Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Γκε(ι)τοποίηση: Γκέι το ένα γκέι το άλλο...

Οι γκέι είναι μέρος της κοινωνίας, ζουν, εργάζονται, παίρνουν και ξοδεύουν λεφτά, είναι καταναλωτές, πληρώνουν φόρους, συμμετέχουν στα κοινά. Το ίδιο όπως οι γυναίκες, οι άνδρες, οι διαζευγμένοι, οι παντρεμένοι, οι εργένηδες. Η γκετοποίηση των γκέι είναι ένα άλλο θέμα. Γιατί υπάρχουν τότε κλαμπ μόνο για γκέι; Δεν μας κάνουν τα άλλα κλαμπ; Λένε κάπου ότι είναι μόνο για straight; Τα club είναι για όλους τους ανθρώπους, τουλάχιστον έπρεπε να είναι. Αλλά γιατί γίνονται κι άλλα gay club; Αφού και εκεί είναι γεμάτο straight και τα “κανονικά” clubs είναι γεμάτα γκέι! Είδατε εσείς ποτέ club για άνδρες μόνο; Για εργένηδες μόνο; Άστε τα events, αλλού Παπά Ευαγγέλιο εκείνο. Είδατε ποτέ παρελάσεις για διαζευγμένους μόνο; Εγώ την παρέλαση των καρναβαλιών ξέρω.

Σε poll της Accept υπάρχει η ερώτηση “Θα λαμβάνατε μέρος σε Pride Κύπρου που σκεφτόμαστε για τον Ιούνιο 2011;” Και οι πιθανές απαντήσεις είναι: Ακατάγνωτα! (GR: Φυσικά και ναι!), Μάλλον ναι (δεν φαντάζομαι να θέλετε και μετάφραση), Εν με θωρώ (GR: Δεν με βλέπω... να έρχομαι) ή Ούτε με πόμπες! (GR: Με την καμία) Είμαι στην κατηγορία των “Εν με θωρώ”

Για ποιο Pride μου μιλάτε; Ποια περηφάνια; Ποιος είναι περήφανος που είναι γκέι; Καταρχάς ποιοι ξέρουν -από μας- ότι είμαστε γκέι; Μερικοί φίλοι και όλοι όσοι συνευρέθηκαν μαζί μας. Πες ότι θα 'ρθουν και κανάλια. Ας μην γελιόμαστε τώρα, πόσοι πάνε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις; Δεν θα σε δει η μαμά στο Κεντρικό Δελτίο; Ε μα πόσα Περιστατικά Εμφράγματος να χωρέσουν στις Πρώτες Βοήθειες στο Νοσοκομείο της Λευκωσίας; (μετά θα βγαίνουν και θα λένε ότι η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη και ότι οι γιατροί μας είναι άχρηστοι και ότι φταίει... ο Χριστόφιας, ποιος άλλος;)

Δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαίνω 1 φορά τον χρόνο σε Πράιντ και τις υπόλοιπες 364 να σκύβω το κεφάλι (το κεφάλι είπα!) Επειδή παράγινε το κακό, όποτε ακούω ομοφοβικά σχόλια μιλάω, απαντάω, σχολιάζω και κατά έναν περίεργο λόγο οι άλλοι σκάζουνε, ξέρουν ότι αυτά που λένε είναι βλακείες. Αυτό πρέπει να γίνεται, συζητήσεις, όχι πανηγύρια. Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι και εμείς είμαστε άνθρωποι (στον κόσμο είπα, όχι στους γονιούς μου) και τις ετικέτες αφήστε τες για τα μπλοκ!

26 σχόλια:

g for george είπε...

Το σκεπτικό σου είναι λάθος από την αρχή ακόμα του κειμένου.. και είναι κρίμα γιατί μόλις εσύ ο ίδιος μας γκε(ι)τοποίησες και ίσως με τον χειρότερο τρόπο.

"Οι γκέι είναι μέρος της κοινωνίας, ζουν, εργάζονται, παίρνουν και ξοδεύουν λεφτά, είναι καταναλωτές, πληρώνουν φόρους, συμμετέχουν στα κοινά. Το ίδιο όπως οι γυναίκες, οι άνδρες, οι διαζευγμένοι, οι παντρεμένοι, οι εργένηδες. Η γκετοποίηση των γκέι είναι ένα άλλο θέμα".

Κατάλαβες τι είπες;

Οι γκέι είναι μέρος της κοινωνίας (...) όπως οι γυναίκες, οι άνδρες (...)

Από πότε είμαστε ξεχωριστό είδος και δεν το κατάλαβα; υπάρχουν οι (1) γυναίκες, οι (2) άνδρες και οι (3) γκέι; εκπληκτικό.

gay super hero είπε...

Έλα μπρε, έτσι λέγαμε κι εμείς στην αρχή, "θα με δει στην τηλεόραση η γειτόνισα" και τέτοια.

Και μετά καταλάβαμε ότι το μόνο που κάνει η τηλεόραση είναι να αγνοεί και εμάς και την εκδήλωση :-)

sCaTterBraiN είπε...

g for george έχεις λάθος σκεπτικό γιατί ξέχασες (4) τις λεσβίες.
;-)
πλάκα κάνω. νομίζω πάντως ότι εννοούσε straight άνδρες και γυναίκες. θα μας το διευκρινήσεις, έτσι Ιθάκη-man;

υπερηφάνεια δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχεις για κάτι που είσαι(σε αντίθεση με το να έχεις υπερηφάνεια για κάτι που έκανες). αλλά εξίσου παράλογο είναι το να ντρέπεσαι για κάτι που είσαι. οπότε με αυτό το σκεπτικό, μια χαρά κάνουν και το δηλώνουν ως pride, μπας και αλλάξουν ορισμένα στραβά κεφάλια.

όταν αποκτήσουμε ισότητα, τότε δεν θα χρειάζονται gay club κλπ. μέχρι τότε, με συγχωρείς αλλά όταν βγαίνω με το αγόρι μου, εκεί αισθάνομαι πολύ πιο άνετα (τυχαίο; δε νομίζω...).

τέλος, για το αν θα πήγαινα στο pride, η απάντηση είναι μάλλον ναι, κι ας έχω το φόβο ότι θα με δει η μαμά στις ειδήσεις. εκεί σε καταλαβαίνω απόλυτα.

φιλιά!

PurpleButterfly είπε...

Ego 4ifizo "oute me pompes"... :p

Ανώνυμος είπε...

Η ανάγκη για το Pride έγκειται στην αύξηση της ορατότητας μιας ομάδας.

Σε αυτή την βάση επανατοποθετηθείτε.

Ανώνυμος είπε...

χαλια τα νευρα σου αγαπη μου χαλια!
αλλα με καλυψες γιατι εχουμε τις ιδιες αποψεις.

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Χρειαζουμαστε τζιαι τους δικους μας χωρους.... εννεν αναγκη να ξερουν οι στρειτ ιντα που ακριβως γινεται στα νταρκρουμς....:)

Επεια στο πρωτο μου πραϊντ το Σαββατο τζιαι εσιηλλοβαρεΘηκα διοτι ηταν πολλα καθως πρεπει. Θελω χοχοϊ. Ο καθωςπρεπεισμος των γκευ τζιαι ο ευνουχισμος τους για ναν αρεστοι προκαλει μου πληξη...

Kος Μηδενικός είπε...

Δεν έχεις δει bars για εργένηδες. Δεν γνωρίζεις μάλλον τη χαρά του Ladies Nights...χαχαχα!!! Χάλια τα νεύρα σου χάλια!

Σοβαρά τώρα...ο Σκάτερ στο είπε σωστά. Αν ζούσαμε σε μια κοινωνία ιδανικά πλασμένη δεν θα χρειαζόνταν gay bars. Από την άλλη μη περιορίζεις το πράγμα στα gay μαγαζιά λες και αυτό είναι το Α και το Ω. Έτσι κι αλλιώς μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα Gay ανακυκλώνεται σε αυτά, σχεδόν γνωριζόμαστε...χαχαχα!!!

Όσο για το Pride...δεν ξέρω για εσάς στη Κύπρο...αλλά εδώ κατέληξε ένα μεγάλο φεστιβάλ που πηγαίνουν όλων των ειδών οι άνθρωποι. Τα πρώτα χρόνια θα είναι δύσκολα!

Cool πάντως...υπεραναλύεις και κάνεις άσχημους παραλληλισμούς...έχει δίκιο ο G4George!

hecate είπε...

Καταλάβω το σκεπτικό σου. Ας το πάρουμε όμως τζιε λίο πάρακάτω:

1) Εν θα ήταν καλύττερα αν δεν υπήρχαν όι μόνο gay bars, αλλά bars γενικόττερα τζιε οι άνθρωποι εβρεθούμασταν τζιε εσυναναστρεφούμασταν τζιε επαιρνούσαμε καλά σε πλατείες τζιε δρόμους, ας πούμε? Εν θα ήταν καλύττερα οι ανθρώπινες σχέσεις να απείχαν που εμπορικές συναλλαγές? Εν θα ήταν καλύττερα αν αποδεχούμασταν ούλλες τζιε ούλλους, ανεξάρτητα που σεξουαλικό προσανατολισμό, φύλο, χρώμα, εθνοτική καταγωγή, κτλ? Εν θα ήταν καλύττερα να μεν εχρειαζόμασταν τα (gay) bars τζιε το αίσθημα του 'ανήκει' για να διασκεδάζουμε?

2)Δυστυχώς τζιε λόγω του ότι οι κοινωνίες στις οποίες ζούμε εν εν αποδεκτικές τζιε ανοικτές ως προς τη διαφορετικότητα, δημιουργείται η ανάγκη του 'ανήκειν', να ανήκεις δηλαδή κάπου, σε μια ομάδα ατόμων με κοινά γνωρίσματα (σεξουαλικότητα, φύλο, εθνοτική καταγωγή, κτλ). Η ανάγκη τούτη δημιουργείται που την ανάγκη να νιώθουμε αποδεκτοί/ ες τζιε όι περιθωριοποιημένοι/ ες. Αν στην κοινωνία στην οποία ζούμε εν μπορούμε να νιώσουμε αποδεκτοί/ ες, τότε υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας/ ένταξης σε μια ομάδα (μικροκοινωνία) όπου εν να νιώθουμε αποδεκτοί/ ες. Τζιε εν πιο εύκολο όταν τα μέλη τούντης ομάδας έχουν κοινά γνωρίσματα μεταξύ τους.

Τούντην ανάγκη μας έρκεται τζιε εκμεταλλεύκεταί την ο καπιταλισμός τζιε λαλεί μας "έλα στο gay bar" ή "έλα στο rock bar", κ.ο.κ. για να νιώσεις αποδεκτός/ ή. Το σύστημα που την πλεύρα του, ανέχεται τζιε στηρίζει τούντα δημιουργήματα του καπιταλισμού, αφού ξέρει ότι τζιμέσα, εκτονώνεις την διαφορετικότητά σου ακίνδυνα, χωρίς ρίσκο (για το ίδιο το σύστημα). Τζιε κάπως έτσι εμπορευματοποιούμε τζιε καθιστούμε ακίνδυνη τη διαφορετικότητά μας. Γιατί αλλιώς, θα ήμασταν αναγκασμένοι/ ες να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στην κοινωνία τζιε την δεκτικότητα της κοινωνίας (τζιε όι την ανοχή της) με πιο βίαια μέσα. Τζιε τούτο εν θα εσύμφερε στο σύστημα.

2) Παρόμοιους σκοπούς εξυπηρετούν που μια πλεύρα τζιε τα Pride parades. Εν ελεγχόμενα τζιε προβλέψιμα (τζιε γι' αυτό τζιε ξενέρωτα τζιε πληκτικά, όπως λαλεί ο Κυπρολέων). Εν ακόμα ένας ακίνδυνος τρόπος να νιώσει ένα κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο υπό άλλες συνθήκες περιθωριοποιείται, ότι γίνεται αποδεκτό, ότι φκαίνει προς τα έξω. Μικρό το τίμημα για το σύστημα (μια φορά τον χρόνο τζιε χωρίς "παρεκτροπές").

2) Που την άλλη, εν κατανοητή η πιο πάνω ανάγκη τζιε καθόλου κατακριτέα.

hecate είπε...

3) Μπορούμε (ως civil society) να χρησιμοποιήσουμε τα πιο πάνω μέσα τζιε ειδικά το pride parade, όπως τζιε διάφορες άλλες πορείες/ φεστιβάλ/ εκδηλώσεις που γίνονται τζιε για άλλες ομάδες (μετανάστες, alert, κ.ο.κ.), με τρόπο που να πραγματώνουμε μιαν εναλλακτική κοινωνία, μακριά που κάθε είδους διακρίσεις τζιε καταπατήσεις. Τζιε μπορούμε να προσπαθήσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να δείξουμε ότι μια τέτοια κοινωνία όχι μόνο είναι εφικτή, αλλά είναι και πιο ενδιαφέρουσα και πιο υγιής που την τωρινή. Τζιε να εφαρμόσουμε τούντο είδος κοινωνίας στις μεταξύ μας σχέσεις τζιε όι μόνο μια φορά τον χρόνο (pride parades), ούτε κάποιες νύχτες που επιτρέπουμε στους εαυτούς μας λίγη διασκέδαση (gay bars).

Εν ιξέρω αν φκάλλουν νόημα τούτα που γράφω, αλλά νομίζω ότι ναι, εν μπορούμε να επαναπαυόμαστε ότι με ένα pride parade τον χρόνο ή δυο πορείες τον χρόνο ή κάποια gay bars ή "εναλλακτικά στέκκια" κάμνουμε το "χρέος" μας προς την διαφορετικότητα τζιε την κοινωνική αλλαγή. Που την άλλη, όμως, ούτε τζιε με την ισοπέδωση καταφέρνουμε τίποτε. Εν τζαιρός νομίζω να αρκέψουμε να φανταζούμαστε τούντην κοινωνική αλλαγή τζιε να την πραγματοποιούμε στις μεταξύ μας τζιε καθημερινές μας σχέσεις.

Ιθάκη-man είπε...

Αν έχετε υπομονή διαβάστε όλα τα σχόλια
@ All:
Καλή Εβδομάδα σε όλους
Καταρχάς, όπως θα διαβάσατε αναιρώ τον εαυτό μου στην τελευταία πρόταση. "και τις ετικέτες αφήστε τες για τα μπλοκ!" Είναι λάθος να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους, όλοι οι άνθρωποι (έπρεπε να) είναι ίσοι προς τους νόμους, τα προνόμια και τις τιμωρίες! Ότι είμαι γκέι το καταλάβατε; Με το μέρος μας είμαι! :p

@ G for George:
Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι γκέι είναι 3ο φύλο, εγώ είμαι κατά αυτής της άποψης. Για όνομα και εγώ γκέι είμαι!

@ Gay Super Hero:
Ακριβώς, για αυτό δεν απάντησα "Ούτε με πόμπες", μπορεί και να πήγαινα...

@ sCaTterBraiN:
Ρε παιδιά και εγώ γκέι είμαι, το ξεχάσατε κι όλας; Και εγώ θέλω να δω κάποτε χώρους που να είναι για όλους που δεν θα σε εμποδίζει κανένας να κάνεις αγαπούλες με τον/την σύντροφο σου!

@ Purple Butterfly:
Χαχαχαχαχα :p

@ dm3k:
Θα επανατοποθετηθώ αργότερα, αν χρειαστεί... Πρέπει και μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα πριν το Πράιντ.

@ Θεία Ντόνα:
Χάλια τα νεύρα μου, χάλια!

@ Κυπρολέων:
Όλοι ξέρουν τι γίνεται εκεί μέσα... Ένα Πράιντ στα όρια της Εκδήλωσης Κατηχητικού αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρέπει να ονομάζεται Πράιντ!

@ Zero Point:
Είπα αστε τα events (τύπου Ladies Night) αυτό είναι αλλού Παπά Ευαγγέλιο! Στην Κύπρο δεν έχουμε και τίποτα άλλο πέρα από 2 κλαμπ, εγώ μιλάω για την Κύπρο, όχι την Ελλάδα ή οποιανδήποτε άλλη χώρα! Δεν είμαι κατά ενός Πράιντ, αλλά όχι του χρόνου, αν κρίνω από τώρα. Είναι φυσικό σε ένα event για την ΛΟΑΔ κοινότητα να υπάρχουν και στρέιτ... Δεν χρειάζεται να είσαι γκέι ή λεσβία για να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα!

@ Hecate:
1) Ναι, αυτό λέω τώρα
2) Αντιλαμβάνομαι τι λες αλλά το γκέι κλαμπ έτσι όπως εκατάντησε στην Κύπρο δεν είναι χώρος που νιώθεις οικεία αλλά κάτι άλλο :p
Το δεύτερο 2)Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πρώτα τους γκέι γιατί αν δει τις Ντραγκ Κουιν στον δρόμο, στο Σίγμα, στο ΡΙΚ ένα έμφραγμα θα το πάθει, και θα έχει θέμα το Έχεις Μέσον για την ανικανότητα του Νοσοκομείου, και μετά δεν θα μας λένε μόνο κτηνοβάτες... Δεν είμαι κατά των γκέι κλαμπ ή του Πράιντ, απλώς δεν συστείνω το Πράιντ προς το παρόν
3) Ευχαριστώ, στα λόγια μου έρχεσαι. Εγώ θα προσπαθώ 365 μέρες τον χρόνο και 366 σε δίσεκτο έτος να κάνω τον κόσμο να κατανοήσει ότι όσα είπε ο Θεμιστοκλέους είναι ένα μάτσο ρατσιστικά σχόλια!

sCaTterBraiN είπε...

καλημέρα καλέ μου! φυσικά και το θυμάμαι ότι είσαι gay. δεν ήθελα να σου 'την πω' με το σχόλιο μου.
:-)

Ιθάκη-man είπε...

@ sCaTterBraiN:
Αγόρι μου καλό συμφωνούμε με αυτά που λέμε άρα δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης! :)

CyQr είπε...

