Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: 2nd Semi-Final


Ταμ-ταμ-ταμ-ταραμ-ταμ-ταμ-ταραμ
Ώρα να ακουστεί ξανά ο ήχος της EBU στο Baku Crystal Hall και να ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός. Σήμερα θα μάθουμε ποιες 10 χώρες θα διαγωνιστούν μαζί με τις χώρες που πέρασαν από τον προχθεσινό ημιτελικό, τους Big Five και την διοργανώτρια χώρα, στον τελικό του Σαββάτου. Άλλες 18 χώρες διαγωνίζονται σήμερα για τις υπόλοιπες 10 θέσεις για τον τελικό.


Όχι και τόσο δύσκολος φαίνεται να είναι ο αποψινός ημιτελικός για τους fans. Η Σουηδία θεωρείται μεγάλο φαβορί. Ιδιαίτερα μετά την περσινή επιτυχία που ανέβασε το ηθικό των διοργανωτών μιας και είναι η καλύτερη θέση που έλαβε η Σουηδία στον διαγωνισμό από το 1999 όταν και κέρδισε. Το τραγούδι Euphoria που το ερμηνεύει η Σουηδή τραγουδίστρια Loreen έχει ήδη ψηφιστεί από την Οργάνωση των Fans της Eurovision σαν το καλύτερο τραγούδι της φετινής διοργάνωσης.

Η Τουρκία ευελπιστεί να περάσει στον τελικό, μετά την περσινή αποτυχία της, που για πρώτη φορά μετά την έναρξη των ημιτελικών το 2004 δεν ήταν στον τελικό. Η Σερβία, η χώρα που θα ανοίξει τον αποψινό ημιτελικό, επιστράτευσε τον άσο της, τον Zeljko Joksimovic, ο οποίος έλαβε μέρος στην Eurovision το 2004 κατακτώντας την δεύτερη θέση για την Σερβία και Μαυροβούνιο. Ο κύριος Zeljko το 2003 και το 2005 συνέθεσε τραγούδια για να εκπροσωπήσουν την χώρα του στην Eurovision χωρίς ιδαίτερα αποτελέσματα, το 2006 όμως το τραγούδι που έγραψε εκπροσώπησε την Βοσνία και Ερζεγοβίνη κατακτώντας την 3η θέση -την ψηλότερη μέχρι σήμερα θέση της χώρας. Το 2008 όχι μόνο συνέθεσε το τραγούδι που εκπροσώπησε την Σερβία στον διαγωνισμό, ήταν και ο οικοδεσπότης της βραδιάς διότι το 2007 η Σερβία -λίγο μετά την ανεξαρτησία της- κέρδισε τον διαγωνισμό στο Ελσίνκι.

Πάμε να δούμε τι θα ακούσουμε απόψε!

01 Σερβία Zeljko Joksimovic Nije ljubav stvar
02 Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Kaliopi Crno i belo
03 Ολλανδία Joan Franka You and Me
04 Μάλτα Kurt Calleja This Is the Night
05 Λευκορωσία Litesound We Are the Heroes
06 Πορτογαλία Filipa Sousa Vida minha
07 Ουκρανία Gaitana Be My Guest
08 Βουλγαρία Sofi Marinova Love Unlimited
09 Σλοβενία Eva Boto Verjamem
10 Κροατία Nina Badrić Nebo
11 Σουηδία Loreen Euphoria
12 Γεωργία Anri Jokhadze I'm a Joker
13 Τουρκία Can Bonomo Love Me Back
14 Εσθονία Ott Lepland Kuula
15 Σλοβακία Max Jason Mai Don't Close Your Eyes
16 Νορβηγία Tooji Stay
17 Βοσνία & Ερζεγοβίνη MayaSar Korake ti znam
18 Λιθουανία Donny Montell Love Is Blind

Όπως και στον προηγούμενο ημιτελικό έτσι και σε αυτόν μόνο οι χώρες που συμμετέχουν ψηφίζουν. Μετά από κλήρωση Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο θα ψηφίσουν με τις χώρες αυτές μιας και δεν περνάνε από ημιτελικούς. Σε λιγότερο από μια ώρα μετά το τέλος και της τελευταίας ερμηνείας θα μάθουμε ποιες είναι οι 10 χώρες με την ψηλότερη βαθμολογία και που θα περάσουν στον τελικό. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει 15 λεπτά και θα ξεκινήσει μετά την εμφάνιση της Λιθουανίας!

Καλή θέαση και καλή επιτυχία σε όλες τις χώρες!

2 σχόλια:

Leviathan είπε...

Έχεις πωρωθεί το καταλαβαίνω!!! και πολύ καλά κάνεις!!! πολλά φιλιά!! καλό βράδυ!!!

Ιθάκη-man είπε...

Η Eurovision είναι λατρεία :p Μας αδικεί πολλές φορές αλλά για το γαμώτο! :)
Μερσί! :) Φιλιά πολλά