Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

12 days of the 2012

12 περιστατικά, πράγματα, καταστάσεις του '12, αλφαβητικά....

Αλλαγές. Χρονιά για πειραματισμούς το 2012... Σε πολλούς τομείς, αρχής γενομένης από την εμφάνιση και ακολούθως με τη μουσική!

Διάβασα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου πήρα πάνω από ένα βιβλίο, τα άνοιξα και τα διάβασα μέχρι την τελευταία σελίδα. Διάβασα περισσότερο θεατρικά έργα παρά βιβλία-βιβλία και δη πεζογραφία. Το έργο που θα μου μείνει στο νου είναι -μη γελάσεις- η Ηλέκτρα του Ευριπίδη. Το τελευταίο που διάβασα ήταν το Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην του Τζεφ Μπαρόν.

Επαγγελματική στασιμότητα. Είχα 2 προτάσεις, την μια την απέρριψα λόγω χρόνου και την άλλη γιατί νόμιζα ότι θα βρω κάτι καλύτερο. Όπως και να έχει, και συνάντηση με το... κάτι-καλύτερο έγινε, απλά κολλήσαμε εκεί! Κολλήσανε, δεν ξέρω γιατί! Δεν ξέρω αν παίζει κάτι άλλο, που εγώ δεν ξέρω, αλλά από τον Μάιο δεν επικοινώνησαν μαζί μου!

Θέατρο. Από τον Ιούλιο έχω δει ούτε εγώ δεν ξέρω πόσες παραστάσεις... Αλλά τις έχω γραμμένες κάπου, από την έναρξη της σεζόν αυτής έχω δει 11 παραστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρω πόσα λεφτά έχω ξοδέψει! Αλλά ας όψεται η ανάγκη για πολιτισμό.

Κατσαρίδες. Δεν θα ξεχάσω την μέρα που όταν πήγα στη τουαλέτα και αντίκρισα μια κατσαρίδα... Τις σιχαίνομαι και τις αντιπαθώ! Ήταν μια νύχτα του καλοκαιριού, για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, και από το πολύ νερό αντιλαμβάνεσαι ξυπνάω το βράδυ και πάω τουαλέτα. Με το που μπαίνω την βλέπω, εκνευρίζομαι και αρνούμαι να την πατήσω με την παντόφλα. Βρίσκω μια σκούπα και αρχίζω να την βαράω με λύσσα και με μανία σαν μανιακός δολοφόνος. Πως και δεν ξύπνησαν οι γείτονες δεν ξέρω!!! Για να καταλάβεις από τα απανωτά χτυπήματα είχα καταιδρώσει! Δεν έβρισκα το φτυαράκι και αναγκάστηκα να την συνοδεύσω με την σκούπα έξω, στην διαδρομή αποφάσισε να ζωντανέψει και την ξαναχτύπησα, ήτο η χαριστική βολή. Και όπως ήμουν μουσκίδι ανοίγω την πόρτα να πετάξω την κατσαρίδα στον δρόμο να την καταβροχθήσουν οι γάτες ή κάτι, και τσουπ οι γειτόνισσες επέστρεψαν από το κλαμπ! Και να με βλέπουν σε μια κατάσταση τουλάχιστον νευρικού κλονισμού, ε έκλεισα την πόρτα και την ξεφορτώθηκα από την πίσω πόρτα!
Τώρα με το που δω κατσαρίδα την πατάω αλύπητα!

Κουζίνα. Μαθαίνω να μαγειρεύω!!! Ντάξει δεν θα πάω στο Μάστερ Σεφ, δεν είμαι έτοιμος για μιλφέιγ ή μοσχαράκι με μανιτάρια σε έναν πύργο από ρύζι, αλλά μαθαίνω σιγά-σιγά!

Πίεση. Αυξημένες αρμοδιότητες για φέτος. Με τα καλά και τα κακά του... Αυξημένη πίεση (όχι αρτηριακή), αυξημένη παραγωγικότητα, μειωμένη ανατροφοδότηση και ελάχιστα θετικά σχόλια! Αλλά δεν μασάω!