Ιθάκη-man,

Λυπάμαι που διαβάζω ότι δεν είσαι περήφανος γι’ τον εαυτό σου, ελπίζω να μην το εννοείς. Πρέπει να είσαι περήφανος γι’ αυτό που είσαι, αν δεν είσαι εσύ ποίος θα είναι; Τώρα αν δεν είσαι έτοιμος να είσαι πιο ανοικτός άλλο θέμα. π.χ. εγώ φοβάμαι το πιθανό κόστος της ανοικτοσίνης π.χ. να χάσω άτομα που αγαπώ, επαγγελματικές δυσκολίες και γι’ αυτό προσέχω πολύ πιός το ξέρει, αλλά έχω σαν απώτερο στόχο να είμαι πλήρες ανοικτός σε όλους. Επίσης λέω μπράβο σε αυτούς που είναι ήδη ανοικτοί.

Καταλαβαίνω ότι δεν είσαι έτοιμος να λάβεις μερος ενεργά σε ένα pride, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει ή να το υποστηρίξεις. ΌΛΟΙ μας πρέπει να υποστηρίξουμε αυτούς που έχουν το θάρρος να είναι ανοικτοί γι’ αυτό που είναι.

Όσον αφορά τι γίνετε στα Pride, αφού θέλουμε ισότητα αυτά που γίνονται πρέπει να είναι περίπου στο ίδιο κύματος με άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στο τόπο που γίνονται τα Pride. Π.χ., αν το Pride γινόταν το Ριο θα μπορούσε να είναι εφάμιλλο του καρναβαλιού με την εκδηλωτικότατα των ατόμων. Από την άλλη, αν γίνεται σε μια μικρή πόλη που τα πράγματα είναι ήρεμα, δεν μπορείς να κάνεις αυτό που γίνεται στο Ρίο, γιατί τότε θα προκαλείς. Ένα Pride στην Κύπρο θα μπορούσε να πάρει ιδέες από το καρναβάλι της Λεμεσού, την γιορτή του κρασιού, τον κατακλυσμό της Λάρνακας και άλλα φεστιβάλ, απλός το θέμα θα είναι τα ΛΟΑΔ περηφάνια. Εντάξει, μπορούμε να πάρουμε και τα πράγματα και ένα βήμα παραπέρα, αλλά με μέτρο. Δεν θέλουμε να μας κράξουν και να τους δίνουμε τροφή για τα στερεότυπα τους.

Ιθάκη-man είπε...

@ CyQr:
Το κόστος της ανοικτοσίνης, ουάο, θα το χρησιμοποιήσω :p
Λέω και εγώ μπράβο σε όσους ανοίγονται (μαζευτείτε, ουδεν σχόλιο στο ρήμα) Δεν θέλω σε καμια περίπτωση να βλεπω κόσμο να είναι κλεισμένος... Λέμε περίπου τα ίδια πράγματα. Καταρχάς πρέπει να οριστεί τι είναι το Pride και πως θα γίνει αν θα γίνει στην Κύπρο και μετά θα σας πω αν είμαι υπέρ ή κατά. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν ΠΟΛΛΑ πράγματα να γίνουν πριν από ένα Pride και ιδιαίτερα στην Κύπρο, το θέμα είναι να βρεθεί η ισορροπία, να γίνονται βήματα ένα-ένα και όχι να μεταπηδάμε τα επίπεδα. Με μέτρο, όπως λες και εσύ και πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί γιατί ένα κενό μπορεί να δώσει το πάτημα (στα ΜΜΕ κυρίως) να μας κράξουν.
Ευχαριστώ που σχολιάσατε! :)

Γιώργης Ρεγγίνος είπε...

πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση! Δε νομίζω όμως να μην νοιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου. Απλά δεν το πιστεύω. Στα υπόλοιπα, με κάλυψαν, λίγο ή πολύ, οι προλαλήσαντες...

Να σχολιάσω 2 πράγματα στο πιο πάνω σχόλιο σου:

1. λες "Καταρχάς πρέπει να οριστεί τι είναι το Pride και πως θα γίνει αν θα γίνει στην Κύπρο και μετά θα σας πω αν είμαι υπέρ ή κατά." Κι εγώ λέω, είναι στο χέρι μας να ορίσουμε τι είναι το Πράιντ (για τα κυπριακά δεδομένα, τουλάχιστον, αφού σε γενικότερο επίπεδο, η έννοια του Πράιντ είναι αρκετά σαφής) και πως θα γίνει ΟΤΑΝ γίνει στην Κύπρο. Και δράττομαι της ευκαιρίας και σε προσκαλώ να το ορίσουμε μαζί: έχω ήδη 'ανοίξει' σχετικό θέμα για συζήτηση στην ιστοσελίδα μας και θα ήταν πολύ χρήσιμο και σημαντικό να συμμετέχεις κι εσύ (αλλά και όσοι περισσότεροι γίνεται) για να δούμε πως το θέλουμε να είναι και να γίνει.

