Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Θρησκεία και Απομυθοποίηση

Το παρακάτω κείμενο είναι σειρά από κείμενα που σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία, από μόνο του ίσως να μην βγάζει το νόημα που πρέπει. Κανονικά προηγείται του προηγούμενου ποστ “Γκέι το ένα, γκέι το άλλο..”...

Γιατί η ομοφυλοφιλία ήταν κάποτε (περίπου) “φυσιολογική” ενώ σήμερα σε κάποιες χώρες είναι ποινικό αδίκημα ή οι γκέι απλά δεν συμπεριλαμβάνονται σε νόμους όπως αυτός του γάμου και της υιοθεσίας; Τι είναι η ομοφυλοφιλία; Σημαινόμενο του ότι τα δάκτυλα δίπλα από το μεσαίο δάκτυλο δεν έχουν το ίδιο μήκος; Γενετήσιος προσανατολισμός; Σύμπτωμα της Αριστεροχειρίας; Σεξουαλική προτίμηση; Αμαρτία; Κουσούρι; Προνόμιο; Αρρώστια;

Σίγουρα και η θρησκεία (ιουδαϊκή, χριστιανική και ισλαμική) και η εξάπλωση της άλλαξαν πολλά πράγματα: την φιλοσοφία, την ιστοριογραφία, την τέχνη και την ηθική. Η κοινωνία δεν μπορούσε να μείνει απαράλλακτη μετά την εξάπλωση της μεγαλύτερης “επιχείρησης” στον κόσμο, την Χριστιανοσύνη. Συγγνώμη που θα μιλήσω για τον Χριστιανισμό, για αυτόν ξέρω όμως και για αυτόν θα μιλήσω, μακάρι να ήξερα και για άλλες θρησκείες να σας πω αλλά η εκπαίδευση στην Κύπρο δεν μου το επέτρεπε.

Ο Χριστιανισμός από τα χρόνια του Διαφωτισμού έρχεται αντιμέτωπος με τις επιστήμες, όσο και τις θετικές όσο και τις εφαρμοσμένες. Κάποια πράγματα αποδεικνύονται πλέον αληθινά ή ψεύτικα αναλόγως, με διάφορα μέσα, κυρίως έρευνες, εργαστηριακές και αρχαιολογικές. Η Χριστιανική θρησκεία συχνά επικαλείται την ομοφυλοφιλία σαν αρρώστια. Στις 17 Μαϊου 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από την Διεθνή λίστα με τις ασθένειες. Σήμερα οι Παπάδες -όχι όλοι- εμφανίζονται λίγο πιο “προοδευτικοί”. Τυχαίο; Δεν το νομίζω!

Το θέμα είναι να πιστεύεις στον Θεό, τον Θεό της Αγάπης όπως αποκαλούν τον Θεό οι Χριστιανοί. Ο Θεός είπε λίγα πράγματα, οι παπάδες πολλά. Τα τράβηξαν, τα κόψαν, τα ράψαν, τα έκαναν όπως ήθελαν και σου τα προσέφεραν στο πιάτο, ακόμα αυτό κάνουν, κόβουν και ράβουν. Ο Θεός είπε τα βασικά, τα είπε δεν τα είπε αυτό είναι άλλο θέμα. Αν ξανακούσω κάποιον να απαντά σε ερωτήσεις για την ομοφυλοφιλία με παραπομπές στην Καινή Διαθήκη θα τα πάρω στο Κρανίο, “εις τον λεγόμενον Κρανίου τόπος, ος λέγεται Κυπραϊστί Κκκελέν.” (Ιθ. Μν' 17)

Τελικά ο άνθρωπος δεν φτιάχτηκε από λάσπη... βρε, βρε!

2 σχόλια:

Απολ Ταρτ Ταταν είπε...

Φίλε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όταν είπες πως Θεός σημαίνει Αγάπη τζίαι τα υπόλοιπα εν παραμύθκια. Εξάλλου η πίστη εν κάτι απόλυτα προσωπικό τζιαί κανένας έν μπορεί να σου πει ότι τζίνον που πιστέφκεις εν λάθος. Ή ότι το να είσαι γκέι εξαιρείσαι της θρησκείας. Εξ άλλου αν οι γκέι ήταν ανωμαλία της φύσης εν να υπήρχαν μόνο καμιά εικοσαρκά στον κόσμο τζιαί όι εκατομμύρια. Δυστυχώς στες μέρες μας η Αγάπη έρκεται σε 2η μοίρα στην εκκλησία γιατί εν φέρνει εισόδημα.

Ιθάκη-man είπε...

@ Απολ Ταρτ Ταταν:
Φίλε καλωσόρισες καταρχάς,
χαίρομαι που συμφωνείς. Η πίστη είναι κάτι απόλυτα προσωπικό, τα υπόλοιπα είναι περιττά! :) Ευχαριστώ!