Ραντεβού. Φέτος βγήκα για πρώτη φορά ραντεβού! Αυτό λέει πολλά... Και βγήκα και για δεύτερο και τρίτο και τέταρτο, από μια φορά... Όποιος θα σου πει την λέξη “πρώην” σε συνδυασμό με κτητική αντωνυμία, δεν έχει πολλά φόντα, αλλά επιφυλάσσομαι για να βρω και εξαιρέσεις. Αλλά νιώθεις καλά να ξέρεις πως κάποιος σε παίρνει στα σοβαρά σαν άνθρωπο και αντέχει να σε βλέπει και να σε εκτιμά ακόμα και όταν ΦΟΡΑΣ τα ρούχα σου! Και έχω να δηλώσω πως είναι εθιστικό! Θες κι άλλο ραντεβού μετά...

Ταξίδι. Η εποχή το επιβάλλει να είμαστε λιτοί και ενίοτε απέριττοι και ανάλογα με το budget μου έκανα και εγώ ένα ταξίδι μέσα στο '12. Έτρεχα για ένα μήνα σε ταξιδιωτικά γραφεία να βρω προσφορές και να σου που την βρήκα την χρυσή ευκαιρία και ταξίδεψα στην Ιταλία για μια ολόκληρη βδομάδα με μόνο 350 ευρώ. Είχα πάρει προκαταβολικά λεφτά για γενέθλια και έκανα το ταξίδι και το ευχαριστήθηκα.

Υγεία. Άγνωστο παραμένει το πως είναι η υγεία μου... Όλο λέω να κάνω εξετάσεις και όλο δεν κάνω! Ένα χρόνο λέω να πάω... Και οδοντίατρο πρέπει να πάω, άστα άστα! Αρρώστησα μια φορά μόνο φέτος.

Φίλοι. Περίεργα πράγματα. Ήταν δύσκολος ένας αποχαιρετισμός το καλοκαίρι μιας φίλης που έφυγε στο εξωτερικό μόνιμα, πράγματα γίνονται καλά να 'ναι το κορίτσι, αυτό έχει σημασία. Επίσης δεν ξέρω ποιον να εμπιστευτώ πια, εκεί που είπα σε μια φίλη μου για μένα βρέθηκε να το ξέρει ο φίλος της, 4 κοινοί μας φίλοι και η γιαγιά της. Ήταν σοκ για μένα, ένιωθα πως μόνο το Ντάουν Τάουν δεν το έγραφε...

Φιλοσοφία. Έχουν αλλάξει πράγματα και πράγματα, ιδιαίτερα πράγματα εντός του κρανίου... Γιατί άντε τα άλλα ενίοτε τα παρασέρνει η μόδα και ο χρόνος, τα εντός όμως... Εντάξει βοήθησαν και μερικά βιβλία (αποσπάσματα διάβασα, μην χαίρεσαι) αλλά δεν υιοθέτησα τίποτα αυτούσιο, έχουν περάσει επεξεργασία ή βρίσκονται ακόμη ον δε πρόσες...

4 σχόλια:

Ben Provis είπε...

Όμορφα πράγματα...Εύχομαι ακόμα καλύτερα για φέτος.
Υ.Γ. Ραντεβού... Keep Going!!!

Ιθάκη-man είπε...

13 φέτος θα 'ναι :p χαχαχαχαχαχα
Καλή Χρονιαααα! :)

Hfaistiwnas είπε...

xexexe Μάλλον δεν το είπες σε εχέμυθο άτομο! Την επόμενη φορά προσοχή!
Η κουζίνα θέλει υπομονή! Σιγά σιγά!
Πολύ θέατρο βρε παιδί μου μπράβο!
Ραντεβού; Μάλλον θα τα κόψω τελείως.. όταν τα αρχίσω. .

Άντε και καλή χρονιά!

Ξενικός είπε...

πολύ θετικά ακούγονται όλα!
για το 13 εύχομαι ό,τι καλύτερο.
για διάβασμα, μια και το αναφέρεις, προτείνω το χρονικό "Εξάμηνο μηνυμάτων" που αναρτώ σε συνέχειες. Χρήσιμο, νομίζω, και για τα rendez-vous...
Ξενικός