Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Unreleased: No Connection 2

Το παρακάτω κείμενο το είχα γράψει όταν βγήκαμε για μια βόλτα. Τον ήξερα από πιο πριν, είχαμε μιλήσει και μάλιστα είχαμε και κοινούς γνωστούς... Μια μέρα του "ξέφυγε" πως "δεν είμαστε το ίδιο" και είπε "είσαι τυχερός, εσύ δεν έχεις AIDS". Είναι πολύ κουλ και ήρεμος πια, το είχε πάρει βαριά το όλο ζήτημα στις αρχές και εγώ απλά του είπα να χαλαρώσει και πως αυτό δεν αλλάζει την φιλία μας. Παραξενεύτηκε μάλιστα που ήμουν και εγώ κουλ... Είχε μια τάση να μιλά λες και μου εκφωνούσε την απολογία του και του είπα να χαλαρώσει. Το πιο γλυκό ήταν στο τέλος της νύχτας που μου λέει, μικρότερος μου είναι, "Να προσέχεις".

Σκέφτομαι το παιδί, εκείνο το παιδί που στα 17 του μαθαίνει ότι έχει AIDS*. Από την πρώτη του σχέση... Πως να συνεχίσει το παιδί εκείνο την ζωή του; Πως να ξαναερωτευτεί το παιδί; Τα τελευταία 3 χρόνια αν και για άλλους είναι τα πιο ωραία χρόνια της ζωής τους, για αυτόν ήταν μια κόλαση, χάπια, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, αλλαγή του lifestyle... Τώρα, ευτυχώς είναι καλύτερα και μπράβο του. Ανατίμησε την σημασία της ζωής, ξυπνάει σχεδόν καθημερινά το πρωί και κάθεται και βλέπει το ξημέρωμα, θέλει να βλέπει πως κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα και για όσο θα είναι εδώ, και θα είναι για πολύ ακόμα, η ζωή του τού ανήκει!
Αυτός είναι Άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο! Και χαίρομαι που τον ξέρω...

*Κατ' ακρίβεια έχει τον ιό της Ανθρώπινης Ανοσοεπάρκειας, κατά κόσμον HIV. Ο ιός αυτός προσβάλλει συγκεκριμένο είδος λεμφοκυττάρων τα οποία είναι υπεύθυνα για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αν μειωθούν σε συγκεκριμένο επίπεδο τότε το άτομο που προβλήθηκε από τον ιό έχει το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS). Το AIDS είναι μια ανίατη νόσος -ευχόμαστε όχι για πολύ ακόμη- η οποία εξαρτάται από τον ιό του HIV.
Συγγνώμη για το λάθος μου, πρόκειται για το κλασικό αποτέλεσμα της βιασύνης μεν αλλά και ενός είδους αμάθειας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για κανένα λόγο δεν πρέπει να το βάζει κάτω! Το έιτζ είναι πια ελεγχόμενη ιστορία ! Και μιας και τον ξέρεις προτεινέ του να διαβάζει το ιστολόγιο του αγαπημένου Bear, θα ενημερωθεί για πολλά ζητήματα που τον αφορούν!

http://bearpridehiv.blogspot.com/

Kος Μηδενικός είπε...

Πρώτα από όλα φαντάζομαι ότι έχει HIV. Σίγουρα θα ήταν ένα πλήγμα για αυτόν, πόσο μάλλον αν ήταν και στην πρώτη του σχέση. Είναι σημαντικό που το φιλοσοφεί το όλο πράγμα, και ακόμα πιο σημαντικό που έχει ανθρώπους σαν κι εσένα δίπλα του.

Leviathan είπε...

iparxoun akomi an8ropoi me to alfa kefalaio! na sai kala! kalo sou vradi!

Ben Provis είπε...

Να του δώσεις ένα μεγάλο φιλί απο μένα και να του πεις πως δεν είναι μόνος.

karkinos7 είπε...

Όντως είναι άνθρωπος...
Την Καλησπέρα μου!!!

Ιθάκη-man είπε...

@ Coula:
Δεν τα βάζει μωρέ, είναι δυνατό τυπάκι! :)

@ Zero Point:
Ναι πρώτα απ' όλα σωστά φαντάζεσαι και θα το διορθώσω. Εγώ δεν έκανα τίποτα, εκτός από το λάθος στο ποστ :p

@ Leviathan:
Ω! Ναι υπάρχουν! Και τους αγαπώ :)

@ Ben Provis:
Το ξέρει πως δεν είναι μόνος! :)

@ Karkinos7:
Μακάρι να του μοιάσουμε έστω στο μικρότερο βαθμό...
Πολύ καλησπέρα! :)

Fatsas είπε...

Δύσκολη η ζωή, πιερίργες καταστάσεις κι αν είναι δυνατόν να αλλάξεις άποψη ή οτιδήποτε άλλο για έναν τόσο λεπτό και ευαίσθητο θέμα, εξαιτίας μιας απερισκέψιας...Όπως και να'χει ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Ξενικός είπε...

συγκινητικό κείμενο.
θα επαναλάβω για πολλοστή φορά: μερικά πολεμικά αεροπλάνα λιγότερα και τα κονδύλια να πηγαίνουν για έρευνα.
Ξενικός