Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

AntiReview Αγάπη είναι εσύ

Όταν ξέρεις πως σε όλο αυτό ανακατεύτηκε ο Καρβέλας ξέρεις περίπου τι θα ακούσεις. Και όχι τίποτα η Άννα έλεγε πόσο πολύ ήθελε να συνεργαστεί για ακόμα μια φορά με τον Νίκο (αλλά μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία) Γιατί παραπονιέμαι και εγώ; Κοίτα, μ' αρέσει και δεν μ' αρέσει... Ας τα πάρουμε ένα-ένα τα τραγούδια...

Χιλιοειπωμένα όσα και να πω για το πρώτο τραγουδάκι. Αγάπη είναι ο ιδρώτας στο μπλουζάκι σου, τα κομμένα νύχια που πετάς, οι μύξες στο κλίνεξ σου, η μπόχα του παπουτσιού σου, τα μαλλιά στον νεροχύτη που βουλώνει όλο και συχνότερα, τα σβησμένα τσιγάρα στο τασάκι σου και ο καρκίνος που θα αποκτήσεις από αυτά, το μαρούλι ανάμεσα στα δόντια σου και μιας και το είπα να πας να κάνεις και κανά σφράγισμα γιατί η Αγάπη είναι εσύ! Ο ρυθμός του είναι μια κουλ αλλά ξέρεις ότι ο στίχος είναι λίγο χαϊκλασάτος, σαν το “Αγάπη από νάιλον” και δεν είμαι καλά! Μόνο Βισσικοί μπορούν να το ακούσουν ή πολύ κουλά άτομα σαν και εμένα!

Tip: Ωραίο τραγούδι για παντομίμα

Για όλα φταίει ο Θεός, το δεύτερο τραγούδι και όταν τα λέω εγώ με βγάζουν βλάσφημο. Τέλοσπαντων, μην σας μπλέξω τώρα με τα προσωπικά μου. Πολύ απλό κουπλέ, ενώ το ρεφρέν μ' αρέσει πολύ. Δεν παύει όμως να είναι το κατ' εξοχήν τραγούδι για πληγωμένους που αρνούνται να αναλάβουν τις συντροφικές τους υποχρεώσεις “για όλα φταίει ο θεός, δεν φταίμε εμείς οι δυο” για Υδροχόους κυρίως και μετά “για όλα φταίει ο θεός που σ΄ αγαπούσα μα δεν σ' αγαπάω” για τα υπόλοιπα ζώδια!

Tip: Το δικαίωμα στην ανεξιθρησκεία πήγε για βόλτα...

Για το τρίτο τραγούδι εγώ τι να πω; Όταν η Ρούλα (η Κορομηλά) και η βλαμμένη η Αννίτα Πάνια κάναν φωνητικά εγώ τι να πω; Όλο το συγγενολόι του Καρβέλα σε ένα Άλμπουμ. Μην παραξενευτείτε όταν στο επόμενο άλμπουμ της Άννας ακούσετε στα φωνητικά την Σοφία Καρβέλα και τον Ανδρέα Καρβέλα (όπως και να τον λένε)... Να και ένα τραγούδι με ωραίο στίχο, ειδικά στην γέφυρα, αλλά μας το χάλασε. Ότι θα άκουγα την Βίσση να κάνει ραπ δεν το πίστευα... Ελπίζω πως... Δεν θα υπάρξει άλλο παρόμοιο

Tip: Η Bette Midler είπε σε τραγούδι της “I'm a bit old for this rapping shit”

Βαμπιρ! Σκιάχτηκες; Κάτσε να το ακούσεις το τραγούδι. Πρώτα ο Καρβέλας μας λέει πως φταίει ο θεός και τώρα μας λέει “το θέλημα Του γεννηθήτω” αυτό πάει να πει σταθερή άποψη... Ήξερες πως η αγάπη ζει με αίμα; Αυτό το τραγούδι είναι ίσως το πιο άκυρο και άσχετο και απαίσιο τραγούδι στο άλμπουμ όλο. “Πόσες φορές είπαμε πυρ μα τα βαμπίρ έτσι δεν πεθαίνουνε”; Εντάξει και εγώ που νόμιζα ότι το Αγάπη είναι εσύ είναι ηλίθιο αλλάζω άποψη!

