Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Carnival Sick

Νόμιζες πως χάθηκα επειδή πλησιάζουν καρναβάλια; Νόμιζες πως δεν γράφω επειδή περνάω τέλεια; Νόμιζες πως ετοιμάζομαι για τρελό καρναβαλίστικο τριήμερο; Και είμαι εδώ αγαπημένε μου αναγνώστη για να διαψεύσω όλες αυτές τις υποθέσεις που έχεις φυτέψει στο μυαλό σου (αν το 'χεις πάρει χαμπάρι διότι και εσύ έχεις δουλειές το ξέρω). Όχι, δεν μεταμφιέστηκα, δεν περνάω κουλ, δεν θα κάνω τριήμερο! Είμαι άρρωστος...
Και επειδή είμαι άρρωστος, προσέχω τον εαυτό μου λίγο παραπάνω. Μπορούσα να αρρωστήσω περισσότερο, αλλά νομίζω έχω ξεφύγει από τον κίνδυνο και απέφυγα και την λαρυγγίτιδα, ευτυχώς. Το χειρότερο μου να τρώω και να πονάω! Και κοιμάμαι, γιατί ο ύπνος είναι -όπως έχω ξαναπεί- το καλύτερο φάρμακο! Τύφλα να έχει η παρακατεμόλη (που ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πάρω).
Ο ύπνος, αγαπητέ μου αναγνώστη, είναι, όπως ξέρεις και εσύ από την προσωπική σου εμπειρία, μια κατάσταση που κα-νο-νι-κά δεν πρέπει να διακόπτεται αλλά να τελειώνει ειρηνικά. Και δη, για εσένα αγαπητέ μου αναγνώστη που το μυαλό σου είναι τώρα κάτι σαν πουρέ πατάτας ή στην καλύτερη των καταστάσεων μενταγιόν λαχανικών από την ΙΚΕΑ, αυτό σημαίνει πως θα ήταν ιδανικό να ξυπνήσεις όποτε γουστάρεις. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κοιμάσαι με τις κότες.
Και νιώθω τόσο γέρος όσο ποτέ! Από τις ένδεκα κοιμάμαι ο δύσμοιρος. Και ακόμα και να ξυπνήσω νωρίς δεν μπορώ να κάνω κάτι, προχθές κοιμήθηκα και το μεσημέρι, ποιος; Εγώ, που δεν κοιμάμαι το μεσημέρι! Και τόσες μέρες που ήμουν άρρωστος δεν διάβασα τίποτα -όπως σωστά έχεις καταλάβει- οι εξετάσεις είναι προ των πυλών και δεν έχω ανοίξει βιβλίο. Έκανα όμως 10 αράδες μετάφραση... μου μένουν άλλες 351! Ω! Χαρά! Μέχρι την Τετάρτη... Α! Ευτυχία!
Με φαντάζεσαι να δραματοποιώ τον πόνο μου; Όχι, πες μου! Να είμαι κορυφαίος του τσούρμου (βλπ Χορός) και να υποκρίνομαι τον Αρχι-ΒάκχοΩ! Ουράνια θεά, του Δία κόρη... Ω! Σοφή μου Αθηνά, καθήμενη στα όρηΝτενίση τρέμε θα σου φάω την δουλειά! Και κρυωμένος που είμαι μπορώ να κάνω δίσκο, τρέμε Μιχάλη! Διότι και ο Χατζηγιάννης έχει ολόκληρο δίσκο κρυωμένος!

2 σχόλια:

Ξενικός είπε...

λόγια των ημερών: οι πολλές σελίδες για μετάφραση μάλλον πονάνε περισσότερο απ ό,τι ο λαιμός ή το κεφάλι...
καλή εβδομάδα και περαστικά!
Ξενικός

Ξενικός είπε...

λόγια των ημερών: οι πολλές σελίδες για μετάφραση μάλλον πονάνε περισσότερο απ ό,τι ο λαιμός ή το κεφάλι...
καλή εβδομάδα και περαστικά!
Ξενικός