Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Men in video clips #1

Μπορούσε να ονομάζεται κάλλιστα “Ωδή στον άντρα του βίντεο-κλιπ” αλλά λόγω του αρχαϊσμού και του Καλβισμού με τις Ωδές, μην έχουμε κανένα πρόβλημα με τα copyrights τώρα, ξέρεις εσύ, το ονόμασα απλά “Men in video clips”, απλό, μινιμάλ και τυχαίο. Σε αυτή την “στήλη” θα γράφω για τα αγόρια που βλέπουμε σε video-clip που ίσως μας κινούν το ενδιαφέρον περισσότερο απ' ότι το ίδιο το τραγούδι... Έχω μια λίστα με κάποια ονόματα από βίντεο κλιπ, ελληνικά και ξένα, στα οποία προβάλλονται σέξι, καυτοί, απλοί, όμορφοι, χαζοί, γυμνασμένοι, διάσημοι άντρες...

Men in video clips #1

Θα κάνω αρχή πολύ πίσω (χρονικά) γύρω στα 1999, την χρονιά πριν την είσοδο του μιλλένιουμ και θα σας τοποθετήσω κάπου κάπου στην Αγγλία, βρισκόμαστε στην χώρα που άκμασε στην μόδα με τα Early 90's και τις after-POP τάσεις και το στίγμα τους άφησαν φυσικά οι πολυλατρεμένες Spice Girls που το 1998 διαλύθηκαν. Αν και το πρώτο video clip στο οποίο θα αναφρθώ γυρίστηκε στην Τσεχία αφήνει πίσω του το κλίμα της εποχής (δεν ξέρω αν ήταν και καρναβάλια αλλά δεν εννοώ αυτό)

Ανέφερα τις Spice Girls για αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα κάνω αναφορά λοιπόν στην κυρία που διέλυσε το συγκρότημα με την αποχώρηση της, την

Men in video-clip presents:

Geri Halliwell Part I

Η Ginger Spice, έφυγε τον Μάιο του 1998 από το συγκρότημα εξαιτίας της “κατάθλιψης και διαφορών μεταξύ των μελών του συγκροτήματος”, με λίγα λόγια, να σας το μεταφράσω όσοι δεν είστε μυημένοι στο θέμα, για να κάνει σόλο καριέρα. Και αυτό έκανε μόλις 1 χρόνο μετά, κυκλοφορώντας το πρώτο της single “Look at me” τον Μάιο του 1999 (ένα χρόνο κράτησε η κατάθλιψη μην είστε σκληροί μαζί της) το όποιο έφτασε και το #2 στο UK singles chart.

To video-clip της Geri για το τραγούδι Look at me είναι γυρισμένο στην Πράγα, και η ίδια εμφανίζεται με διάφορες version, όπως καλόγρια, σκύλα, μοιραία γυναίκα, νύφη και μάλιστα τόλμησε όχι μόνο να εμφανίσει την Ginger Spice αλλά και την έθαψε επίσης (εμφανίζεται ένα φέρετρο καλυμμένο με την σημαία του ΗΒ, η Geri είναι μέσα με ροζ γυαλιστερά παπούτσια, άσπρα ρούχα, κόκκινα μακριά μαλλιά με 3 ξανθιές ανταύγειες) αμέσως μετά είναι τα καλά της υπόθεσης.

Κοντινό στην Geri και βρισκόμαστε κάπου (αδιευκρίνιστο, προφανώς σε πλατό) με σκάλες και 6 άντρες. Οι άντρες είναι κάπου στα όρια του κιτς, λες δεν γίνεται οι άνθρωποι (όχι μόνο άντρες) να ντύνονταν έτσι, γούνινες μποτίτσες είναι όλα τα λεφτά (είναι ο πρόδρομος των UGG Βoots, μην γελάτε, που έγινε ο μαύρος χαμός με αυτές) μετά είμαστε σε ένα σκηνικό με πολλές σκάλες και στο τέλος μπροστά από ένα συντριβάνι και σκάλες (ναι αυτές πρέπει να ήταν το κεντρικό theme του video-clip) και οι χορευτές φοράνε μαύρα (φυσιολογικά) ρούχα.

Βλέποντας το video-clip ένας σου κλέβει την εντύπωση (σιγά μην έκανα ένα ποστ για χάρη του) ίσως επειδή είναι ο μόνος που του έκαναν κοντινό, αυτός με το μουσάκι, όταν χορεύει φυσικά είναι λίγο άγριος στην όψη και ξέρω γω αλλά χορευτής είναι ο άνθρωπος. Εγώ αγαπώ όλους τους χορευτές ή τους άνδρες που ομορφαίνουν τα music videos γιατί μερικά δεν ακούγονται αλλά βλέπονται... Αυτό ακούγεται όσο βλέπεται πάντως!

Τον ίδιο χρόνο με το Look at me, αλλά θα αλλάξουμε την γλώσσα κάπως και θα μιλήσουμε για το Mi chico latino”, γυρισμένο στις μαγευτικές ακτές της Σαρδηνίας!

Μόνο να σου πω ότι μόλις στο 18ο δευτερόλεπτο έχει πλάνο σε αγόρια με μαγιό που βουτάνε στα δροσιστικά νερά της θάλασσας και η Geri -πλέον ξανθή- παράλληλα τραγουδά ένα εξαιρετικά απαίσιο στίχο mix Αγγλικά-Ισπανικά.

5 άντρες μετρώ στο video-clip και μου φαίνεται κάποιοι είναι οι ίδιοι από το Look at me (τότε είχε οικονομική κρίση;) Είναι και οι πέντε όμως του χαβαλέ (εικόνα πάνω, τελευταία σειρά η πρώτη από αριστερά) μα δες τους πως χορεύουνε έξαλλα στην γέφυρα με την περίεργη ισπανική προφορά της Geri, σκέψου να είσαι με αυτούς τους 5 να φοράνε μαγιό σε ένα γιοτ στην μέση της Μεσογείου...

5 σχόλια:

musicbug είπε...

Mas exei trelanei i Geri! Enas logos pou mou aresan ta video clips tis itan aytos, eidika to "Mi chico latino" pou to latrevw!!!
Kalo weekend boy

Ιθάκη-man είπε...

Αγόρι μου ήμουν σίγουρος πως πρώτος-πρώτος θα σχολίαζες εσύ! :p Ε καλά είναι κάποια τραγούδια που το σώζει το video-clip χαχαχα
Καλά να περνάς!

Έγραψα πάλι ο πούστης ... είπε...

Πωπωωω σεξ σεξ σεξ παντού σεξ και άντρες:P

Ιθάκη-man είπε...

@ Bill:
Μίλησα καλέ εγώ για σεξ;

Έγραψα πάλι ο πούστης ... είπε...

To empeiro mati vlepei pisw apo tis eikones re!:P