Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Gay Sex & The City

Όλα περιστρέφονται πλέον γύρω από το σεξ... Και κατα πολύ έχουμε πλησιάσει τα όρια της Κάρι Μπράτσω στην σειρά (αλλά όχι στην ταινία) ιδιαίτερα για την κοινότητα των ομοφυλοφίλων.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά που θα βρεθώ με κάποιον νιώθω... περίεργα (φτηνή λέξη αλλά δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια) Είχα πει σε μια παλαιότερη μου ανάρτηση ότι στόχος μου ήταν να φτιάξω ένα μπλοκ του τύπου του Sex & The City και δεν τα κατάφερα γιατί δεν σας μίλησα για την προσωπική μου εμπειρία... Χαχαχα καλά δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση αλλά λέμε τώρα... Ακόμα και στα μπλοκ αν το προΣΕΞετε το σεξ παίζει σημαντικό χαρακτήρα, διαβάζονται περισσότερο εκείνα που γράφουν μέσα για σεξ και όλα τα συναφή...

Λοιπόν, για έναν γκέι στην Κύπρο που προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του (θέλοντας να απαντήσω σε έναν φίλο ο οποίος μου μίλησε για την κοινότητα των ομοφυλοφίλων) θα ψάξει μέσα από τα μαυρανάφεντα msn και irc. Στη ηλικία των 16 εγώ άρχισα να ανακαλύπτω τον κυβερνοχώρο, άλλοι στην τότε ηλικία μου είχανε ήδη κάνει σεξ. Το διαδύκτιο είναι η μόνη προσφυγή γνωριμιών (όσο και για τους ομοφυλόφιλους τόσο και για τους ετεροφυλόφιλους) αφού οι γονείς και γενικά η κοινωνία δεν αφήνουν τους νέους να «ψαχτούν» εξ’ ου και 16χρονα κορίτσια «μπλέκουν» με στρατιώτες ή και ακόμα μεγαλύτερους ή ένας 18χρονος «μπλέκε ι» με κάποιον 10 χρόνια μεγαλύτερο.
Ιδιαίτερα στην κοινωνία των γκέι (στην Κύπρο, για αυτήν ξέρω και για αυτήν θα μιλήσω) νιώθω ότι ανταλλάσουμε συντρόφους, όλοι θα περάσουμε από όλους, για αυτό και το ιδιαίτερο αίσθημα που νιώθω εγώ προσωπικά.

Επειδή ακριβώς η κοινωνία δεν σέβεται τα δικαιώματα των γκέι οι γκέι δεν μπορούν να έχουν μια «φυσιολογική» ζωή, ακολουθούν την ετεροφυλόφιλη ζωή (παντρέυονται, κάνουν παιδια κτλ κτλ) αφού προηγήθηκε η «απαγορευμένη» έλξη και συνουσία (όπως ανατριχιαστικά περιγράφεται στα ερωτικά ποιήματα του Καβάφη) η οποία κατά κανόναν συνεχίζεται «παράνομα» και στην υπόλοιπη –πλέον- ετεροφυλόφιλη για κάποιους ζωή.
Είναι δύσκολο να συνάψεις σχέση ως γκέι: επειδή ακριβώς η κοινωνία δεν αποδέχεται ακόμα τους ομοφυλόφιλους, αυτοί δεν μπορούν να έχουν μια σχέση (θέμα χώρου, χρόνου, συμβίωσης κ.ά.) ούτε και δίνουν σημασία σε κάτι σταθερό αλλά αντιθέτως στοχέυουν σε εφήμερα πράγματα (τουλάχιστον εγώ έτσι ξέρω) Όλοι θέλουν σεξ (τουλάχιστον εγώ αυτό βλέπω) ενώ οι υπόλοιποι θέλουμε από κάτι άλλο...

Παραδείγματος χάριν εγώ περιμένω εδώ με τα χέρια σταυρωμένα τον πρίγκιπα με το άσπρο BMW X5…. Εεεε άλογο ήθελα να πω. Κι όπως είχα πει παλαιότερα σε μια φίλη μου «το άλογο μπορέι να έρθει, ο πρίγκιπας όμως... Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες»


“I’m waiting here for my prince to come, to save me from the darkness…”

1 σχόλιο:

tink2027 είπε...

kapoia mera tha erthei kai o prigkipas kai to aspro tou alogo kai esi tha peis se auth thn filh sou oti eixe dikaio pou se evrise...(giati mallon auto ekane san fili pou einai...)