Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Desperate Αργία SEASON 4

Κοπελούθκια. Μια βόλτα στην Λευκωσία, την τόσο ιστορική μέρα της 25ης Μαρτίου, όπου όλοι οι μαθητές πανταχού cafe παρών και οι γονείς τα πάντα πληρών(ουν). Τα μαγαζιά ήταν ανοικτά, όλοι έτρεχαν και συνέχιζαν να είναι μανιακοί στους δρόμους, δεν θύμιζε τίποτα τις παλιές καλές αργίες και όπως και δήποτε δεν μου έδωσε την ιδέα ότι αρχίζει τριήμερο. Πόσο έχουν αλλάξει όμως οι γενιές βρε παιδάκι μου, θυμόμουν τι γινόταν την περίοδο που ήμουν και εγώ μαθητής και τώρα που έχω δει τα παιδάκια (κοπελούθκια στην Κυπριακή) έχω φρικάρει, για αυτό νιώθω μεγάλος!

Πως θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω τα παιδάκια; Υπερκινητικοί νάνοι με σπαστικές φωνές και περίεργο look! Το τι είδαν τα ματάκια μου δεν περιγράφεται... Καταρχάς η καινούργια γενιά είναι κοντύτερη, πολύ κοντύτερη, μα πολύ κοντύτερη! Όχι πως είναι κακό να είσαι κοντός, απεναντίας πολλοί το θεωρούν και υπέρ. Ω! Αυτή η σπαστική εφηβική φωνή και η ακόμα πιο σπαστική ατάκα “Κόρη, κόρη, κόρη” σε ρυθμό αλά κρεσέντο σαν συμφωνία του Μπετόβεν. Και για τα λουκ τους ένα θα σας πω, αν υπήρχε Fashion Police που θα χρέωνε για κάθε στιλιστικό λάθος 15 ευρώ θα ξεπερνούσαμε την κρίση!

Βρε, βρε τα παιδάκια. Τα έβλεπα και νοσταλγούσα. Έβλεπα κάτι βλαμμένες, κοριτσάκια γύρω στα 15 θα ταν, οι οποίες έφεραν καταρχάς εξτρά ρούχα να αλλάξουν (γιατί φοράγανε στολή τα καμάρια μας) και μετά από λίγο (αφού μάλλον τρύπωσαν σε κανά δοκιμαστήριο κάποιου καταστήματος και άλλαξαν) τις ξαναβρήκα μπρος μου. Η μια μάλιστα είναι η προσωποποίηση του θράσους. Γεματούλα με 2 sizes πιο μικρή φούστα (ελαστική) και μίνι σε παρακαλώ, και η λέξη κλειδί: κυτταρίτιδα. Γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου κορίτσι μου; Δεν είναι κακό να είσαι γεματούλα ούτε να έχεις κυτταρίτιδα, ή μάλλον είναι κακό να έχεις κυτταρίτιδα γιατί σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σου αλλά κακό είναι να την δείχνεις λες και είναι επώνυμη τσάντα!

Τις έβλεπα που λέτε, 15χρονών κοριτσάκια να κάνουν την διαδρομή μια-γωνιά-του-δρόμου στην άλλη-γωνιά-του-δρόμου τουλάχιστον 5 φορές για να δει μια από αυτές αυτόν που της αρέσει. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι είναι μεγαλύτερος, 7ο οίκο στους Διδύμους θα χει το καλό μου, τέσπα.

Μια άλλη κι αυτή γύρω στα 15 μάξιμουμ καθόταν σε μια άκρη και περίμενε κάποιον με τις φίλες της. Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι μοιάζουν ΌΛΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ! Είναι λες και είναι όλες οι ίδιες! Φοράγανε αυτές οι 3 κολάν μαύρο, η μια φορούσε ροζ πλεχτό από εκείνα που είναι σαν γούνα και μαδάνε κι όλας, η άλλη φορούσε τρικό (από το Top-Shop νομίζω) και η τρίτη και η καλύτερη ήρθε με το κοντομάνικο της. Εκείνη, εκείνη με την ροζ μαδημένη που λέτε είχε μαλλιά ξανθά και μια ρίζα μαύρη... Και είναι 15. Μήπως γίνομαι λιγουλάκι πουριτανός; Αλλά και εγώ είχα συμμαθήτρια μου μια που τώρα δεν έχει μαλλιά, τα έβαφε συχνά και τα ίσιωνε σχεδόν μέρα παρά μέρα με αποτέλεσμα να αδυνατίσουν οι τρίχες της, όσες δεν κάηκαν, να μην μεγαλώνουν τα μαλλιά της. Και δεν με φτάνουν όλα αυτά, κάπνιζε! Άη μωρή 15 χρονών και καπνίζεις; Η μάνα σου το ξέρει;

