Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

We are Equals, aren't we?

Η λατρεία μου για τις γυναίκες είναι ανείπωτη. Οι γυναίκες είναι μητέρες, εργαζόμενες, γυναίκες, άνθρωποι, τραγουδίστριες, διάσημες ηθοποιοί, απλοί, καθημερινοί άνθρωποι... Οι γυναίκες είναι γυναίκες είτε φοράνε παντελόνια, είτε μπούρκα, είτε φούστες, είτε δουλεύουν, είτε δεν δουλεύουν. Τίποτα δεν τις κάνει ανώτερες ή κατώτερες από τους άντρες.

Ναι, υπάρχουν τα πολυσύνθετα προβλήματα περί άνισης συμπεριφοράς γυναικών στην δουλειά, στην κοινωνία όπου ο άντρας είναι μια ζωή ο άντρας και η γυναίκα είναι αμαρτία, στην θρησκεία όπου η γυναίκα είναι περίεργη και καταστρέφει τα πάντα ή το δώρο για τον καλό Μουσουλμάνο. Τα θύματα των γυναικών σε απολύσεις, σε εκμετάλλευση και σε άλλα πολλά είναι πολλαπλάσια των θυμάτων ανδρών. Πως θα νιώθαμε αν όλοι οι άντρες γινόμασταν γυναίκες; Χωρίς τις γυναίκες θα ήμασταν... δεν θα ήμασταν εδώ μάλλον...

Οι γυναίκες είναι άξιες θαυμασμού και μπορούν να προσφέρουν -μιας και τόσα χρόνια τις είχαν στην γωνία. Ότι και αν λέμε είναι λες και επαναλαμβάνουμε όσα λέγαμε πέρσι και πάει λέγοντας, η μέρα της γυναίκας δεν είναι η 8 του Μάρτη αλλά είναι καθημερινά. Οι μέρες ανήκουν στους ανθρώπους, απλά πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο σε αυτούς που παραμελούμε, στα παιδιά, στις γυναίκες, στους ανθρώπους....

Οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα στην εργασία, στην πολιτική, στην κοινωνία, στην ελευθερία, στην θρησκεία, στην εκπαίδευση... Γιατί οι γυναίκες είναι ότι είναι όλοι... Άνθρωποι, καθημερινοί, απλοί και πάνω από όλα άνθρωποι!


Να ζήσετε αγαπημένες μου... Until the answer is yes, we must never stop asking!


ΥΓ. Για τους άντρες, μην μας κακοκαρδίσω, Καλή Βδομάδα να έχουμε

2 σχόλια:

tinkerbell είπε...

:):):)

I felt so special διαβάζοντας το ποστ σου!

Καλή βδομάδα!

musicbug είπε...

Τέλειο post! Κι εγώ τις αγαπώ τις γυναίκες και τις υπερασπίζομαι πάντα. Και μόνο που μια λέξη τόσο δυνατή όσο το "μητέρα" είναι συνδυασμένο με το γυναικείο φύλο, νομίζω τα λέει όλα για το πόσο σημαντικές είναι.