Tip: Δεν είναι καινούργιο τραγούδι. Το ερμήνευσε ο Καρβέλας -όπως μελέτησα από τον φίλο Musicbug- αρχικά αλλά το επανακυκλοφόρησε επίτηδες για να γίνει το ελληνικό soundtrack της νέας ταινίας Twilight, έτσι πιστεύω!

Να και μια όαση στην έρημο του άλμπουμ! Η Όαση είναι ίσως το πιο ωραίο τραγούδι. Μ' αρέσουν κάτι τέτοια που ο στίχος έχει κάτι βαθύτερο από τα βαμπίρ και την ιδρωτίλα. Έπρεπε να φτάσω στο 5ο τραγούδι όμως για να ακούσω κάτι καλό; Υπεροχή το τραγούδι!

Tip: Λίγο απ' όλα, λίγο ξεσηκωτικό, λίγο μπάσα, λίγο το ένα αλλά πάνω από όλα λαϊκό, γιατί αυτό είναι Άννα Βίσση! Όχι ποπ, όχι ραπ, όχι ροκ!

Βροχερός αναμένεται και αύριο ο καιρός! Για αυτό να πάρεις Ομπρέλα! Αλλά να προσέχεις, όταν σου βρέχουν έρωτες να φεύγεις την ομπρέλα και να γίνεις παπί απ΄ τον έρωτα! Η μελωδία θυμίζει κάτι απ' τα παλιά, Μπουμ-Μπουμ, αλλά με την trash υπογραφή του Καρβέλα στον στίχο “Το τώρα απ' το κάποτε ζητάει ψυχανάλυση”

Tip: Εύθυμο τραγουδάκι με υπαρξιακή -παντελώς άσχετη- γέφυρα που παίζει και στην αρχή

Σαν το Ντο και το Σι, ένα κλασσικό κλαψοτέτοιο τραγούδι του Καρβέλα τύπου “Τα καλύτερα μας χρόνια” από προηγούμενο τους άλμπουμ.

Tip: Μουροχαύλικο

Επόμενο κομμάτι: Στα κρυφά. Ένα από τα καλύτερα κομμάτια του Καρβέλα (προσέξτε δε θα το πω πολλές φορές αυτό) δεν μ' αρέσει ο Καρβέλας (και το πήρατε χαμπάρι φαντάζομαι) αλλά αυτό του το παραδέχομαι. Μου αρέσουν τέτοια τραγούδια τύπου “Δυστύχημα”. Αν ήμουν εγώ θα το κυκλοφορούσα και σε ένα ελαφρά πιο λαϊκό βέρζιον γιατί είναι πολύ ωραίο κομμάτι!

Tip: Η μελωδία και ο ρυθμός είναι άψογα και ο στίχος του ρεφρέν τέλειος!

Το προτελευταίο τραγούδι με κέρδισε με το πρώτο του άκουσμα! Έτσι μόνο αξίζει η μουσική είναι λίγο περίεργη (τύπου Κινούμενη Άμμος) και ο στίχος είναι ακόμη πιο καλός. Είναι τραγούδια που ταιριάζουν στην Άννα και χάρηκα πολύ που υπάρχει αυτό το τραγούδι!

