Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Taste like...


Τι γίνεται όταν τα σκατώσεις; Ποιο είναι το επόμενο βήμα; 

Πολλές φορές δεν ξέρεις τι να απαντήσεις. Καλά... Το διορθώνω. Πολλές φορές δεν ξέρω τι να απαντήσω. Γιατί μερικοί άνθρωποι ζητάνε απαντήσεις ακόμα και σε προτάσεις κατάφασης. Μου αρέσει να απαντώ, μου αρέσουν οι συνεντεύξεις και όχι οι ανακρίσεις. Μου αρέσει να απαντώ σε ερωτήσεις. 

Πριν καιρό νόμιζα πως είμαι άνθρωπος των δηλώσεων περισσότερο και όχι των απαντήσεων. Ακόμη και να με ρωτήσεις κάτι θα σου απαντήσω για αυτό από κάτι άλλο ή από κάτι προσωπικό. Ακόμα και στις εξετάσεις, δεν απαντώ όλες τις ερωτήσεις γιατί ή δεν ξέρω τι να απαντήσω ή πιστεύω πως δεν χρειάζεται απάντηση. Κι όμως βρίσκω λογική σε αυτό -κάτι στο οποίο διαφώνησε για πρώτη φορά καθηγήτρια εφέτος. Ξέρω πως τις περισσότερες φορές προσπαθώντας για το καλύτερο καταλήγω στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Οι καλές προθέσεις δεν είναι εγγύηση για καλό αποτέλεσμα.

Ίσως δεν τα σκάτωσα. Απλά η αλήθεια, η οποία δεν είναι μονόπλευρη και απλή, μπορεί να φαίνεται χαώδες γιατί όντως στο εσωτερικό κάποιου, στο εσωτερικό μου, να επικρατεί το χάος. Μπορεί όντως να μην ξέρω τι μου γίνεται, μπορεί όντως να μην ξέρω τι έχω πραγματικά απέναντι μου και δεν ξέρω πως να συμπεριφερθώ, μπορεί να μην κατάλαβα ποια σχέση μας χαρακτηρίζει. Δεν ξέρω τι κάνω όμως τώρα. 
Να κάνω την πάπια και να κάνω πως δεν έγινε κάτι; Μα θα γίνω πάπια α λ' οράντζ κάποτε... Από την άλλη δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος να σκαλίζω τα πράγματα, καταντώ βαρετός (με γρηγορότερη ταχύτητα) ίσως δεν τα σκάτωσα. Δεν μου λέει αν τα σκάτωσα, απλά περιμένει απάντηση σε μια ερώτηση κατάφασης.

7 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Όταν τα σκατώνεις...σηκώνεσαι...καθαρίζεις τα σκατά...ρίχνεις και ένα πλύσιμο στο χέρι για να το ευχαριστηθείς...και προχωράς!! Αυτό κάνεις...

tinkerbell είπε...

The simplest answers are usually to the most complicated questions my dear.

mahler76 είπε...

Tραβάς καζανάκι, πλένεις χεράκια και συνεχίζεις.

Ben Provis είπε...

Το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο
Το να γελάς με αυτά είναι θεϊκό!

Ιθάκη-man είπε...

@ Μηδενικόπουλε:
Μα υπάρχουν σκατά;
Το πλύσιμο στο χέρι είναι τρομερή εκτόνωση! Και το σιδέρωμα επίσης! :p

@ Tinkerbell:
Μερικοί άνθρωποι δεν αρκούνται με απλές απαντήσεις :/

@ Mahler:
Στο μέρος είμαι και δεν το κατάλαβα; :p

@ Ben Provis:
Δικό σου είναι αυτό; Το 'χεις γράψει σε κανά ποστ ή να το θεωρήσω deja vu? :p

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σου ειπε πως η ζωη θα ειχε ενδιαφέρον μόνο αν δε τα σκάτωνες καθολου;
Μανι Μανι, εκανες αναρτηση γι αυτο!

φιλί

Ιθάκη-man είπε...

@ Coula:
Μα σιασιάρω... Ξέρω το! :p
Φιλούθκια!