Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

September 1st: 22 days later, Autumn

Όλοι ζούμε στον κόσμο μας. Ο καθείς με το δικό του παραμύθι αγκαλιά, ίσως για αυτό νιώθουμε και τόσο μόνοι μερικές φορές. Η τύπισσα με τα μοδάτα μαλλιά ζει στον κόσμο της, λες και τα λεφτά που έχει σήμερα θα έχουν αξία και αύριο, η φίλη της Τουλίπας ζει στην κοσμάρα της, ίσως επειδή αδυνατεί να δεθεί αισθηματικά με κάποιον, ο τύπος στον υπολογιστή να τάζει άστρα κι ουρανούς και να τρέμει ο ίδιος την ψυχή του να βγει και να αντιμετωπίσει τις επιθυμίες του, ο τυπάς με το κοντό μαλλί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του.

Ναι, υπάρχουν και μερικές δυσκολίες δεν αντιλέγω... Είναι στο χέρι του καθενός. Όχι το δάκτυλο για να κρυφτεί πίσω από αυτό, γιατί ένα δάκτυλο κρύβει μόνο μια περιορισμένη επιφάνεια της επιδερμίδας, κρύβει ίσως ένα σπυράκι που βγάλαμε στο μέτωπο. Είναι λάθος τακτική να κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλο σου, το υπόλοιπο 99% του σώματος σου (και της ψυχής σου ανάλογα με το πως κρύβεσαι) είναι ακόμα ορατό και εκτεθειμένο.

Ίσως τα σκυλιά εκείνα, τα ψοφίμια που, λυσσάνε για την γύμνια του κρέατος, του ωμού κρέατος, ορμήξουν να φάνε ότι έχει απομείνει ακάλυπτο και από τα υπόλοιπα 9 δάκτυλα των χεριών σου, αλλά να ξέρεις ότι τα πρώτα σκυλιά που θα ορμήσουν δεν είναι άλλα από τις δικές σου σκέψεις, τα τέκνα της σκέψης σου, παιδιά του υποσυνείδητου σου και των φοβιών σου. Και πίστεψε με θα κάνουν χώρο για τα υπόλοιπα λυσσασμένα σκυλιά...

Γιατί όμως όταν μου λένε οι άλλοι “Ζεις στον κόσμο σου” το λένε με τόσο πάθος και κακία;

Όπου κι αν ζεις, σε όποια χώρα κι αν ζεις, σε όποιο ημισφαίριο κι αν ζεις, σε όποια πλευρά του πλανήτη κι αν ζεις, σε όποιον κόσμο σου κι αν ζεις, το φθινόπωρο θα έρθει κάποτε! Όπου κι αν ζεις, σε όποιον κόσμο κι αν ζεις, το φθινόπωρο είναι εδώ, βάσει του ημερολογίου τουλάχιστον, τα φύλλα τώρα θα κιτρινίσουν και θα πέσουν σε λίγο καιρό από τα δέντρα, θα αποκαλύψουν τον κορμό τους και τα κλαδιά τους που είναι μεγαλύτερα από πέρσι (ή από την τελευταία φορά που τα είδες), ο ουρανός θα συννεφιάσει ακόμα περισσότερο και ίσως αν είσαι τυχερός θα δεις την βροχή να έρχεται, αν είσαι και εσύ κατάλληλα προετοιμασμένος... Αλλά κάποιος θα βρεθεί που ήταν ξύπνιος να σε βάλει κάτω από την ομπρέλα του (αν εσύ ήσουν στον κόσμο σου)

23η Σεπτεμβρίου 2010

Καλό Φθινόπωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: