Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Outro 2010

Κάθε χρόνο και ειδικά στα τέλη της χρονιάς είσαι έτοιμος να κάνεις τον απολογισμό, όχι με το τι έγινε στον κόσμο την χρονιά που πέρασε αλλά με το τι έγινε στην δική σου την ζωή... Είσαι έτοιμος να δεις ξεκάθαρα με μια πιο αντικειμενική ματιά κατά πόσο κατάφερες να συνδυάσεις όλα όσα έκανες. Είσαι έτοιμος να δεις αν άξιζε να κάνεις όσα έκανες. Είσαι και ίσως έτοιμος να δεις αν τα πας καλά με τον εαυτό σου.

Το 2010 ήταν μια πολύ χρονιά. Για να δούμε όμως πως ήταν η χρονιά για τον Ιθάκη-μαν... Θα συμφωνούσα με όσους λένε πως το 2010 ήταν καλύτερο από το 2009, δεν θα μπορούσα να διαφωνούσα. Το 2009 όσο χάλια και αν ήταν από τα μέσα της χρονιάς και μετά τα ερωτικά μου ήταν σε καλό δρόμο, τουλάχιστον έτσι έδειχναν. Αδιαφορούσα λίγο ή πολύ για τα υπόλοιπα. Όμως το 2010 ήταν το αντίθετο, όλα πήγαν καλά εκτός από τα προσωπικά, και πάλι καλά που πήγαν όλα τα άλλα καλά! Κρατάω πολύ καλές αναμνήσεις από το 2010 και προχωράω για το 2011, για πρώτη φορά είμαι έτοιμος να αλλάξω χρονιά

Καταρχάς μπήκα και εγώ στον χώρο της εργασίας ή της απασχόλησης, όπως αγαπάτε. Κέρδισα λεφτά (και τα σπατάλησα όλα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) Από τα τέλη του 2009, όπου η χρονιά πήρε μια ευχάριστη τροπή, είχα πρόταση για δουλειά, την οποία και αποδέχτηκα στις αρχές του χρόνου. Την κράτησα για όσο μπορούσα και το καλοκαίρι -αφού τελείωσα με την δουλειά και τις πανεπιστημιακές μου υποχρεώσεις- χαλάρωσα (και τότε τα ξόδεψα, εδώ κολλάει) Με το τέλος του πρώτου χρόνου στο Πανεπιστήμιο και μετά από την τόση και πρωτόγνωρη πίεση αποφάσισα να κάνω διακοπές και να αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου κάτι που τελικά δεν είχε και τόσο καλά αποτελέσματα...

Τον Σεπτέμβρη άνοιξε το Πανεπιστήμιο και οι φίλοι μου, σχεδόν όλοι, ξανα-έφυγαν για σπουδές στο εξωτερικό και έμεινα λίγο πιο μόνος. Αλλά ήμουν τυχερός γιατί είχα ξανά πρόταση για δουλειά. Τότε τα πράγματα πήραν μια άλλη τροπή, το επεδίωξα αυτή την φορά να συνεχίσουν τα πράγματα με έναν κάποιο ρυθμό. Ήθελα πολύ να γεμίσω το πρόγραμμα μου, με δουλειές, μαθήματα, έξτρα μαθήματα και απ' ότι φαίνεται δούλεψα καλύτερα αυτό το εξάμηνο -το οποίο φαίνεται πως πέρασε εξαιρετικά γρήγορα. Γέμιζα το πρόγραμμα μου με ότι μπορούσα για να μην σκέφτομαι, να κουράζομαι, να μην έχω κι ώρα να κάνω κι άλλα πράγματα. Μου αρκούσε ένας 8ωρος ύπνος (τις καθημερινές, γιατί τα Σαββ/κα ήταν all you can sleep)

Μπορεί στα ερωτικά να τα πήγα χάλια αλλά προσπάθησα να είμαι καλύτερος... Παρεκτρέπομαι και εγώ μερικές φορές αλλά όλοι μας είμαστε άνθρωποι και δεν υπάρχει τίποτα κακό από το να ξεφεύγουμε και μεις κάποιες φορές (παραδείγματος χάριν εχτές, όπως λέει και το τραγούδι της Βανδή και είναι διαχρονικό) Όλη αυτή η κατάσταση με την πτώση του δείχτη Down George στα ερωτικά μου με έκανε να σκέφτομαι πολύ! Ευτυχώς το πεπτικό μου σύστημα δουλεύει κανονικά και χωνεύω εύκολα!

Ναι κάθε χρόνο και ειδικά στα τέλη της χρονιάς είσαι έτοιμος να κάνεις τον απολογισμό με το τι έγινε στην δική σου την ζωή... Βλέπεις με μια πιο αντικειμενική ματιά κατά πόσο κατάφερες να συνδυάσεις όλα όσα έκανες. Σκέφτεσαι αν άξιζε να κάνεις όσα έκανες. Τελικά το να τα βρίσκεις με τον εαυτό σου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί, αλλά αυτό δεν συμβαίνει απόλυτα στο 100%... Μόλις αποδέχτηκα μια καινούργια δουλειά με περισσότερες ώρες απασχόλησης!

5 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Όλα καλά όλα ανθηρά...ποιος Down George παιδάκι μου;

Ιθάκη-man είπε...

Όλα καλά, όλα ανθηρά, μπήκε η Άνοιξη! Ναι, θα 'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη παραπαπαπαπα-παπατιτριραριραριραριραριρα!
Έλα, ναι, ο Down George (με ή χωρίς n) είναι... (αν το πω θα ακουστώ κακός)... ξανά, με κόσμιο τρόπο: ο δείκτης των ερωτικών μου που είναι και πολύ Down, πιο Down δεν γίνεται, αλλά όταν όλα τα άλλα πάνε καλά, χαλάλι!

sto-keno είπε...

Ελπίζω να σε λένε Γιώργο/George (ώστε να έχει νόημα η παράφραση) γιατί αλλιώς πρόκειται περί μεγάλης παρεξηγήσεως! :D

Ιθάκη-man είπε...

@ sto-keno:
Αχ, συγχύστηκα. Μα αν με λέγανε Γιώργο θα ήταν παρεξήγηση, ο κάτω και ο πάνω Γιώργος... χαχαχα Δεν το σκέφτηκα έτσι!
Εγώ μέχρι πρότινος ήξερα πως ο δείκτης του χρηματιστηρίου ήταν Down Jones αλλά κάποιος μου εξήγησε ότι είναι Dow... Δεν πειράζει μωρέ, λάθη κάνουμε όλοι μας! :p

tinkerbell είπε...

Πάρε φόρα για το 2011. Απαιτώ από το σύμπαν όσα μου χρωστά αλλά βοηθάω κι εγώ λίγο την κατάσταση με positive thinking. Πια, μου βγαίνει. Ελπίζω να κρατήσει :)