Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Eurovision 2010: Ultimate Review 1st semi-final

Γεμάτος χαρά και χαμόγελο μέχρι τα αυτιά περίμενα πως και πως το σήμα της EBU να παίξει και ο 1ος ημιτελικός άρχισε! Η καρδιά μου κτυπά στο Όσλο! Καθόλου φανφάρες, καθόλου πανηγύρια, απλότητα και λιτότητα για τον 1ο ημιτελικό και πολύ μου άρεσε... Οι παρουσιαστές ήταν 3 κάτι που δεν με ενόχλησε οπτικά τουλάχιστον, πολύ ενθουσιασμένοι, με καλά αγγλικά σε σχέση με τους περσινούς παρουσιαστές και δεν άλλαξαν ρούχα!

Δεν έχει τρίλεπτα βίντεο πλέον, ο κόσμος στο στάδιο είναι πάντα σε πρώτο πλάνο, με ειδικά εφέ σχηματίζονται οι χώρες, οι σημαίες ενώ παράλληλα δείχνουν το βίντεο με τους φανς κάπου-κάπου στην πρωτεύουσα της χώρας τους.

Αρχή κάναμε με την Μολδαβία την οποία υποτίμησα προηγουμένως. Η κοπέλα με το επιεικώς χάλια κούρεμα Gagaίζει στην εμφάνιση της και ενώ βλέπω τον τραγουδιστή αυτός δεν τραγουδά, α να τον καλέ, τραγουδά! Και έχει και φωνή, όχι αστεία! Είναι πολύ ωραίο τραγούδι με την έναρξη του βιολιού άλλο περίμενα αλλά το σαξόφωνο ήταν μεθυστικό σαν το beat Alors on danse και με χορευτικό που θυμίζει κάπως... κάτι... Πολύ καλό ποδαρικό!

Η Ρώσια δεύτερη και αυτοί με Friends, θα το δουν ο Φώτης και η Μαρία και θα λένε ότι αντιγράψαν τον Αλκαίο! Κάτι δεν πάει καλά με τον φίλο μας τον αρχιτέκτονα, που είπαμε είναι 26 χρονών διαζευγμένος. Τι βγήκε τώρα αυτός με τα σάλια; Στα βουνά θα πάει; Τα Αγγλικά του είναι χάλια πρώτον και κύριον αλλά το τραγούδι το βρίσκω πολύ πολύ βαρετό!

Εσθονία, τρίτη! Όταν λέμε Σκανδιναβός αυτό ακριβώς εννοούμε, αυτό που είδατε στις οθόνες σας. Αυτό που μου άρεσε σ' αυτή την παρουσίαση ήταν τα πλάνα από πάνω, τα εφέ με τους καθρέφτες στο πάτωμα ήταν τέλειο! Λοιπόν όσον αφορά τον τραγουδιστή, υπερκινητικός, εμ βέβαια όταν οι γιατροί γράφουν σε ένθετα εφημερίδας ότι στα παιδιά με υπερκινητικότητα πρέπει να χορηγείται φαρμακευτική αγωγή τα προσπερνάμε... Το ρεφρέν ήταν τέλειο, το τραγούδι ήταν πολύ όμορφο αλλά η σκηνική παρουσία του το κατάστρεψε. Το τραγουδάκι ήταν στα όρια της συμμετοχής της χώρας το 2008 και δεν θύμιζε τίποτα από την περσινή εξαίσια παρουσίαση της Εσθονίας. Στα πλάνα μετά είδαμε ένα μακρυμάλλικο αγόρι, που κρατά την σημαία της Εσθονίας, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μου!

Επίσης τα φωνητικά του κυρίου ήταν στοιχισμένα αναλόγως ύψους, κάτι σαν τους Daltons

Μετά ακολούθησε η Σλοβακία, ένα από τα φαβορί. Και σκεφτόμουν με το που την είδα, μην την δει ο Cameron και θα του ρθουν ιδέες για το sequel του AVATAR και θα της δώσει και το soundtrack. Πολύ εθνίκ τραγούδι, πολύ όμορφη η κοπέλα και σε γενικές γραμμές μ' άρεσε.

Φινλανδία στην συνέχεια. Η αλήθεια είναι οτι δεν κατάλαβα ΤΙΠΟΤΑ απ΄ ότι είπαν, ήταν ξυπόλυτες και φαντάζομαι οτι οι Σκανδιναβές hippies θα είναι κάπως έτσι. Πολύ γλυκό τραγούδι, ωραίο ρυθμό, επίσης έθνικ και όπως παρατηρήσατε το βιολί έχει την τιμητική του μετά τον ναζιάρη Ryback!

Μετά θα πάμε στην Λετονία με το τραγούδι “What for?” και θα διαφωνήσω μαζί της στον στίχο “only mister God knows” και μ' άρεσε πολύ περισσότερο το στήσιμο στον τελικό της χώρας της. Και έχω και εγώ να κάνω μια ερώτηση παρόμοιου τύπου “What for” μάνα μου πήγες και τυλίχτηκες την σατέν την κουρτίνα και την φόρεσες για φόρεμα; Αυτή μοιάζει στην Mary Kate Olsen ή μόνο εγώ το πιστεύω αυτό;

Σερβία, η Σερβία, βρε βρε βρε! Η Σερβία με ένα τραγούδι που πλησίαζει λίγο ή πολύ στα περσινά όρια και πλαίσια του Cipela, αλλά αυτή τη φορά έχει και ένα status, όχι δεν κρατά μαρκέ τσάντα, αλλά έχει μουσική και στίχους του Goran Bregović. Είναι κάπως αυτός ο τραγουδιστής, κάτι περίεργο έχει πάνω του, πολύ πιθανόν να είναι αυτό το ξανθό πεπέ μαλλάκι-καπελάκι που ήταν της μόδας όταν πήγαινα 3η Δημοτικού (όχι δεν πήγαινα 3η Δημοτικού την δεκαετία του '50) αλλά το προσπερνάω γιατί το τραγούδι είναι αμφιπεριέργως ωραίο. Στην αρχή νόμισα θα πει κανά τσιατιστό (παρδοσιακό ποίημα δίστιχο ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος με ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία που ξεκινά με ένα “ΕΕΕεΕεΕεΕε”) και έλεγε συνέχει “Λιουμπίτσε” αλλά έμαθα και τον στίχο “Μπόλκαν, Μπόλκαν, Μπόλκαν, Οβο γιε Μπόλκαν ΚΑΜ ΟΟΝ”... Ουφ, γέλασα και λιγάκι. Και έχει και έναν κούκλο χορευτή, κεχαριτωμένος (φώτο κάτω: ο δεξιότερος) Ωπ! Πως πηδά έτσι; Βλέπεις Tinkerbell μου; Αυτός αντιγράφει τον Σάκη, θα το πει και ο Φώτης & Μαρία σίγουρα!

Βοσνία & Ερζεγοβίνη. Το αγόρι μου, τα 'παμε, κούκλος είναι, κούκλος, φτου φτου φτου. Το τραγούδι; Α! Το τραγούδι! Καλά ντε, πολύ ωραίο τραγούδι, και ο τραγουδιστής πολύ ωραίος. Αλλά έχω μια ένσταση, στον στίχο λέει “This is the time to melt the ice” και πρέπει να αλλάξει αμέσως, με το φαινόμενο του θερμοκηπίου λιώνει έτσι κι αλλιώς ο πάγος δεν χρειάζεται αγάπη μου να τον λιώσουμε και εμείς, πόσο να ανέβει η στάθμη της θάλασσας; Αλλά ήταν υπονοούμενο, μου μιλάει ο άνθρωπος μέσα από το τραγούδι!

Πολωνία στην συνέχεια. Ξυπόλυτες κι αυτές. Δεν έδωσα πολύ σημασία στο τραγούδι αλλά κατάλαβα ότι ο Πολωνός έχει από τις καλύτερες προφορές αγγλικών από όλους τους συμμετέχοντες. Μου φάνηκε δύσκολη και κουραστική η εναλλαγή του εθνίκ στοιχείου με τον αγγλικό στίχο. Και το στήσιμο οφείλω να ομολογήσω πως ήταν κάπως περίεργο, σκεφτόμουνα τι θέλει να πει ο ποιητής με το μήλο, τον σταυρό, το ότι τσιτσίδωσαν την καημένη... Άβυσσος η ψυχή του stage manager

Μεταφερόμαστε για λίγο στο Green Room που δεν είναι και room, μην φανταστείτε, αλλά ήταν κάτι πολύ ωραίο, σχετικά πρωτότυπη ιδέα, πολύ όμορφο...

Και επιστρέφουμε με τις υπόλοιπες χώρες αρχίζοντας με το Βέλγιο. ΚΟΥΚΛΟΣ, Θεός, είναι πολύ χαριτωμένος με την κιθαρίτσα του, έδωσε ρέστα, μου άρεσε πολύ, ήταν πολύ ρομαντικό και γλυκό και συγκινήθηκα και λίγο (μην το σχολιάσει κανείς αυτό) Δεν είχα ακούσει το τραγούδι του Βελγίου προηγουμένως και μόλις είδα τον Tom είχα την έκραση που είχε ο Simon όταν πρωτοάκουσε την Susan Boyle, έμεινα με το στόμα ανοικτό και έλιωνα. Τέλεια αγγλική προφορά, πολύ γλυκιά μπαλάντα! Μαγεύτηκα!

Μάλτα μετά. Απλά ωραίο. Απλή σκηνική παρουσία αν εξαιρέσεις τα φτερά που έκαναν φτερά, άνθρωπος ήταν από πίσω της (καλά το 'ξερα, είδα την πρώτη της πρόβα) δεν σοκαρίστηκα όμως ούτε εξεπλάγην, δεν ήταν κάτι το ξεχωριστό...

Αλβανία στην συνέχεια με την τραγουδίστρια να ξεχωρίζει λόγω του περίεργου της στυλ. Ήταν κάτι μεταξύ Gaga (top), Carrie Bradshaw (ψηλόμεσο παντελόνι) και D'Artagnan από τους 3 σωματοφύλακες (μπότες) το οποίο ΔΕΝ την κολάκευε καθόλου. Ωραίο τραγούδι, αποκλειστικά για Eurovision, νομίζω διαφορετικά δεν θα είχε μέλλον, αλλά έχασε πολύ από την σκηνική παρουσία.

Οι κοπέλες στα φωνητικά είναι όλα τα λεφτά, ΘΕΕΣ! Γουστάρω!

Και 13η η Ελλάδα! Τσα! Ο Γκιώργκος Αλκάιος! Ωραίο τραγούδι, ευτυχώς που έπαιξε γιατί θα κόβαμε καμιά φλέβα με όλες τις μπαλάντες, ήταν κάτι διαφορετικό, εθνίκ, με το πιο ωραίο κομμάτι το κομμάτι του λυράρη. Δεν μ' άρεσε όμως που ο Λυράρης ίσιωσε το μαλλί του. Μ' άρεσε που φορούσαν άσπρα αλλά αν σας πει κανένας ότι ο Πέτρος με την άσπρη την κουκούλα έμοιαζε με Κου-Κλουξ-Κλαν δεν φταίω εγώ!

Πορτογαλία στην συνέχεια με τραγούδι στα επίπεδα του περσινού τραγουδιού του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως σωστά την αποκάλεσε μια φίλη αυτή μοιάζει περισσότερο με την Σταχτοπούτα από το ομώνυμο παραμυθάκι παρά με 18χρονη τραγουδίστρια!

Συνεχίζουμε με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που ξέφυγε παντελώς και πλήρως από το νόημα. Πολύ κακό στήσιμο με τον κύριο που τραγουδούσε ραπ μαζί με τον τραγουδιστή μαζί με τον κύριο που παίζει ηλεκτρική κιθάρα και όλοι αυτοί μαζί με τρεις κοπέλες που ξέφυγαν από κάπου (χώρους δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε) ευτυχώς πλησιάζουμε στο τέλος λέω γιατί δεν ξέρω τι άλλο θα αντέξω