2. λες επίσης "Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν ΠΟΛΛΑ πράγματα να γίνουν πριν από ένα Pride και ιδιαίτερα στην Κύπρο...". Σ'αυτό δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Και είναι αυτά που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα. Με τη δική σου βοήθεια, θα γίνουν πιο καλά και πιο γρήγορα :) Να πω όμως ότι θα μπορούσε κιόλας το Πράιντ να δράσει και ως εφαλτήριο για τις δραστηριότητες στις οποίες αναφέρεσαι: νομίζω ότι ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης, κι όχι μονής.

και εννοείται ότι οι σκέψεις σου και οι ιδέες σου, τόσο εσένα όσο και οποιουδήποτε άλλου, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες και σημαντικές!

καλό μας ξημέρωμα εύχομαι :)

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

emena na me balete katw oti psifizw sto pride kormaliaes me tanga eidemh en patw lol....intalws enna fkalw foto tziai video?....eilikrina ystera pou deka eklhsies, 4 trapezes tziai dkyo aerogrammes eisie na kopsw to fleves mou sto pride pou epeia...llio titsirko epibaletai ta mavrogerima

Ιθάκη-man είπε...

@ Γιώργη:
Dear Γιώργη,
θα ήταν ύβρις να ονομάσουμε μια εκδήλωση Pride η οποία θα είναι εναρμονισμένη στα Κυπριακά δεδομένα. Όσον αφορά τον δρόμο (το θέμα μου, πάνω σε αυτό στηρίζω και το μπλοκ μου για όνομα) Ας αρχίσουμε από έναν δρόμο και μετά θα κάνουμε και ανισόπεδους κόμβους παρά το ΓΣΠ, κανένα πρόβλημα αλλά μην βιαζόμαστε, αν το Pride θα είναι ξερω γω για ενημέρωση για τον κόσμος με τραγουδια και διασκέδαση ας το ονομάσουμε "Εκδήλωση για την Ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια" και όχι Pride (θα μας αποκληρώσει καμιά άλλη LGBT-οργάνωση του εξωτερικού)
Καλησπέρα

@ Kυπρολέων:
Θα περιμένεις πολλά χρόνια νομίζω να βγάλεις βίντεο με ημίγυμνους στους δρόμους την Μακαρίου στην Λευκωσία, του Εναερίου στην Λεμεσό ή γενικά σε όλους τους δρόμους της Κυπρου...

Γιώργης Ρεγγίνος είπε...

κατ'αρχάς ν'απολογηθώ π'άργησα ν'απαντήσω (μετά τις πρώτες δύο συντμήσεις, είπα θα τελειώσω την πρόταση με αυτές :)

[άσχετο: πως ρυθμίζω να μ'ενημερώνει όποτ'έχει απάντηση στα σχόλια μου?]

λες "θα ήταν ύβρις να ονομάσουμε μια εκδήλωση Pride η οποία θα είναι εναρμονισμένη στα Κυπριακά δεδομένα". Παρ'όλο που κάπου το χάνω αυτό (γιατί δηλαδή να μη μπορεί να ονομαστεί όπως θέλουμε λόγω εναρμόνισης?), πιστεύω ότι αν ΔΕΝ είναι εναρμονισμένη, μάλλον θα αποτύχει εκ του προοιμίου... Όπως όταν μιλάς σε ένα 4χρονο θα χρησιμοποιήσεις ανάλογη γλώσσα, έτσι και στην κάθε περίσταση το μήνυμα πρέπει να είναι αντιληπτό από τον παραλήπτη, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Παρ'όλ'αυτά, είμαι όλος αυτιά για τις εισηγήσεις σου!

Είναι και αυτό που λες κι εσύ ο ίδιος πιο κάτω: θα τους δώσουμε πρώτα τον δρόμο και μετά θα έρθουν και οι ανισόπεδοι κόμβοι και όλα τα σχετικά.

Αυτό που θά'θελα να σημειώσω είναι ότι μέσα στη ΛΟΑΔ κοινότητα της Κύπρου, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν όχι μόνο τους κόμβους εδώ και τώρα, αλλά και καθολική ανάπλαση όλων των δρόμων όλης της χώρας εχτές! Η προσπάθεια για συγκερασμό είναι αρκετά δύσκολη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την επιδιώκουμε.

λες επίσης "αν το Pride θα είναι ξερω γω για ενημέρωση ... ας το ονομάσουμε "Εκδήλωση για την Ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια" και όχι Pride". Μα δεν είναι μήπως μια μετάφραση το ένα του άλλου? Ή μήπως το χάνω κάπου?

πάντως, για τις ΛΟΑΔ οργανώσεις του εξωτερικού που ανησυχείς ότι θα μας αποκληρώσουν, είναι αυτές οι ίδιες (ανάμεσα τους και η ίδια η ILGA) που μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε τα βήματα που αναφέρονται πιο πάνω. Αν "μεταφέρουμε" την διοργάνωση του Βερολίνου ή του Παρισιού στην Κύπρο, θα έχουμε μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε νομίζω.

αλλά και πάλι να πω ότι θα χαρώ πολύ για τις εισηγήσεις σου και τις απόψεις σου :)

καλό απόγευμα εύχομαι!

Γιώργης Ρεγγίνος είπε...

κατ'αρχάς ν'απολογηθώ π'άργησα ν'απαντήσω (μετά τις πρώτες δύο συντμήσεις, είπα θα τελειώσω την πρόταση με αυτές :)

[άσχετο: πως ρυθμίζω να μ'ενημερώνει όποτ'έχει απάντηση στα σχόλια μου?]

λες "θα ήταν ύβρις να ονομάσουμε μια εκδήλωση Pride η οποία θα είναι εναρμονισμένη στα Κυπριακά δεδομένα". Παρ'όλο που κάπου το χάνω αυτό (γιατί δηλαδή να μη μπορεί να ονομαστεί όπως θέλουμε λόγω εναρμόνισης?), πιστεύω ότι αν ΔΕΝ είναι εναρμονισμένη, μάλλον θα αποτύχει εκ του προοιμίου... Όπως όταν μιλάς σε ένα 4χρονο θα χρησιμοποιήσεις ανάλογη γλώσσα, έτσι και στην κάθε περίσταση το μήνυμα πρέπει να είναι αντιληπτό από τον παραλήπτη, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Παρ'όλ'αυτά, είμαι όλος αυτιά για τις εισηγήσεις σου!

Είναι και αυτό που λες κι εσύ ο ίδιος πιο κάτω: θα τους δώσουμε πρώτα τον δρόμο και μετά θα έρθουν και οι ανισόπεδοι κόμβοι και όλα τα σχετικά.

Αυτό που θά'θελα να σημειώσω είναι ότι μέσα στη ΛΟΑΔ κοινότητα της Κύπρου, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν όχι μόνο τους κόμβους εδώ και τώρα, αλλά και καθολική ανάπλαση όλων των δρόμων όλης της χώρας εχτές! Η προσπάθεια για συγκερασμό είναι αρκετά δύσκολη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την επιδιώκουμε.

λες επίσης "αν το Pride θα είναι ξερω γω για ενημέρωση ... ας το ονομάσουμε "Εκδήλωση για την Ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια" και όχι Pride". Μα δεν είναι μήπως μια μετάφραση το ένα του άλλου? Ή μήπως το χάνω κάπου?

πάντως, για τις ΛΟΑΔ οργανώσεις του εξωτερικού που ανησυχείς ότι θα μας αποκληρώσουν, είναι αυτές οι ίδιες (ανάμεσα τους και η ίδια η ILGA) που μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε τα βήματα που αναφέρονται πιο πάνω. Αν "μεταφέρουμε" την διοργάνωση του Βερολίνου ή του Παρισιού στην Κύπρο, θα έχουμε μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε νομίζω.

αλλά και πάλι να πω ότι θα χαρώ πολύ για τις εισηγήσεις σου και τις απόψεις σου :)

καλό απόγευμα εύχομαι!

Γιώργης Ρεγγίνος είπε...

κατ'αρχάς ν'απολογηθώ π'άργησα ν'απαντήσω (μετά τις πρώτες δύο συντμήσεις, είπα θα τελειώσω την πρόταση με αυτές :)

[άσχετο: πως ρυθμίζω να μ'ενημερώνει όποτ'έχει απάντηση στα σχόλια μου?]

λες "θα ήταν ύβρις να ονομάσουμε μια εκδήλωση Pride η οποία θα είναι εναρμονισμένη στα Κυπριακά δεδομένα". Παρ'όλο που κάπου το χάνω αυτό (γιατί δηλαδή να μη μπορεί να ονομαστεί όπως θέλουμε λόγω εναρμόνισης?), πιστεύω ότι αν ΔΕΝ είναι εναρμονισμένη, μάλλον θα αποτύχει εκ του προοιμίου... Όπως όταν μιλάς σε ένα 4χρονο θα χρησιμοποιήσεις ανάλογη γλώσσα, έτσι και στην κάθε περίσταση το μήνυμα πρέπει να είναι αντιληπτό από τον παραλήπτη, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Παρ'όλ'αυτά, είμαι όλος αυτιά για τις εισηγήσεις σου!

