Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Επίκληση στην Μαλακία

Όταν ένας άντρας να αποκαλεί τον εαυτό του πούστη με σχετική σοβαρότητα ή έστω σοβαροφάνεια, και δεν αναφέρομαι για το “ε ρε πούστη μου” και λοιπές λαϊκές εκφράσεις, ε αυτό με απασχολεί κάπως. Ερμηνευτικά η λέξη πούστης πέρα από ομοφυλόφιλος σημαίνει και κίναιδος δηλαδή άντρας με γυναικεία συμπεριφορά. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα: η άποψη ότι οι γκέι “είναι” περισσότερο γυναίκες και ότι οι λεσβίες είναι περισσότερο άνδρες!
Και εμείς τι κάνουμε; Μήπως αναπαράγουμε και εμείς άθελα μας το στερεότυπο αυτό; Αφήνουμε όμως τον οποιονδήποτε που δεν μας ξέρει να μας αποκαλεί πούστηδες, ή εμάς ή γενικότερα όλους τους ομοφυλόφιλους. Μετά, αφού το κάνουμε θέμα αυτός απαντά “Αφού λέτε μόνοι σας ότι είστε πούστηδες γιατί διαμαρτύρεστε αν σας αποκαλούμε κι εμείς έτσι;”
Δεν ξέρω με ποιανού το μέρος είμαι τώρα... Για το συγκεκριμένο παράδειγμα μάλλον είμαι με το μέρος του Ράδιο Αρβύλα. Αν και έχω εκφράσει παλαιότερα την απέχθεια μου σε ομοφοβικά ανέκδοτα της ίδιας εκπομπής, δυστυχώς νομίζω ότι είμαι με το μέρος τους. Ουδεπώποτε αποκάλεσα τον εαυτό μου με επίθετο θηλυκού γένους (εκτός από τους διαλόγους που το κάνω για καθαρά χιουμοριστικούς λόγους και όχι παρεμπιπτόντως δεν είμαι σχιζοφρενής) Δώσαμε σε κάποιον το δικαίωμα να μας βρίζει; Δεν τους δώσαμε το δικαίωμα να μας λένε πούστηδες, λούγκρες κ.ά. αλλά κάναμε κάτι για αυτό; Εγώ ρωτάω: Και μετά; Θα μας χτυπάνε στον δρόμο και θα τους λέμε και ευχαριστώ; Και μετά; Θα μας αποκαλούν και κτηνοβάτες και παιδεραστές, νεκρόφιλους και εγκληματίες; Και θα τους λέμε “Μπράβο έκανες την τύχη σου, είσαι η καλύτερη”
Δεν ξέρω που είναι τα όρια του σοβαρού και του αστείου. Με τον Ψινάκη γελάω, με τον Μάλερ γελάω, με τον Bill πάλι γελάω, έχουν χιούμορ. Με τον Κανάκη μερικές φορές γελάω, με τον Κανάκη κάποιες άλλες φορές όμως δεν γελάω, με τον Θεμιστοκλέους και τον κάθε Θεμιστοκλέους ΔΕΝ γελάω, δεν είναι χιούμορ...

10 σχόλια:

Leviathan είπε...

distixos polles fores dinoume monoi mas dikaiomata...mia xara ta les...kalimera!

Unknown είπε...

Άλλο χιούμορ άλλο σοβαρότητα. Φυσικά φέρουμε κι εμείς μέρος ευθύνης.
Καλημέρα!

mahler76 είπε...

έχω μπεί στην ίδια κατηγορία με τον Ψινάκη???? τι τιμή αγαπητέ μου κύριε.

Κλημερούδιααααα

Ιθάκη-man είπε...

@ Leviathan:
Καλησπέρα! :)

@ Bear:
Έχουμε ευθύνη έχουμε. Καλησπέρα! :)

@ Μάλερ:
Εχετε χιούμορ φίλτατε Μάλερ
Καλησπέρα και σε εσάς :p

Ανώνυμος είπε...

σοβαροφάνεια και κομπλεξισμό το λένε κύριοι_

α,μία παρατήρηση ο Κανάκης έχει κακό χιούμορ.πολύ κακό.-

amalthia είπε...

μμμ συμφωνούμε ρε πούστη μου!!

αχαχαχαχα...τι να σου πω τώρα?ξέρεις ήδη την αποψή μου,την διάβασες στο βλογκ μου...

καλώς βρεθήκαμε!

sCaTterBraiN είπε...

δεν είμαι σίγουρος - π.χ. και οι μαύροι στην αμερική λένε nigga ο ένας τον άλλο, αλλά δεν ανέχονται λευκούς να τους πουν niggas. ή π.χ. για μένα αν ένας gay χρησιμοποιήσει το θηλυκό μιλώντας μου δεν με πειράζει και τόσο (και σίγουρα όχι γιατί θεωρώ το 'αρσενικό' ανώτερο ή κατώτερο από το 'θηλυκό' - καμία σχέση) αν όμως το κάνει straight θα γίνει της πουτάνας.
(υπάρχουν βέβαια μερικές εκφράσεις έχουν περάσει τόσο στην καθημερινότητα που πλέον δεν έχουν κάποιο 'χρώμα' π.χ. 'όχι ρε πούστη μου', 'πεινάω σαν πούστης', κλπ. μην περάσουμε δηλ. και στο άλλο άκρο του politically correct).
αυτά...
:-)
καλημέρα!

Ιθάκη-man είπε...

@ Douli:
Ο Κανάκης έχει όντως πολύ κακό χιούμορ, στα όρια του black humor

@ Amalthia:
Καλώς σας βρήκαμε, καλή διασκέδαση!

@ sCaTterBraiN:
Υπάρχει η αδελφική αλληλεγγύη; χαχαχαχαχα Καλημέρα τέτοια ώρα; :p
Καλησπέρα!

sCaTterBraiN είπε...

εγώ ξύπνησα στις 12, για μένα είναι ακόμα νωρίς...
;-)

Έγραψα πάλι ο πούστης ... είπε...

:)