Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Clothes


Θυμάμαι κάποτε, όταν ήμουν παιδί, ήταν της μόδας τα αγόρια να φοράνε το καλοκαίρι κάτι αμάνικα μπλουζάκια, τότε που το κάθε άνοιγμα για το μανίκι χωρούσε μόνο ένα χέρι και τότε που το ντεκολτέ της μπλούζας ήταν ακόμη στον λαιμό. Και θυμάμαι πως έβλεπα τα μεγαλύτερα αγόρια και έλεγα, θέλω και εγώ όταν μεγαλώσω να γίνω ωραίος και γόης σαν αυτούς.

Η αισθητική άποψη αλλάζει με τα χρόνια. Αν φορούσα αμάνικο μπλουζάκι άσπρο (γιατί ας μην ξεχνάμε πως πάλαι ήμασταν και μινιμαλισταί) και το παντελονάκι ¾ που μόνο ¾ δεν είναι (κάτι περισσότερο, 7/8, στο μήκος της θεούσας με την φούστα ένα πράμα) θα με λέγανε τουλάχιστον βλάκα Ρωσσοπόντιο που δεν ξέρει να ντυθεί. Φυσικά οι νέοι που κυκλοφοράνε τώρα στην αγορά, ε... στους δρόμους ήθελα να πω, αν φορέσουν αμάνικα μπλουζάκια θα είναι λες και έχουν μέλι και όλες οι μύγες θα κολλήσουν πάνω. Διότι όπως και να το κάνουμε σε κοιλιά με σιξπάκ το φανελάκι διαγράφει καλύτερα.

Όπως και να έχει. Ήθελα να αγοράσω μερικά ρούχα διότι απεφάνθην πως τα ρούχα μου δεν αποδίδουν την ηλικία μου σωστά (αν ήταν κρίση ηλικίας αγάπη μου θα 'χα πάει να αγοράσω δερμάτινα). Και από σχεδόν μια μέρα ψώνια πήρα ένα παντελόνι, 3 μπλούζες και ένα καρό πουκάμισο. Τα υπόλοιπα ήταν ελεεινά, είτε σε τιμή είτε σε χρωματισμούς είτε σε υλικά είτε σε κοψίματα κτλ.

Είχε μια μπλούζα που το V του λαιμού έφτανε στο κάτω μέρος του στέρνου, λίγο πιο πάνω από εκεί που κάνεις μαλάξεις σε περίπτωση πρώτων βοηθειών. Γιατί; Για να κάνουν πρώτες βοήθειες ευκολότερα; Αν είναι έτσι πάω πάσο. Μετά είχε ένα παντελόνι που ήταν κατώμεσο. Κατώκωλο έπρεπε να το βγάλουνε! Ο μισός σου κώλος είναι έξω και δεν χωράει τίποτα στο μπροστινό μέρος (και δεν μιλάω για τις τσέπες). Μετά είχε κάτι μπλουζάκια με γκόμενες τα οποία πριν λίγο καιρό τα λέγανε νυχτικιές! Μα φανέλα και να είναι μέχρι την γάμπα;

Εντάξει δεν βρίσκω πουθενά το κακό με τις V φανέλες, δεν βρίσκω το κακό με το παντελόνι που σου πέφτει και φαίνεται λίγο το εσώρουχο σου (ο αναμάρτητος πρώτος την ρότσα βαλέτω) και δεν υπάρχει πρόβλημα να θες μπλουζάκια λίγο πιο μακριά. Ποιος είναι τελοσπάντων ο μέσος όρος των βιομηχανιών ρούχων για άντρες; Λίγο έλεος για εμάς τα τεκνά ενός κατώτερου θεού...

Και όσο είναι ζέστη εγώ φοράω απλές μπλούζες...

6 σχόλια:

Leviathan είπε...

χαχα απολαυστικά τα λες και έχεις και δίκιο!!!! καλή εβδομάδα εύχομαι!! φιλιά!!! :)

turigr είπε...

Στην περίπτωσή σου καλύτερα να ακολουθήσεις τη συμβουλή της Coco Channel: "Για να είσαι στη μόδα, πρέπει να είναι ντεμοντέ!"

Kος Μηδενικός είπε...

Μπορείς κάλλιστα να βγαίνεις γυμνός όξω...αν γλιτώσεις την σύλληψη...θα κάνεις σίγουρα εντύπωση!!

Ιθάκη-man είπε...

@ Leviathan:
Αν δεν έβρισκα καθόλου ρούχα θα γινόμουν άγριο κτήνος! :p Αλλά τώρα είμαι χαριτωμένο απλά :p

@ Turigr:
Καλά θα βάζω πουά κάλτσες για να είμαι ντεμοντέ πάντα ;p

@ Zero Point:
Μπα, ντρέπομαι. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ωραίοι με ρούχα! :p

Dreamer είπε...

εννεν αναγκη να σαι τζιε βιτρινα! μιαν απλη φανελα με μιαν τζιν βερμουδα. απλα και κλασσικα

Ιθάκη-man είπε...

Απλός λιτός και απέριττος είμαι :p Και τζιν βερμούδα αποκλείεται να φορώ στους 40 βαθμούς :p