Μια ζωή αυτά τα παιδιά να προσπαθήσουν να γίνουν κάτι... που να ήξεραν ότι είναι ήδη κάτι.

4 σχόλια:

tinkerbell είπε...

Έτυχε να βρεθώ κι εγώ στο κέντρο το μεσημέρι της Παρασκευής για lunch με ένα φίλο και κοιτιόμασταν σαν χάννοι και λέγαμε 'What it like that when we were this age?'.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Σκέφτηκα κι εγώ κάτι ανάλογο με αυτά που αναφέρεις. Αλλά είμαι σίγουρη ότι οι μεγαλύτεροι έτσι έλεγαν και για εμάς όταν μας έβλεπαν. Times change and we have to evolve along.

dm3k είπε...

you sound like an old woman, Ithaki :P

Ανώνυμος είπε...

De se kserw alla grafeis san andras fallokratis kai malista geros (o tonos sto omikron). Ws synithws focused sta koritsakia. K vevaia den asxoleisai katholou giati ta koritsakia einai etsi opws ta perigrafeis. Social pressure katholou. Kai vevaia katholou ypokritiki i koinwnia mas, katadikazei ta koritsia ("gyrizei afti oli mera, tin exoun ksapwliti oi goneis tis", "p**tanakia ta simerina koritsia, den exoun arxes", "den exoun goiteia, den exoun thylikotita, den exoun styl", gia fashion police akousame kiolas. K vevaia einai egklima na kapnizei to 15xrono koritsi, alla stin dipla gwnia to 12xrono "matso" agoraki pu kapnizei den to prosexoume. Ti ypokrites pu eimaste. K panta poso efkolo mas einai na ftaiksoume ta koritsia. Aisxos.

Ιθάκη-man είπε...

@ Tinks:
Οι καιροί αλλάζουν κι όμως τα περίεργα υπάρχουν για πάντα, αλλά ναι, δεν το είχα σκεφτεί ότι τον καιρό που ήμασταν εμείς παιδάκια, 15χρονα, οι άλλοι μας έβλεπαν και έλεγαν τα ίδια!

@ dm3k:
Κοτσιακαρεύκουμαι; Όντως! Μουρμουρώ :p

@ Ανώνυμη/ε:
Πάντα αγχώνομαι με τα ανώνυμα σχόλια.
Δεν θα πω για την σχέση μου με τις γυναίκες, μόνο να πω πως για μένα μια γυναίκα είναι πάντα γυναίκα, είτε φοράει παντελόνι είτε φόρεμα είτε μίνι είτε φούστα της εκκλησίας. Εξάλλου τα παντελόνια δεν κάνουν τον άντρα (εδώ μπορούμε να μιλήσουμε επίσης για κοινωνικό φύλο, για γένος παρά για το φύλο που έχουμε όλοι υπόψην μας) Δεν καταδικάζω κανέναν. Είμαι ένας εκνευριστικός υπέρμαχος της υγείας, άρα και για αυτό η νύξη της κυτταρίτιδας και του τσιγάρου - παρένθεση είμαι αντιπαθητικός αντικαπνιστής! Για τα αγοράκια ετοίμαζα άλλο ποστ. Αυτό το ποστ ήταν για όλους τους νέους που προσπαθούν να γίνουν κάτι (αλλά καταπιάστηκα με τις κοπέλες, ναι, έχεις δίκαιο) αλλά δεν ξέρουν ότι είναι ήδη κάτι. Keep it real, που λέει και η Τινκερμπελ...