Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Digital... Sushi

Ήρθε η ώρα και για την Κύπρο να υιοθετήσει την ψηφιακή τηλεόραση. Χεστήκαμε θα μου πείτε και ναι, δεν θα διαφωνήσω. Η ζωή μας ΔΕΝ θα αλλάξει με έναν αποκωδικοποιητή... Εκτός και αν πάρετε καινούργια τηλεόραση με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή (και όχι δεν παίρνω ποσοστά από εταιρείες με ηλεκτρονικά, μην ανησυχείτε) που θα συνδυάσετε το τερπνόν και δή και καινούργια τηλεόραση, μεγαλύτερη και λεπτότερη... μετά του ωφελίμου, χωρίς δηλαδή να συνδέετε εξωτερικούς αποκωδικοποιητές και χωρίς να σας χρεώσουν 5 ευρώ το σύρμα Scart εκτός και αν πάτε σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών που μας τα έχει πρήξει με τις διαφημίσεις του ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε και θα σας χρεώσει τουλάχιστον τα διπλάσια.

Και είναι “κατάρα” να ξέρεις από αυτά... Τι να ξέρεις δηλαδή; Επειδή διάβασα ένα φυλλάδιο και έχω λογική και μπορώ να βάλω 2 άκρες ενός σύρματος από την μια συσκευή στην άλλη και μπορώ να πατήσω κουμπιά από το τηλεχειριστήριο με εκμεταλλεύονται. Εντάξει, έφτιαξα τα κανάλια στην καινούργια τηλεόραση (την οποία εγώ επέλεξα) αλλά να σου στέλνει μήνυμα η θεία και να σου λέει “Αχ! Δεν έχω ψηφιακά κανάλια και δεν δείχνει τίποτα” και να σου κάνει και παράπονα δηλαδή έλεος πια! Με καταντήσανε το παιδί για όλες τις δουλειές! Δεν πειράζει βρε, χαλάλι...

Δοκίμασα για πρώτη φορά sushi με γαρίδα... Δεν είναι άσχημο αλλά δεν ξετρελάθηκα επίσης. Εθιστικό είναι αλλά σε κάποια φάση ήθελα να ξεράσω από την μυρωδιά της ψαρίλας, δεν ήθελα να φάω άλλο. Αλλά εντάξει, αν εξαιρέσεις την μυρωδιά καλό ήταν, νόστιμο και θα ξαναφάω άνετα... Maki νομίζω τα λένε, αχ μου το εξήγησαν αλλά δεν θυμάμαι ποιο είναι ποιο, δεν είναι και τα πιο εύκολα ονόματα που έχουνε!

Προχωράμε... Έτσι είναι... Είτε το θέλουμε, είτε όχι. Είτε τα πράγματα είναι σαν την ψηφιακή τηλεόραση και κάποια άλλα πράγματα που γίνονται επειδή λένε πως “πρέπει” και αν μάθεις το γιατί, πίστεψε με, δεν θα αλλάξει κάτι γιατί... πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που άρχισε ο πήθικος να σκέφτεται. Είτε τα πράγματα είναι σαν το Sushi, όπου μπορείς να δοκιμάσεις ή μπορείς να μην δοκιμάσεις καθόλου. Αλλά να ξέρεις πως αν δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις πως είναι! Αρπάξτε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά, αν και δεν υπάρχουν ευκαιρίες και “κατάλληλες” στιγμές, το κάθε δευτερόλεπτο που περνά είναι ευκαιρία και κατάλληλη στιγμή μαζί! Δείξτε τους πως είναι να τρως Sushi με chopsticks (και να το απολαμβάνεις ή να λες πως δεν σου αρέσει) και πως Σαρώνεις τα ψηφιακά κανάλια με τηλεχειριστήριο, ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις!

Καλό μας μήνα!

Και καλή βδομάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: