Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: 1st Semi-Final


Ταμ-ταμ-ταμ-ταραμ-ταμ-ταμ-ταραμ

Κυρίες και κύριοι, συμπλόκερ και συμπλόκερ, αγαπητοί αναγνώστες,
Καλωσορίσατε στο Baku! Εικονικά, μην νομίσεις ότι ήρθα στο Baku!


Η 57η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ξεκινάει σήμερα με τον Α' ημιτελικό. 18 τραγούδια θα δούμε σήμερα ζωντανά από το Baku Crystal Hall για να επιλέξουμε ποιοι θα είναι οι τυχεροί ερμηνευτές που θα περάσουν στον τελικό. Ο σημερινός ημιτελικός θεωρείται δύσκολος, σε αυτόν τον ημιτελικό αναδείχθηκαν πολλά φαβορί (όπως η Δανία) και αουτσάιντερ (όπως η Ρωσία) από διάφορες διαδικτυακές ψηφοφορίες. Τόσο και η Κύπρος όσο και η Ελλάδα συμμετέχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό. Μόνο 10 εκπρόσωποι όμως θα ακούσουν το όνομα της χώρας τους και θα περάσουν στο τελικό του Σαββάτου.

Τον πρώτο ημιτελικό θα ανοίξει το Μαυροβούνιο που επιστρέφει μετά από 2 χρόνια αποχής, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό μόνο 3 φορές μέχρι σήμερα και δεν κατάφερε ακόμη να προκριθεί στον τελικό. Επιστροφή έχουμε και εκ μέρους της Ισλανδίας, ο Jonsi ξαναεκπροσώπησε την Ισλανδία το 2004 και πήρε την 19η θέση. Και τέλος η Ιρλανδία επιστράτευσε τους εκκεντικούς Jedward οι οποίοι μετά την περσινή τους εμφάνιση που τους κατέταξε στην 8η θέση, θα κλείσουν τον αποψινό ημιτελικό.

01 Μαυροβούνιο Rambo Amadeus Euro Neuro
02 Ισλανδία Greta Salome και Jonsi Never Forget
03 Ελλάδα Ελευθερία Ελευθερίου Aphrodisiac
04 Λετονία Anmary Beautiful Song
05 Αλβανία Rona Nishliu Suus
06 Ρουμανία Mandinga Zaleilah
07 Ελβετία Sinplus Unbreakable
08 Βέλγιο Iris Would You?
09 Φινλανδία Pernilla Karlsson När jag blundar
10 Ισραήλ Izabo Time
11 Σαν Μαρίνο Valentina Monetta The Social Network Song
12 Κύπρος Ήβη Αδάμου La la love
13 Δανία Soluna Samay Should 've known better
14 Ρωσία Buranovskiye Babushki Party for Everybody
15 Ουγγαρία Compact Disco Sound of Our Hearts
16 Αυστρία Trackshittaz Woki mit deim Popo
17 Μολδαβία Pasha Parfeny Lăutar
18 Ιρλανδία Jedward Waterline

Στον ημιτελικό αυτό ψηφίζουν μόνο οι χώρες που λαμβάνουν μέρος καθώς μετά από κλήρωση των Big Five θα ψηφίσουν και το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία και η Ισπανία που δεν περνάνε από ημιτελικούς. Μετά την αποτυχία των δυο τελευταίων διοργανώσεων για την προσέλκυση περισσοτέρων ψήφων η ψηφοφορία καθόλη την διάρκεια του διαγωνισμού σταματά και επιστρέφουμε στα παλιά -και αγαπημένα- συστήματα. Έχετε την δυνατότητα να ψηφίσετε για 15 λεπτά μόνο αφού τελειώσει το τραγούδι της και η τελευταία χώρα και αφού ακούσετε τους παρουσιαστές να λένε το πολυπόθητο “Europe start voting now”.

Φέτος η Κύπρος γιορτάζει την 30η εμφάνισης της. Η φετινή εκπρόσωπος της Κύπρου είναι η Ήβη Αδάμου με το τραγουδί La la love, ένα αγγλικό τραγούδι σε μουσική και σύνθεση των Alex Papaconstantinou, Bjorn Djupstrom, Alexandra Zakka και Viktor Svenssonr. Την εμφάνιση της Κυπριακής αποστολής επιμελήθηκε ο Απόλλων Παπαθεόχαρης, την χορογραφία η Chali Jennings και την προσωπική εμφάνιση της Ήβης ο Νότης Παναγιώτου. Επί σκηνής μαζί με την Ήβη Αδάμου θα δούμε τους Bjorn Djupstrom, Τατιάνα Δημητριάδου, Όλγα Πηλάκη, Victoria Taylor και Wiveca Hartmann Knudsen.

Καλή θέαση, καλή επιτυχία σε όλες τις χώρες!
Καλή Επιτυχία στην Κύπρο! Και στην Ελλάδα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παλι πιτσα και μπιρα το βραδυ!!!

Καταλαβα!!


Αντε καλη επιτυχια σε ολους

Ιθάκη-man είπε...

Πες μας ότι δεν σ' αρέσει κι' όλα! :p

Καλή επιτυχίααααα!
Και αύριο εδώ για review!

Kος Μηδενικός είπε...

Σαν να ακούω τη Μπόκοτα ένα πράγμα...κλασικές αξίες!!

Ιθάκη-man είπε...

@ Zero Point:
ΜΕ ΕΙΠΕΣ ΓΚΑΝΤΕΜΩΩΩΩ;


χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα