Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ιθάκη, Νέα Υόρκη, Τόκιο, Βεγγάζη

Θέλεις να εξασφαλίσεις το αύριο σου, είτε το πλησιέστερο αύριο (λες και είναι βενζινάδικο) ή το αύριο. Θες να έχεις την ιδέα της ασφάλειας μέσα σου αν και συνήθως πνίγεσαι στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα σου. Υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει το αύριο. Δεν σε ενδιαφέρει το αύριο όταν έχεις πετάξει το χθες σου, γιατί για εσένα το τώρα είναι που μετράει, όλα στον κόσμο θα σου θυμίζουν κάτι, κάποιον, το κάποτε, κάτι θα βρεθεί να σου τα χαλάσει...

Κι όμως το χθες σε έκανε αυτόν ή αυτήν που έγινες, γιατί όσων χρονών και να είσαι ακόμα εξελίσσεσαι, και στο χθες δεν ήσουν μόνος σου. Από μια άποψη δεν είμαστε μόνοι, σε καμιά φάση της ζωής μας, άρα και δεν φταίμε ποτέ μόνο εμείς ατομικά, αλλά φταίμε... Φιλοσοφικές σκέψεις άλλοτε είναι χρήσιμες και άλλοτε είναι για τον κάλαθο, εξαρτάται τι είναι φιλοσοφική σκέψη, εξαρτάται τι είναι φιλοσοφία, εξαρτάται τι είναι το ένα και τι το άλλο. Εξαρτάται, εξαρτάται μου λες, εξαρτάται. Όλο εξαρτάται, όλα εξαρτούνται, όλοι είμαστε εξαρτημένοι από κάτι, από το οξυγόνο σίγουρα, άλλοι είναι εξαρτημένοι από την αγάπη και δεν ζουν χωρίς αυτήν, άλλοι είναι εξαρτημένοι από την βλακεία (βλπ υποφαινόμενος) και δεν μαζεύεται...

Κανένας δεν είπε πως η πρώτη και η δεύτερη παράγραφος πρέπει να έχουν απόλυτη συνοχή αλλά ότι θεωρεί ο καθένας καλύτερο κάνει στα γραπτά του και γενικά στην ζωή του. Κάποιος ίσως να ψάχνει τσιμεντένιες ζούγκλες, κάποιος ψάχνει τα όνειρα του, τα εντοπίζει και τα κυνηγά, κάποιος αγανάκτησε από την κατάσταση στην Ελλάδα, άλλοι πεθαίνουν στην Ιαπωνία και άλλοι σκοτώνονται στην Λιβύη... Όλοι θέλουν να φτάσουν κάπου, είτε αυτό είναι η Νέα Υόρκη ή η Ιθάκη, αν και πίσω από αυτά τα ονόματα κρύβεται ένα πράγμα, το οποίο είναι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο!


Καλή Βδομάδα και Καλή Άνοιξη σε όλους!

4 σχόλια:

tinkerbell είπε...

Καλή βδομάδα και καλή άνοιξη καρδούλα μου!

Kος Μηδενικός είπε...

Ξοπίσω από αυτή την εξέλιξη τρέχω...μη νομίζεις! Από αυτή την αλλαγή καλύτερα! Γιατί σε τελική ανάλυση ποιος μπορεί να μου πιστοποιήσει ότι όντως εξελίσσομαι ή απλά διαιωνίζω μια παθογένεια; Νομίζω ότι μόνοι σωστοί κριτές τελικά είναι οι άνθρωποι γύρω σου, μέσα από τον οποίων τα μάτια βλέπεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Βέβαια, μερικές φορές καλό είναι να προσέχουμε ακόμα και τους καθρέπτες που επιλέγουμε. Βαριές φιλοσοφίες...και η άνοιξη θέλει πιο ανάλαφρα πράγματα. Λίγο ήλιο, λίγο έρωτα, ξενοιασιά και καλή παρέα!!

Εγώ είπε...

"κάποιος ίσως να ψάχνει τσιμεντενιες ζουγκλες" μ´αρεσε αυτό. Πολυ καλό κείμενο κάπου κάπου σκέφτομαι τζι εγώ τ ίδια. Αλλά το να στηρίζεται σε λόγια μεγαλοειπωμενα καμια φορά εν βοηθά. Ναι εξαρτάται. Όλα εξαρτώνται. Αυτή είναι η αλήθεια. καλή άνοιξη.

Ιθάκη-man είπε...

@ Tinks:
Φιλιά αγαπημένη!!!

@ Zero Point:
Ήλιο, ναι, αν μας κάνει την χάρη κι όλας, διακοπές είναι το επόμενο! Εξελίσσεσαι αγαπημένε, εξελίσσεσαι! ;)

@ Liar:
Καλή άνοιξη Λάιαρ μου!!!! :)