Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Do you love your job?

Η ιδέα περί του Ιδανικού συντρόφου είναι σαν την Επαγγελματική σου σταδιοδρομία!

Ναι, στην πολύ-αρχή ξεκινάς πολύ ενθουσιασμένος, μιλάμε χέζεσαι από την χαρά σου, και όσο πάνε τα χρόνια , μπαίνεις και στο Πανεπιστήμιο και ανακαλύπτεις ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά απ' όσο φαίνονται και κάπου απογοητεύεσαι. Μέχρι να βρεις τον ρυθμό σου αρχίζει και πάλι ο ενθουσιασμός σου να ανεβαίνει να ανεβαίνει, ζεις και λίγο ξέγνοιαστα την ζωή σου και σε βοηθά...

Αργότερα τελειώνεις το Πανεπιστήμιο, ναι οι αλλαγές δεν σ' αρέσουν αλλά τελείωσε και ψάχνεις τώρα για δουλειά. Εσύ στο μυαλό σου είχες μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά την οποία θέλεις να κάνεις όμως ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι τα πράγματα είναι δύσκολα!

Ναι, είναι δύσκολο, στην αρχή μάλλον θα έχεις μια δουλειά την οποία μάλλον δεν είχες σκεφτεί πως θα κάνεις και την κάνεις για διάφορους λόγους. Σπάνια την εκτιμούν αυτή την δουλειά, είτε γιατί δεν τους αρέσει και απλά την έκαναν χωρίς λόγο είτε γιατί είναι πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που σκέφτονταν.

Κάποιοι σε κάποια φάση της ζωής τους όμως θα κάνουν την δουλειά που ήθελαν, που ονειρεύονταν, που τους ενθουσιάζει. Δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει, δεν ξέρω και δεν έχω ιδέα αν όντως θα είναι εκείνο που φαντάστηκαν, δεν ξέρω αν θα αμείβονται καλά ή αν θα είναι δύσκολη η εργασία τους! Και πάλι θα μπορεί να απογοητευτεί κανείς αλλά ποτέ δεν είναι αργά λένε, δεν ξέρω αν θα έχει το κουράγιο σε εκείνη την ηλικία να ξανασπουδάσει, είναι επίπονη διαδικασία. Αλλά θα υπάρξουν και κάποιοι που θα έχουν και 2η και 3η δουλειά, αλλά είναι άλλη περίπτωση αυτοί!

Για τους νέους στις μέρες μας είναι λίγο πιο περίπλοκο, δεν φτάνει που και εμείς οι ίδιοι είμαστε πολύ ιδιότροποι και οι εργοδότες είναι. Το πρόβλημα είναι αλλού, στο ότι σου ζητάνε προϋπηρεσία για να σε προσλάβουν. Αλλά δεν καταλαβαίνω πως θα αποκτήσει προϋπηρεσία αν κανείς δεν του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει;

Η δουλειά είναι ζόρικη τις περισσότερες φορές, και μέχρι να αποκατασταθείς εργασιακά θα περάσεις από πολλές δυσκολίες, μπορεί και να κάνεις για πάντα την εργασία που δεν την σκέφτηκες, είτε επειδή τελικά σ' άρεσε είτε επειδή βολεύτηκες. Το σίγουρο είναι ότι όσοι έχουν δουλειά ή και όσοι θέλουν να βρουν δουλειά το κάνουν μόνο και μόνο επειδή δεν ζουν χωρίς αυτή!

9 σχόλια:

DiViNe__ είπε...

Υπάρχει και η κατηγορία αυτών που δουλεύουν από χόμπυ :P

Πάντως για την προϋπηρεσία το σίγουρο είναι ότι για να φτάσεις κάπου πρέπει να ξεκινήσεις από πολύ χαμηλά. Να γίνεις αυτός που λένε goforistas= go for it.

Σαν το fetch που λένε στα σκυλιά ακούγεται :p

Εγώ είπε...

hehe eniksereis poses fores to skeftika touto oullo. (otan teliosa to gimnasio to likeio ti sxoli etc) oulla fainontai wraia mexri to panepistimio j en polla enthousiodes. alla meta?????

mahler76 είπε...

μόνο που οι σπουδές διαρκούν περισσότερο από τις σχέσεις.

tinkerbell είπε...

Θα συμφωνήσω με αυτό που λες για τιν προυπηρεσία, που όλοι τη ζητάνε αλλά δε βρίσκεται κανείς να τη δώσει in the first place. Αλλά πιστεύω πολύ στο timing: να είσαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Ιθάκη-man είπε...

@ DiViNe__:
Να ξεκινήσω από πολύ χαμηλά; Καλά θα γίνω drug queen :p

@ Liar:
Εγώ ήδη ξενέρωσα :p

@ Mahler:
Πάλι μίλησες πάλι;

@ Tinkerbell:
Είναι χαρακτηριστικό των Διδύμων των κακό μας timing, άρα άνεργος και α...πλήρωτος θα μείνω :p

ProFyLaKtiKo είπε...

δε λέω, πετυχημένος ο παραλληλισμός σου.

αν και θα συμφωνήσω με το σχόλιο του μάλερ. γιατί θες να τον φιμώσεις;;

sCaTterBraiN είπε...

πιο δύσκολο από το να βρεις δουλειά είναι να την αγαπήσεις αφού τη βρεις. μη συμβιβαστείς πάντως αν δεν έχεις άλλους πολύ σημαντικούς λόγους (οικογενειακούς / οικονομικούς, κλπ).

Ιθάκη-man είπε...

@ Condom:
Δεν προσπαθώ να τον φιμώσω

@ sCaTterBraiN:
Δεν ξέρω, δεν δούλεψα ποτέ μέχρι τώρα...

mahler76 είπε...

ΑΚΑΜΑΤΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