Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Like & Dislike Vol. 28: Dislike Special

Μ' αρέσει... το τραγούδι που θα στείλει η Κύπρος στην Eurovision φέτος. Μ' αρέσει γιατί είναι καταρχάς γραμμένο στα Ελληνικά όπως και το Femme Fatale της Ευδοκίας Καδή με την διαφορά ότι αυτό έχει Μεσογειακούς-Βαλκανικούς και Μεσανατολικούς ήχους (σαν τις μπαλάντες της Βοσνίας, της Σερβίας κτλ κτλ) και δηλώνει και τον πολιτισμό μας.

Δεν μ' αρέσει... όλο το χάος που επικρατεί για αυτό!


Τις τελευταίες μέρες γίνεται ο κακός χαμός με την Κυπριακή συμμετοχή στην φετινή Eurovision, λες και το τραγούδι έχει κυκλοφορήσει σήμερα! “Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) τα έκανε μαντάρα”, “το βίντεο κλιπ είναι χάλια”, “ο τραγουδιστής δεν έχει δυναμισμό”, το ένα σας βρωμά και το άλλο σας μυρίζει!

Αυτό που κάνουν μερικοί είναι ο χειρότερος τρόπος να υποθάλπουν την νεανική δημιουργικότητα! Είναι κάτι περισσότερο από κακεντρέχεια διάφορων δημοσιογράφων που το είδαν και τάχατες Γιουροβιζιονιολόγοι! Τι θέλατε να στείλουμε δηλαδή, την Κύπρια Μαρία Κάλλας ή τον Παβαρότι της Κύπρου; Τόσο σοβαρός θεσμός έχει γίνει πια η Eurovision; Έλα, αλήθεια; Πέρσι άλλα λέγατε πάντως εσείς οι ίδιοι! Κάθε φορά, κάθε χρόνο ακριβώς το ίδιο κήρυγμα στο repeat. Κάθε χρονιά και χειρότερα!

Η θέση που παίρνουμε στην Eurovision δεν είναι ποτέ ανάλογη με την ποιότητα του τραγουδιού που στέλνουμε. Έχουμε τόσους εξαιρετικούς -νεαρούς- μουσικούς και όλοι έχουν κάτι να πουν. Και όσο δεν τους αφήνετε να εκφραστούν τόσο χειρότερα για αυτόν το τόπο όπου ο πολιτισμός θα συνεχίζει να αποτελείται από φτηνές παραγωγές αλλού γι' αλλού ξημερωμένες, με γειτόνους και τα πνεύματα χρωματιστών κατσικιών!

Το ΡΙΚ είχε πει για τον διαγωνισμό Performance, από πέρσι “Ο νικητής της κατηγορίας τραγουδιού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2011. Τι θέλατε δηλαδή να κάνει το ΡΙΚ, τα στραβά μάτια για να στείλουμε χιλιοειπωμένα τραγούδια που θα τα τραγουδούν πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι; Όταν το ΡΙΚ κάνει τις μαφίες του παραπονιούνται όλοι και δικαίως, όταν το ΡΙΚ όμως κάνει αυτά που λέει πάλι παραπονιούνται!

Δεν είμαι εδώ για να κρίνω αξιολογικά το τραγούδι ούτε για να κρίνω την σκηνοθεσία του βίντεο-κλιπ. Επίσης δεν είμαι εδώ να υποδείξω εγώ τι είναι ο πολιτισμός και τι δεν είναι. Δεν μιλάω εκ μέρους των συντελεστών ή του ερμηνευτή ούτε καν του ΡΙΚ, μιλάω εκ μέρους ενός ποσοστού της νεολαίας, αυτής με λίγες καλλιτεχνικές ανησυχίες... και είμαι εδώ να σας πω απλά να χαλαρώσετε με την Eurovision, το παρακάνετε, και να σκέφτεστε πριν γράφετε!


ΥΓ. Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 56ο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovsion είναι το “Σαν άγγελος σ' αγάπησα” σε μουσική Ανδρέα Αναστασίου, στίχους Μιχάλη Αντωνίου και το ερμηνεύει ο Χρίστος Μυλόρδος.


ΕΞΤΡΑ της Εβδομάδας: Δεν μ' άρεσε... καθόλου το “ειδικό” πρόγραμμα του ΡΙΚ για να παρουσιάσει το τραγούδι και ιδιαίτερα τα φιλμάκια του Λουκά Χάματσου, σχεδόν ελεεινά

3 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Λοιπόν, να πω ότι η συμμετοχή της Κύπρου με άρεσε πάρα πάρα πολύ!

Πάντως το γεγονός ότι έχετε αρχίσει τη Eurovisionολογία είναι μάλλον δείγμα ότι σε λίγα χρόνια θα έχετε και πρωτιά. Έτσι αρχίσαμε κι εμείς μετά τους Antique που πάθανε όλοι μια παράκρουση και μας είχαν πρήξει τα ούμπαλα...!!

Dreamer είπε...

η συμμετοχη μας φετος οπως και της ελλαδας ειναι του υψους και του βαθους. οπως και να εχει τα μεσημεριανα και γενικα οι κακες γλωσσες ποτε δεν θα ευχαριστηθουν οποταν το αφηνουμε...

Ιθάκη-man είπε...

@ Zero Point:
Χαίρομαι που σου άρεσε και εσένα! Όταν λυθεί το Κυπριακό τότε θα πάρουμε πρωτιά, δεν υπάρχει περίπτωση αλλιώς!

@ by me:
Πολύ κακές αυτές οι κακές γλώσσες όμως... :p