Tip: Μου είπαν πως στο Αθηνών Αρένα το τραγουδάει playback

Τελευταίο και καταϊδρωμένο η Προτεραιότητα και είναι σίγουρα και αυτό γραμμένο για την Βίσση και θυμίζει κάτι από τα παλιά (και ποιοτικά) Είναι το τραγούδι του πόνου, του μόνου, του κάθομαι-με-τα-χέρια-σταυρωμένα-και-νομίζω-ότι-με-έχεις-για-προτεραιότητα-αλλά-με-έχεις-γραμμένο-στα-τέτοια-σου.

Tip: Θα πέσει πολύ αφιέρωμα στα ράδια!


Όταν μας έκανε την “χάρη” εν μέρει ο Καρβέλας και δεν έγραψε τραγούδια για την Βίσση όλα ήταν μια χαρά: το Απαγορευμένο για εμένα ήταν ένα από τα καλύτερα της άλμπουμ και δυστυχώς δεν θα ξεπεράσει εκείνο το επίπεδο. Το Πιο Κοντά για παράδειγμα είναι το αγαπημένο μου τραγούδι και πιστεύω πως αυτό το τραγούδι και το Δώδεκα είναι τα κορυφαία της Άννας και ξεχάστε τις παλιές εποχές που οι τραγουδιστές έβγαζαν τραγούδια και κάποια είναι μέχρι σήμερα “κλασσικά”!

Το καινούργιο άλμπουμ μου φάνηκε λίγο να γίνει απλά για να γίνει, η Άννα ήθελε -μέχρι το επίπεδο της εμμονής- ο Νίκος να της γράψει μερικά τραγούδια και αυτό φάνηκε πολύ από τις δηλώσεις τις (μας τα έπρηξε λίγο θέλω να πω) Το άλμπουμ αξίζει 10 ευρώ, ένα ευρώ για κάθε τραγούδι, αν μπορούσα να επιλέξω τα τραγούδια που αξίζουν και να πληρώσω θα πλήρωνα 4 ευρώ! Δεν μ' αρέσει να γίνομαι τόσο κακός αλλά αυτό το άλμπουμ δεν αντιστοιχεί στην Άννα Βίσση που είδα εγώ να ερμηνεύει τραγούδια και να μου σηκώνει την τρίχα! Και οι Τσούλες ήταν μέσα στο προηγούμενο άλμπουμ με trash στίχο αλλά δεν πέσαμε πάνω της να την φάμε, το γεγονός ότι απογοητεύονται μερικοί είναι απολύτως φυσιολογικό με τέτοιες κινήσεις και σε τέτοια εποχή...

2 σχόλια:

musicbug είπε...

Καλησπέρα boy!!!
Χαίρομαι που συμφωνούμε σε πολλά, η ΟΑΣΗ, ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ, ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ και ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΑΞΙΖΕΙ είναι για μένα τα μόνα αξιοπρεπή και όμορφα τραγούδια του δίσκου, με σαφώς κορυφαίο το "Στα κρυφά". Νομίζω το album αυτό αρέσει μόνο σε σκληροπυρηνικούς Βισσικούς που και πάλι πιστεύω με πολύ ζόρι και πλύση εγκεφάλου τους αρέσει. Το τι κατάρες έχω φάει από τους fannatics επειδή τόλμησα να θάψω το cd δεν περιγράφεται :-)
Καλή Κυριακή εύχομαι!!!

Ιθάκη-man είπε...

Hello boy!
Το Δεν θα υπάρξει άλλο δεν θα το έλεγα αξιοπρεπή σαν τραγούδι για Βίσση αλλά ότι να 'ναι!
Να σου πω, η Άννα ξεσηκώνει το κοινό, δηλαδή και να πήγαινα στην Άννα και να άκουγα το "Αγάπη είναι εσύ" θα σηκωνόμουν καλέ να ξεδώσω, το 'χει αυτό η Άννα (τώρα για το Βαμπίρ δεν ξέρω). Ήταν μέτριο άλμπουμ, γιατί η Βίσση δεν ειναι καμιά τυχαία (εν τζαι που την Σκάλα η πελλή)
Καλη συνέχεια! :)