Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Take it easy

Χθες ξάπλωσα κατά τις 3 και μισή ώρα μετά ήμουν σηκωμένος να γυροφέρνω βόλτες στο δωμάτιο. Προφανώς και πρέπει να αγοράσω τσάι ντεκαφεϊνέ! Προφανώς. Που να ξερα; Ξεκίνησε μια ελαφρά κρίση πανικού και μετά δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Κοιμήθηκα γύρω στις 6 το πρωί και στις 9 ήμουν κουρδιστό στρατιωτάκι λες και κοιμόμουν δεκάωρο... Απορώ.

Έγραφα μια ανάρτηση ψες. Γιατί νύσταξα γύρω στις 5 το πρωί αλλά ο γείτονας αποφάσισε να βάλει ράδιο. Όχι πως το είχε στη διαπασών, χαμηλά το είχε, αλλά με τους ήχους έχω ένα θέμα. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός μια βραδιά έβαλα τα κλάματα γιατί δεν μπορούσα να κοιμηθώ λόγω ενός ήχου, τον οποίο μέχρι και σήμερα αδυνατώ να περιγράψω. Τους ξύπνησα όλους στο σπίτι και έκλαιγα που δεν μπορούσα να κοιμηθώ... Κανείς δεν άκουγε τίποτα το ασυνήθιστο. Μόνο εγώ... Και για τα πρακτικά και να μην φοβάστε, δεν ήτο φωνές. Ήταν κάτι σαν σφύριγμα.

Αντιλαμβάνεστε ότι σήμερα το κεφάλι μου ήταν ένα φορητό καζάνι, ένιωθα να βαραίνει το κεφάλι μου και το κρατούσα από παντού... Σε κάποια φάση νόμισα πως θα πέσω ξερός. Και δεν έχω λιποθυμήσει ποτέ μέχρι τώρα! Πάλι καλά. Θα πάω να κάνω και ένα ζεστό μπάνιο γιατί νιώθω λες και όργωναν τον λαιμό μου και η μύτη μου στάζει (κυριολεκτικά). Αν πιω ακόμη λίγο νερό με μέλι θα κάνω εμετό μελίσσι!

Προσπαθώ να μην κάνω πολλά πράγματα γιατί τελευταία έχω υπερφορτωθεί... Εμ βέβαια, πρώτα παίρνω πρωτοβουλίες από μόνος μου και μετά βρίσκομαι σε άλλες καταστάσεις με πολλές υποχρεώσεις. Και έφθασαν και κάτι βιβλία που παρήγγειλα, άστα να πάνε. Κόλαση. Τα διαβάζω και βλέπω εφιάλτες. Τα έχω απομακρύνει από το δωμάτιο μου τώρα, τα θεωρώ κακό φενκ σούι πια...

Και όλο αυτό το “άγχος” που έχω για τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις είναι κολλητικό... το φέρνω και σπίτι και σκέφτομαι πολλά και άσχετα μεταξύ τους πράγματα με αποτέλεσμα να αγχώνομαι περισσότερο. Μια απόδειξη αυτού η ψεσινή νύχτα... Πρέπει να χαλαρώσω! Χθες! Αλλά πως;

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Βρε ηρέμησε!
Τι πράγματα είναι αυτά; Γιατί τόσο άγχος; Ποιός σε κυνηγάει και πρέπει να είσαι στην τσίτα;
Κόψε όλα -με καφεΐνη!





ΥΓ. (σου μιλάει ένας άνθρωπος που έπαθε κρίση πανικού χωρίς να υπάρχει λόγος, τουλάχιστον φαινομενικός)

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Να ορίσεις μια μέρα την εβδομάδα που θα κάνεις πράγματα αρκετά ή τελείως διαφορετικά απ αυτά που συνθέτουν την καθημερινότητά σου. Γίνε μια μέρα την εβδομάδα άλλος άνθρωπος! Σωστή θεραπεία!
Ξενούδης

Ιθάκη-man είπε...

@ Hfaistiwnas:
Μωρέ τελικά αρρώστησα! Κρύωμα αλλά τώρα επανέρχεται και η φωνή μου :p
Δεν πίνω ποτέ καφέ για αυτό μάλλον με έπιασε το τσάι. Ποτέ ξανά :p

ΥΓ. Μωρέ συμβαίνουν αυτά αλλά πρέπει να το ψάξουμε

@ Ξενούδης
Αυτό το κάνω έτσι κι αλλώς. Μια μέρα την βδομάδα (συνήθως Κυριακές) κάνω ότι δεν έχω τίποτα :p

Ανώνυμος είπε...

Στα ίδια κι εγώ φίλε μου, τόσο που εμένα μου έχουν απαγορεύσει τους καφέδες.
Τελευταία έχω ξεκινήσει μαθήματα tai chi. Γνώρισα νέους ανθρώπους, άλλαξα την ρουτίνα μου και νιώθω καλύτερα!