Είναι και αυτό που λες κι εσύ ο ίδιος πιο κάτω: θα τους δώσουμε πρώτα τον δρόμο και μετά θα έρθουν και οι ανισόπεδοι κόμβοι και όλα τα σχετικά.

Αυτό που θά'θελα να σημειώσω είναι ότι μέσα στη ΛΟΑΔ κοινότητα της Κύπρου, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν όχι μόνο τους κόμβους εδώ και τώρα, αλλά και καθολική ανάπλαση όλων των δρόμων όλης της χώρας εχτές! Η προσπάθεια για συγκερασμό είναι αρκετά δύσκολη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την επιδιώκουμε.

λες επίσης "αν το Pride θα είναι ξερω γω για ενημέρωση ... ας το ονομάσουμε "Εκδήλωση για την Ομοφυλοφιλική υπερηφάνεια" και όχι Pride". Μα δεν είναι μήπως μια μετάφραση το ένα του άλλου? Ή μήπως το χάνω κάπου?

πάντως, για τις ΛΟΑΔ οργανώσεις του εξωτερικού που ανησυχείς ότι θα μας αποκληρώσουν, είναι αυτές οι ίδιες (ανάμεσα τους και η ίδια η ILGA) που μας έχουν συμβουλεύσει να κάνουμε τα βήματα που αναφέρονται πιο πάνω. Αν "μεταφέρουμε" την διοργάνωση του Βερολίνου ή του Παρισιού στην Κύπρο, θα έχουμε μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε νομίζω.

αλλά και πάλι να πω ότι θα χαρώ πολύ για τις εισηγήσεις σου και τις απόψεις σου :)

καλό απόγευμα εύχομαι!

Ιθάκη-man είπε...

@ Γιώργη:
Έχει ένα κουτάκι εδώ που βάζεις σχόλιο αλλά δεν ξέρω αν δουλεύει. Σε συγχωρώ που άργησες να ξανα-σχολιάσεις αλλά βρε αγόρι μου και μια φορά να έβαζες το σχόλιο πάλι θα το διάβαζα :p Το ότι θα μας αποκληρώσουν ήταν χιούμορ έτσι, χρειάζεται να είναι μια τέτοια εκδήλωση εναρμονισμένη στα Κυπριακά δεδομένα και για αυτό λέω να μην ονομασθεί Pride γιατί όλοι έχουν υπόψη τους τους ημιτσίτσιδους νεανίες (φουσκωτούς επίσης) αλλά να μου πεις δεν μας αφήνουν να παντρευτούμε επειδή λέμε "γάμος", κολλάω πάντα στις λεπτομέρειες...
Καλό Απόγευμα, όλα καλά να 'ναι! :p

Νίκος είπε...

Συμφωνώ ότι η γκετοποίηση δεν είναι καλό πράγμα. Πρακτικά όμως πιστευω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις επιβάλλεται.
Κατά την άποψή μου θα ήταν καταπληκτική ιδέα αν υπήρχαν bar αποκλειστικά για δεσμευμένους και bar αποκλειστικά για αδέσμευτους. Και στις 2 περιπτώσεις θα μπορούσαν να υπάρχουν άτομα κάθε λογής σεξουαλικού προσανατολισμού.
Δεν θεωρώ γκέτο τη διαφοροποίηση ανάμεσα σε δεσμευμένους και άδέσμευτους. Αντιθέτως, πιστεύω ότι είναι αυτό που διευκολύνει το φλερτ.

Ιθάκη-man είπε...

@ Νίκο:
Κλαμπ για δεσμευμένους και αδέσμευτους. Καταρχάς ζούμε σε ένα σύστημα που για να μπεις σε ένα κλαμπ δεν χρειάζεται να λες αν είσαι δεσμευμένος ή αδέσμευτος έτσι θα ήταν πολύ εύκολο σε ένα κλαμπ δεσμευμένων να μπει ένας αδέσμευτος και σε ένα κλαμπ αδέσμευτων να μπει ένας δεσμευμένος. Κανείς δεν σε σταματά να φλερτάρεις αλλά μην φλερτάρεις όποιον δεις μπροστά σου :p Και όλα αυτά τα event για αδέσμευτους καταλήγουν τις πλείστες φορές σε όργια :p Η διασκέδαση (και δεν μιλώ για τα οργια) είναι για όλους, δεσμευμένους, αδέσμευτους, άντρες, γυναίκες, ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους

Nikos είπε...

Είπες ότι τα events που είναι αποκλειστικά για αδέσμευτους καταλήγουν σε όργια; Και πού κάνουν τέτοια events (ανεξάρτητα αν είναι gay ή straight);

Ιθάκη-man είπε...

@ Νικος:
Δεν εννοώ όργια με παρτούζες και ναι υπερβάλλω :)