο στη σειρά το νεοφερμένο Σαν Μαρίνο που δυστυχώς δεν είχε την ίδια τύχη με το νεοφερμένο Αζερμπαιστάν. Πολύ ωραίος στίχος που αν δεν λανθάνομαι ήταν και στα Ιταλικά! Χάλια όμως παρουσίαση με εκείνη την υπερκινητική να πηγαινοέρχεται πάνω κάτω και με ζάλισε! Μετά το Σαν Μαρίνο ήταν το Βέλγιο με μια πολύ ενδιαφέρον συμμετοχή και ένα ρυθμικότατο τραγούδι γραμμένο σε μια ανύπαρκτη γλώσσα!

7ο το νεοφερμένο Αζερμπαιστάν που ήταν ένα τραγούδι κουραστικό για τα αυτιά μου. Αμέσως μετά τραγούδησε η Σλοβενία (μην φανταστείτε την χώρα να βγάζει μάτια πόδια χέρια στόμα αυτιά και μύτη και να αρχίζει να τραγουδά) με μια πολύ kitsch εμφάνιση με αλυσίδες στο ασημί φόρεμα το παρασινομωβ φόρεμα που ήταν χάλια. Μετά ήταν η Νορβηγία με το bit’άτο τραγούδι και την εμφάνιση «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» με ένα απλό μπλε φόρεμα η τραγουδίστρια-ποδοσφαιριστής τραγούδησε ένα τραγούδι που θύμιζε κάτι από παλιά καλή Eurovision.

Στην 10η θέση η Πολωνία. Όπως άρχισε το πλάνο είδα ένα μαυρισμένο σώμα (καμένο από τα σολάριουμ) και τα ασπρισμένα δόντια σαν ασβέστη μου θύμισαν την Αννέτ στην Αθήνα που την κάψατε όλοι σας!!! Μαλλί μέχρι την μέση η κυρία (πείστε με ότι είναι δικό της, για να σας δω!) το μικρόφωνο με τα στρας (αν και μου φάνηκαν σβαρόφκσι) με μια γαλάζια τουαλέτα με εκπληκτικό μπούστο που αναδείκνυε το πλαστικό της στήθος. Το όλο σκηνικό παρά αυτά μου θύμισε γάμο στο Hilton.

11η η Ιρλανδία που ήταν τσιόφτα στο τετράγωνο! Ευτυχώς μετά τα «έσωσε» η Ανδόρα με την νεαρή με το καπέλο σαν αντένα τηλεόρασης και το φόρεμα wannabe Dolce & Gabanna (Ναι! Ναι προσέξτε το!) και μετά τα ξανα-σκάτωσε η Βοσνία. Δεν λέω ωραίο τραγουδάκι αλλά μου θύμισε κάτι από Coldplay και όταν ο Φοίβος το έβγαλε στο Θέλω τον θάψατε κι αυτόν!!!

Προχωρώντας λοιπόν μετά το κουκλοθέατρο έφτασε η σειρά της Αρμενίας! Επιτέλους λέω ένα τραγούδι που μπορείς να το χορέψεις! Το απόλαυσα κάθε λεπτό, πολύ κουνιστό τραγούδι αν και περίμενα κι άλλο κούνημα από την νεαρή τραγουδίστρια. Την περισσότερη ώρα έψαχνα να βρω αν το άσπρο που φαινόταν στους άντρες ήταν μέρος του παντελονιού ή ήταν απλά το εσώρουχο τους.

15η θέση και η Ολλανδία με μια χάλια σχετικά εμφάνιση θα στερήσει και για 4η συνεχή χρονιά την εμφάνιση της σε τελικό! Ακολούθως η Φινλανδία που δεν θα το σχολιάσω… Μετά η Ρουμανία με τις φωνάρες και μετά η Ρωσία.

Στη Ρωσία θα σταματήσω, δεν γίνεται! Φτάνει Ντίμαν παιδί μου! Σαν το Κωνσταντίνο Χριστοφόρου θα καταντήσεις, την επόμενη φορά θα σε πετάξουν έξω καλέ μου! Αχ! Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε μου… Λοιπόν ο βιολιστής πολύ πορωμένος, ο Φωκάς Ευαγγελινός πολύ συμφεροντολόγος, ο Πλουσένκωφ είναι απλά ο Πλουσένκωφ! Το ωραιότερο μέρος του τραγουδιού ήταν αναμφισβήτητα το σημείο που ξεκούμπωσε το πουκάμισο!

Και τελευταία και καλύτερη η Καλομοίρα! «My secret combination» τραγούδησε όλη η Ευρώπη! Μα τι νάζι, τι χάρη, τι κούνημα αλλά εκείνος ο θεοπάλαβος ο σκηνοθέτης τι σκεφτόταν την ώρα που χόρευε η Καλομοίρα και την ώρα που άνοιγε το βιβλίο? Αμ το άλλο? Διαφημίσεις πριν την Ελλάδα (και το φιλμάκι με τους νικητές του διαγωνισμού φιλιού πολύ το ζήλεψα) ΝΤΡΟΠΗ!

Λοιπόν το γεγονός ότι η Καλομοίρα πέρασε μου φαίνεται υπέρ-αρκετό για να χαρώ μιας και δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο αν και εγώ πιστεύω ότι θα περάσουμε να το θυμάστε αν περάσουμε! (αν δεν περάσουμε ξεχάστε το καλύτερα)…


GO BOAZ! (ο του Ισραήλ)




GO SIRUSHO! (η της Αρμενίας)




GO KALOMIRA! (η... Καλομοίρα!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: