Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Eurovision και ξερό ψωμί αγάπη μου* 2010

*ο τίτλος είναι παρμένος από το περσινό ποστ-review για τον τελικό ανάδειξης τραγουδιού

Ναι-ναι, η Κύπρος δεν τα παρατά
, τι και αν πάνε 4 χρόνια να πάμε σε τελικό, τι και αν πάνε 4 χρόνια να βρεθούμε στην (πρώτη) δεκάδα! Και όπως φαντάζεστε επειδή είμαστε τόσο πολύ δημοκρατική -και επίμονη- χώρα είπαμε να κάνουμε διαγωνισμό επιλογής και αυτό έγινε χθες βράδυ στο Στούντιο 3 του Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου. Το σήμα της EBU έπαιξε και ξάφνου τα ωραία μου καφέ-ποντικί μάτια μου βλέπουν τα σκηνικά που βλέπουμε από τότε που στείλαμε την Ανέτ στην Eurovision, διοργανώσαμε και Junior Eurovision (ναι γιατί την Adult δεν την βλέπουμε να έρχεται) αλλά το μάθημα μας δεν το πήραμε, κάποτε αιωρούνταν κύβοι, μετά κάτι άσχετα ορθογώνια και μετά γραμμές από λαμπάκια, μέχρι και σιτάρι βάλανε (άσε, άσε σου λέω) αλλά φέτος αιωρούνταν μπαλόνια!

Κορίτσια με ροζ κορμάκια με ασημένιο τελείωμα τοποθετούνται στην σκηνή και παίζει ένα γνώριμο τραγούδι! “Γνώριμη είναι η φωνή που ακούς” είπε κάποτε ο Μακάριος και αυτό ήταν διαχρονικό, ήταν φυσικά το hit όλων των τελευταίων (3-4) εποχών και ήταν το Fairytale του Νορβηγού metrosexual με το βιολί! Οι κοπέλες τελοσπάντων άρχιζαν να χορεύουν σε πόζες ζεϊμπέκικου ενώ στο τέλος το σόλο με το βιολί το έκανε ο παρουσιαστής της βραδιάς ο Αντρέας Γεωργίου γνωστός-από-το-στους-31-δρόμους-με-την-κόρη-της-Απόλυτης-τότε-που-ήταν-ηθοποιός-λέμε-τώρα! Στην αρχή λέω “Που είναι τα Rayban” ή “Δεν θα φωνάξει εκείνο το σπαστικό ΕΕΕΕΕΤΟΙΜΟΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;” αλλά που; Μόνο με το βιολί βγήκε!

Αρχή κάναμε με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου (μα τι καλό ποδαρικό) ο οποίος μετά από 3 εκπροσωπήσεις θα δοκιμάσει την τύχη του για 4η φορά (το τραγικό ήταν ότι αυτή την φορά ήταν ωραίο το τραγούδι). Εντάξει δεν λέω, το τραγούδι είναι κομματάρα, Angel ονομάζεται, και είχε έναν μικρό να του παίζει τον αυλό (αυλό είπα, σοβαρευτείτε!) και ήταν ο Δημητράκης από το X-Factor και άλλα 3 παλικάρια-μοντέλα να κρατάνε... βιολιά! Όλοι ντυμένοι στα άσπρα, ξυπόλυτοι, κρατώντας κεράκια (είναι και οικολόγοι πανάθεμα μας) και ξάφνου πλάνο σε έναν τύπο με το απόλυτο καρέ, πιο κοντό από ότι το είχε η Βανδή πριν 2-3 χρόνια, ο οποίος κρατούσε... τι; Βιολί; Μα γιατί το λέτε αυτό; Όχι-όχι κρατούσε ένα μαύρο μπουζούκι... Ήταν σε ένα συλ Βοσνίας Ερζεγοβίνης και Hari Mata Hari που το 2004 πήραν την 2η θέση

Δεύτερος ο Ευαγόρας Ευαγόρου. Τον είδα και σάστισα, αναρωτιόμουν ζώνη είναι αυτό; Διακοσμητικό για την μέση; Κορσές είναι; Δεν κατάλαβα ακόμα τι είναι εκείνο που φορούσε πάνω από το πουκάμισο, λέω χλωμό το(ν) βλέπω άρα πάμε παρακάτω! I'm gonna be” τραγουδούσε, τώρα τι θα gonna be δεν κατάλαβα!

Τρίτος ο John Lilygreen ένας νέος με απίστευτο ταλέντο, τον είδα σε μια εκπομπή και λέω είναι το ταλέντο, παίζει κιθάρα (όχι βιολί) και το τραγούδι ήταν ένα νεανικό ωραίο pop τραγούδι, Life Looks Better In Spring”!

Τέταρτος και καταϊδρωμένος εμφανίστηκε ο Hovig από το X-Factor (σύσσωμο το X-Factor απ'ότι βλέπετε) με το πιο απαίσιο χορευτικό ever και με μια διάθεση που φώναζε ΒΑΡΙΕΕΕΜΑΙ. Σαχλό, και μόνο και μόνο από τον τίτλο του το ψιλιάστικα Goodbye”

Πέμπτη στη σειρά εμφανίστηκε η Βίβιαν Ντάγκλας, κτηνίατρος στο επάγγελμα (“και εκεί θα μείνεις” που λέει και στην διαφήμιση της προσφάτως χωρισμένης Ελένης) Η εμφάνιση της είχε κάτι από Μήδεια από Κίρκη και κάτι τέτοιο τελοσπάντων που έσμιξε με τον τίτλο Rhapsody”. Ήταν ένα τραγούδι λίγο λυπηρό ροκ (alternative emo θα έπρεπε να ονομαζόταν στα σημερινά δεδομένα) και η Βίβιαν είχε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά! Το μαλλί ήταν κρεπαρισμένο με τέτοιο στυλ που ήταν στην μόδα πριν να πέσουν οι Δίδυμοι Πύργοι! Έπρεπε να είχε ένα κιθαρωδό (Rhapsody ονομάζεται, άστε με να μπω και εγώ στο κλίμα) με ηλεκτρική λύρα όμως. Το μόνο που μου άρεσε στην τελική ήταν ο κύριος στο χορευτικό!

6η εμφανίστηκε η Ανθή Πασιή, και τότε ένιωσα μια ικανοποίηση ήταν το τραγούδι με την πιο επαγγελματική παρουσίαση (με εξαίρεση τον κιθαρίστα ο οποίος ήταν ξεκούρδιστος) Με ένα τραγούδι λιγάκι επηρεασμένο από Amy Winehouse και όλα τα συναφή. Η τραγουδίστρια να φορά ένα one-shoulder άσπρο φόρεμα σαν και αυτό που φορούσε η SJP στην ταινία του Sex and the City με το χρυσό λουλούδι στον ώμο. You gotta go” λεγόταν και είχε ένα σπαστικό ήχο μιξαρίσματος πριν το δεύτερο κουπλέ!

Μετά εμφανίστηκαν οι Soulthrow με το τραγούδι “Island of love”. Νέοι, χαβαλέ και πρωτοτυπία είναι οι λέξεις που το περιγράφουν, και θεϊκή η εμφάνιση του Βράκα-man. Το τέλος του τραγουδιού ήταν ένα πολύ ωραίο κλείσιμο αλλά δεν ήταν ωραίο για το τραγούδι.

Το 8ο τραγούδι ακυρώθηκε, διέρρευσε στο youtube και αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό επιλογής γιατί παραβίασε τους κανονισμούς προκήρυξης του ΡΙΚ.

Το 9ο τραγούδι ήταν το Waiting” με ερμηνευτή τον Ανδρέα Οικονομίδη. Ήταν ένα τραγούδι που άρχισε πολύ ωραία σε στυλ Coldplay και Kings of Leon αλλά μετά μετατράπηκε σε σαχλαμάρα τύπου Miley Cyrus. Η γκόμενα στα φωνητικά (που θα την φανταζόμουν λουλουδού γιατί έχω και γαμώ τα σκηνοθετικά ένστικτα) είχε ένα πρόβλημα με τα μαλλιά, κάπου δεν κόλλησαν τα extensions νομίζω, και τα φωνητικά ήταν μάλλον playback! Το τραγούδι από μόνο του ήταν ωραίο!

Τέλος εμφανίστηκε η Νικόλ Παπαριστοδήμου, η 18χρονη φοιτήτρια η οποία τραγούδησε το Like a woman”. Είναι στην πίστα με τα μαλλιά στην μια πλευρά και φοράει ένα μωβ one shoulder φόρεμα (όχι αυτό της κηδείας) γεμάτο παγέτες, αν είχε και μανίκι θα ορκιζόμουν ότι το έκλεψε από την Bette Midler, Τα βλέφαρα της ήταν γεμάτα γκλίτερ και φορούσε εκείνο το αισχρό ροζ-ο-μπεζ χρώμα για κραγιόν. Το τραγούδι ήταν κάτι από Whitney Houston, Mariah Carey, Barbra Streisand και άντε Celine Dion στα πολύ ποπ της, αλλά στις ψηλές νότες ΔΕΝ ήταν καθόλου έτσι. Και το χρυσόμαυρο σάνδαλο ήταν χάλια!

Τελειώσαν τα τραγούδια και ο Αντρέας Γεωργίου εμφανίζεται στο Green-Room τώρα για ποιο Room μιλά εγώ δεν κατάλαβα μια Green Κερκίδα ήταν, ούτε καν Green δεν ήταν! Εμφανίζεται ο Γιώργος Παπαδόπουλος και τραγουδά το εκπληκτικό κομμάτι “Θάλασσες”. Χόντρυνε αυτός ή η ιδέα μου είναι; Τελοσπάντων συνέχεια και συνέχεια βάζουν το recap με τα 9 τραγούδια μήπως και βρούμε άκρη, δεν ήθελα με τίποτα να είναι το 2ο, το του Hovig, η Ραψωδία ή το Waiting γιατί θα έπρεπε να waiting καλύτερα για το 2011 (μιας και το 2012 θα είναι η τελευταία Γιουροβίζιον μιας και ο κόσμος θα καταστραφεί-λέμε τώρα) Και μετά μετρούσαμε ανάποδα λες και είχαμε Πρωτοχρονιά πάλι!

Επιστρέψαμε μετά τις διαφημίσεις ξανά με τον Γιώργο Παπαδόπουλο να τραγουδά “Για την αγάπη σου” αχ! Έξυσε πληγές με την ομώνυμη σειρά ξύπνησαν τα φαντάσματα της Μαργαρίτας και του Πρίγκιπα στον νου μου (για τους Ελλαδίτες: άσε ξέρω για ποιο πράγμα μιλάω, μόνο οι Κύπριοι συμπονούν)

Πριν πω ποιος ήταν ο νικητής θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής: Ενδιάμεσα σε κάθε τραγούδι έπαιζαν φιλμάκια με τα “περίεργα” που είχε ο κάθε διαγωνισμός ανά χρονική σειρά για την τελευταία δεκαετία. Εντάξει είδαμε πολλά “περίεργα”: το γουναρικό του Πολωνού 2001, τον Worrying Kind από τους The Ark, τους Scooch το 2007, τους Wig Wam να τραγουδούν In my dreams το 2005, την Γερμανία με τους Texas Lightning να τραγουδούν No, no never (αν και έγινε τεράστιο hit αργότερα σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία) το 2006 και άλλα πολλά αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε παρουσίαση ήταν ένας σαχλός, πολύ σαχλός όμως, πάρα πολύ σαχλός. Και να ακούω εγώ την μητέρα μου “Εμένα δεν μ' αρέσουν τέτοια πράγματα” λες και κάναν παγανιστικές τελετές στην σκηνή!

Λοιπόν στο televoting ο Hovig ήρθε δεύτερος και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου 4ος και η κριτική επιτροπή έβγαλε δεύτερο τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και έκτο τον Hovig. Πρώτος και από το televoting και από την κριτική επιτροπή βγήκε ο 22χρονος Jon Lilygreen μαζί με τους The Islanders με το τραγούδι Life Looks Better In Spring σε μουσική Μελή Κωνσταντίνου και Νάσου Λαμπριανίδη και στίχους Νάσου Λαμπριανίδη. Η Κύπρος θα εμφανιστεί στον Β ημιτελικό του 55ου διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision που θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου

Ούαο είμαι πιο καλός και από τον Θεοφάνους ε; Ορίστε τα αποτελέσματα με λινκ τις εμφανίσεις:

1. Jon Lilygreen & The Islanders "Life Looks Better In Spring"

2. Κωνσταντίνος Χριστοφόρου "Angel"

3. Hovig Demirgian "Goodbye"

3. Κωνσταντίνος Κουντουζής & Soul Throw "Island of Love"

4. Ανθή Πασίη "You Gotta Go"

5. Νικόλ Παπαριστοδήμου "Like A Woman"

6. Ανδρέας Οικονομίδης "Waiting"(video μέχρι τώρα ανύπαρκτο)

7. Ευαγόρας Ευαγόρου "I'm Gonna Be"

8. Βίβιαν Ντάκγλας "Rhapsody"

7 σχόλια:

DiViNe__ είπε...

Ψιλογλυκανάλατο μου ακούστηκε το τραγούδι!!
Όπως και να 'χει, καλή επιτυχία στην Κύπρο μας!!

tinkerbell είπε...

Αχαχαχαχα!!! Πρέπει να δούμε Eurovision μαζί κάποτε Ιθάκη-man! Ποιον Θεοφάνους και Simon Cowell?? Εμείς θα κάνουμε μπαμ!
Γουστάρω τρελά το χιούμορ σου! The best way to start a week and another boring Monday!
Καλή βδομάδα!

STELIOS PENTARVANIS είπε...

Λοιπόν αφού συνήλθα από τα γέλια με τις περιγραφές σου, δηλώνω ότι κι εμένα ο Jon Lilygreen μου άρεσε και μάλιστα τον βρίσκω να έχει πολύ σημερινό ήχο και όχι μόνο Γιουροβιζιονάτο ...μπράβο στο παλικάρι και όποιον-α το χαίρεται χαχαχα.
Την καλημέρα μου.

Ιθάκη-man είπε...

@ DiViNe__:
Δεν είναι κάτι το σπουδαίο, δηλαδή δεν ξετρελάθηκα αλλά ήταν το πιο ωραίο από όλα (μάζι με τους Soulthrow και τον Κων/νο Χριστοφόρου)

@ Tinkerbell:
Κανόνισε αγαπημένη, 25, 27 και 29 έχει Γιουροβίζιον! :p Διάλεξε και πάρε!

@ the wrong man:
Γέλασες με τις περιγραφές μου; Γιατί; Δεν βρίσκω κανένα λόγο, ήμουν πολύ αυστηρός μάλιστα :p

Εγώ είπε...

well en asxoloumai me eurovision alla eida kapoia tragoudia sto youtube.. MALAKIES. BOLLOCKS. TESTICLES. PELLARES. eleos lol. to tragoudi pou vgike einai kapos kalo, aplo, refreshing, mporei llio kitch, alla o tragoudistis en neos j talantouxos j mporei na ton adika llio to polla aplo tragoudi jeino pou enna pei. http://www.lifeinspring.com/ check the site, fainetai polla creative, oi fotografies j kserw gw, bravo en to perimena etsi site gia ena tragoudaki lol. panta apo ti diki m plevra ta vlepw :)

Εγώ είπε...

a to lastfm tou paidiou http://www.last.fm/music/jon+lilygreen
kai to myspace tou http://www.myspace.com/jonlilygreen
opou mporeite na akousete j alla komathkia tou. ti fatsa tou en tin eida akoma gamoto, ti lalei?!

Ιθάκη-man είπε...

@ Liar:
Εγώ μπήκα και στο μάι-σπεις του, είναι πολύ ταλαντούχο παιδί, το 'χει! Και είναι και γλυκούλης :p