Μετά είδαμε τους Λευκορώσους με μια πολύ ωραία μπαλάντα με τους 3+2, 3 γυναίκες και 2 άντρες, τρέξε Καπουτζίδη σου κλέψαν το κόνσεπτ του Παρά Πέντε! Το τραγούδι μιλάει για τις πεταλούδες και ω! Εκ του θαύματος οι κοπέλες βγάζουν φτερά πεταλούδας, για πεταλούδες δε μου έμοιαζαν αλλά για Barbie Mariposa... Το κουτσομπολιό της φετινής Eurovision είναι οι αρραβώνες δύο εκ των τραγουδιστών της αποστολής της Λευκορωσίας. Όχι, όχι δεν είναι για τους δυο αρσενικούς, είναι ο κύριος που βλέπετε με την ξανθή που επίσης διακρίνεται στην φωτογραφία!

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος!!!

Τέλος κάναμε με την Ισλανδία, ΘΕΑ ΘΕΑ ΘΕΑ, τι να σας πω; Είναι η νέα Chiara, είναι γλυκύτατη, έχει στο πρόσωπο της την γλυκύτητα της Βίκυς Σταυροπούλου (επίσης Θεά) Όσοι είστε έτοιμοι να μιλήσετε για την σωματική της κατάσταση είστε φαρμακόγλωσσοι. Τέτοια τραγούδια λείπουν από την Eurovision! Γουστάρω με τα χίλια!

Μετά οι 17 χώρες που συμμετείχαν καθώς και η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία είχαν ακόμα 15 λεπτά να ψηφίσουν τα τραγούδια ή τις χώρες που τους αρέσουν, τότε εμείς είχαμε διαφημίσεις (ευτυχώς όχι και για τα 15 λεπτά γιατί θα την έκλεινα την τηλεόραση) Μέχρι να επανέλθουμε και να δούμε το τέλος από ένα video και τους ανθρώπους που συμμετείχαν στα video να είναι πάνω στην σκηνή με την ξεχωριστή παρουσία της κυρίας που τραγουδά Όπερα εγώ είχα ήδη επιλέξει 8 χώρες οι οποίες άξιζαν να περάσουν στον τελικό (μου ήταν οφείλω να ομολογήσω δύσκολο να βρω 10)

Να την και η Θεά!

Από τις 8 αυτές χώρες οι 6 πέρασαν... Πάλι τα αποτελέσματα δόθηκαν με τυχαία σειρά και με τους ηλεκτρονικούς φακέλους (τα γυαλιά θα μας βάλουν για την οικολογία οι Νορβηγοί) Οι χώρες που προκρίθηκαν είναι: Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Ρωσία,Ελλάδα, Πορτογαλία, Λευκορωσία, Σερβία, Βέλγιο,Αλβανία και Ισλανδία!

14 σχόλια:

Πεζούνι είπε...

ma dld i kipros epien katefthian teliko?
En ida ton imiteliko

sCaTterBraiN είπε...

καλή επιτυχία και στην κύπρο στον β ημιτελικό!
άσχετο, αγόρι ήταν ο τραγουδιστής της σερβίας; κι εγώ νόμιζα ότι ξαναστείλαν λεσβία...
;-)

Kος Μηδενικός είπε...

Αυτή που είχε το ακορντεόν από τη Φινλανδία δεν είναι ίδια η Φοίβη από τα Φιλαράκια; Χαχαχα!!! Ισλανδία ψηφίζω από αυτό τον ημιτελικό!

Ανώνυμος είπε...

Ο πέτρακης με την κουκουλα ειναι χαλια.Γιατι γενικα δεν ειναι απλα ομορφος...ειναι πανεμορφος!Και ψηλος και με κορμαρα [και γνωστος της θειας :-)]
Το μαλλακι του Αλκαιου ητανε καλο.
Το τραγουδι συμπαθητικο και γλετζεδικο.
Ο Βοσνιος με το μαλλι Playmobille-Vasilios Kostetsos ειναι χαλια μαλακα αλλα το τραγουδι ειναι κατι σαν Shantel? Disco Partizani?
Η Δε Ισλανδια ΕΙΝΑΙ ΘΕΑ και σημερα παιζει στο Repeat ΟΛΗ ΜΕΡΑ!
ΣΤη δουλεια στο σπιτι στο δρομο στο γυμναστηριο παντου!
Je nai sais Quoi?

Katsiki είπε...

Αν και δεν είδα τον ημιτελικό... Βλέπετε κοινωνικές υποχρεώσεις [λέμε τώρα τα ποτά στα Γκάζια :P] ενημερώθηκα από το STAR [που αλλού;] και από εδώ Ιθακούλη...
Δηλαδή ο Πέτρος με την κουκούλα μόνο σε μένα άρεσε;;;;;;

tinkerbell είπε...

Xaxaxaxaxaxa δεν παίζεσαι! (αρχισα να επαναλαμβάνομαι ΄μου φαίνεται?!). να πω την αμαρτία μου, κι εμένα το ξανθό αγόρι της Σερβίας μου θύμισε πηδάω-αλά-Σάκης, αλλά προτίνω να το αφήσει το.. πήδημα στο Σάκη. Εμένα δε μου άρεσε το κομμάτι και μου έκατσε κάπως που πέρασε στον τελικό.

Ιθάκη-man είπε...

@ Find That Inch:
Η Κύπρος συμμετέχει στον Β' ημιτελικό την Πέμπτη (27/05) Που τέτοια τύχη να περάσουμε στον τελικό? :p

@ sCaTterBraiN:
Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε! :)
Κακίες, κακίες, άντρας ήταν! :p

@ Zero Point:
Στο πολύ πολύ πιο ξανθό ναι! Τώρα που το λες... Να 'ναι αυτή; χαχαχαχαχα

@ Aunt Donna:
ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΟΥ Ο ΠΕΤΡΟΣ;
ΘΕΙΙΙΙΙΙΑ ΜΟΥ, θειά μου, η αγάπημενη μου Θεία είσαι το ξέρεις!!! :p
Ισλανδία ΘΕΑ ναι; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η γυναίκα! Γουστάρω τρελά!!!!!!!

@ Katsiki:
Ναι, ναι, ναι!
Ο Πέτρος μας αρέσει τέλος, με κουκούλα χωρίς κουκούλα είναι κούκλος!

Ιθάκη-man είπε...

@ Tinkerbell:
Δεν υπάρχει τι μου λες; χαχαχαχαχα Μπόλκα Μπόλκα Μπόλκα οβο γιε Μπόλκα ΚΑΑΑΑΜ ΟΝ! χαχαχαχαχαχαχα :p

Ανώνυμος είπε...

O Πέτρος ειναι φιλος του αδερφου της θειας :-)

Ιθάκη-man είπε...

@ Aunt Donna:
Ο Ιθάκη-μαν είναι ο νέος κολλητός σου :)

ianos είπε...

latrepsa estonia!!!!krimas pou den perase.....ego pantos mia ennoia eixa...min skasei kaneis stn skini me asbesti tin ora tis slobakias gia tin katapolemisi tou dakou kai tis mouxritsas...
good luck cyprus!!!!!!!to londino 8a se psifisei!!!

Ιθάκη-man είπε...

@ Ianos:
Είναι τρελάρας ο άνθρωπος (ήταν ένα από τα τραγούδια που ήθελα να περάσει)
Ευχαριστούμε που θα μας ψηφισετε και ελπίζω οι ψήφοι σας να μην πάνε άδικα!! :)

gay super hero είπε...

Σλοβακία και Λετονία εντελώς Κακοφωνίξ - πολύ δίκαια κόπηκαν από τον ημιτελικό.

Ο Αλκαίος με τα αγόρια του πραγματικά έκανε τη διαφορά, απίστευτη αυτοπεποίθηση πάνω στη σκηνή, το στήσιμο τρομερά γκέι αλλά πολύ "masculine" ταυτόχρονα, είμαι σίγουρος ότι βγήκαν πρώτοι στη βαθμολογία!

H Iσλανδία ήταν πολύ καλή αλλά το φόρεμα επιεικώς απαράδεκτο...

Katsiki είπε...

Το κατσίκι ανεβαίνει asap βόρεια Ελλάδα να γνςρίσει τη θεία, τον αδερφό της και τον κολλητό του!!!