Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Εικονογραφημένο λεξικό: Θεμιστοκλέους

Ο κύριος Θεμιστοκλέους είναι βουλευτής, και εγώ είμαι ο Ιθάκη-μαν και είμαι πολίτης. Πριν λίγο καιρό ένας 24χρονος από την Πάφο της Κύπρου έστειλε μια καταγγελία στην Επίτροπο Διοικήσεως επειδή τόσο ο Δήμος Πάφου όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών του έστειλαν αρνητική απάντηση στο αίτημα του να δεσμευτεί επισήμως με τον σύντροφο του. Η έκθεση της κυρίας Νικολάου, της Επιτρόπου Διοικήσεως, ήταν σαφής και ξεκάθαρη, τα δεδομένα άλλαξαν, οι καιροί προχώρησαν και κρίνει ότι η νομοθεσία για τους γάμους -όχι τους θρησκευτικούς- πρέπει να εξελιχθεί όπως έγινε σε άλλες χώρες της ΕΕ. Ο Γενικός Εισαγγελέας καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησαν αρνητικά στην επιστολή του παραπονεμένου καθώς η νομοθεσία όντως δεν προβλέπει την ένωση ζευγαριών ομοφυλοφίλων.

Σε εκπομπή στο Ράδιο Άστρα, την οποία δεν είχα την τιμή να ακούσω, μάλλον στις 13 Απριλίου αν δεν κάνω λάθος, υπήρξε εκπομπή αφιερωμένη στο θέμα των γάμων των ομοφυλοφίλων με κύρια “ομιλήτρια” την Επίτροπο Διοικήσεως. Δεν ξέρω αν ήταν παρών ή ήταν στο τηλέφωνο ο κύριος Ανδρέας Θεμιστοκλέους μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων ο οποίος έλεγε πως δεν υπάρχει νομοθεσία ή εγκύκλιος από την ΕΕ για να νομιμοποιηθούν οι γάμοι των ομοφυλοφίλων. Στα πολλά, πέρα από τις δικαστικές τους διαφωνίες ο κύριος Θεμιστοκλέους δηλώνει αν επειδή συναντάμε στην κοινωνία μας κτηνοβάτες, νεκρόφιλους παιδόφιλους και εγκληματίες πρέπει να προσδώσουμε στις πράξεις τους έννομες συνέπειες;

Ορίστε μερικά στοιχεία που αναγράφονται στο site του Πολίτη για τις περασμένες Βουλευτικές Εκλογές του 2006 όπου ο κύριος Θεμιστοκλέους ήταν υποψήφιος: (τα σχόλια δικά μου και δικά σας)


Οι γονείς μου κατάγονται από την Πάχνα.

Κρίμα και έτρεφα συμπάθεια προς τους Λεμεσιανούς

Είμαι άγαμος.

Και εγώ, και αν υπάρχουν μυαλά σαν και σας εκεί στην Βουλή, άγαμος θα παραμείνω

Υπηρέτησα στις Δυνάμεις Καταδρομών ως απλός καταδρομέας.

Υπάρχει και ο περίπλοκος καταδρομέας;

Μιλώ αγγλικά και ελληνικά.

Πάλι καλά! Και για τις 4 χιλιάδες που παίρνετε τον μήνα λίγες είναι οι γλώσσες που ξέρετε!

Είμαι εκπαιδευτικός στη μέση δημόσια εκπαίδευση.

Χαίρομαι που δεν συναντήθηκαν οι δρόμοι μας και εύχομαι να μην τύχει ποτέ

Αγαπημένοι μου τραγουδιστές οι Αρβανιτάκη, Τερζής, Πασπαλλά και άλλοι.

Αρβανιτάκη; Με πείθετε να κάψω τα CD της που αγόρασα

Δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά, σε ό,τι αφορά την Γιουροβίζιον.

Εδώ μου τα χαλάτε κύριε Θεμιστοκλέους μου! Ντροπή, νοήμων άνθρωπος και δεν ασχολείστε με Eurovision; Για όνομα!

Διαβάζω όλα τα βιβλία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και ό,τι αφορά την φιλοσοφία της πολιτικής. Αγαπημένοι μου συγγραφείς οι Θουκυδίδης, Τσάτσος, Νίκος Δήμου, Π. Κονδύλης και Ulrich Beck.

Καβάφη; Ούτε που το αγγίξατε βιβλίο του Καβάφη φαντάζομαι...

Αγαπημένο μου πιάτο η μπριζόλα βοδινή στη σχάρα, χόρτα και μπύρα.

Εγώ προτιμώ την μπριζόλα με μπύρα στον φούρνο, ωραία συνταγή την έκανα η Αργυρώ στην Ελένη πέρσι με καρότο μέσα και τέτοια

Δεν νηστεύω συχνά.

Και εγώ καθόλου

Οδηγώ ένα παλιό BMW.

Σχέδιο απόσυρσης υπάρχει, να πάρετε και ένα αυτοκίνητο με χαμηλούς ρύπους, μια χαρά!

Δεν ακολουθώ τις τάσεις της μόδας.

Ευτυχώς δηλαδή, φανταστείτε τώρα βουλευτές με φράντζα!

Πηγαίνω στην εκκλησία αρκετά συχνά.

Μεγάλη Εβδομάδα, Χριστούγεννα και Δεκαπενταύγουστο; Την περάσαμε και μεις αυτή την φάση


Με ελκύει, διότι η πολιτική είναι δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση. Θέλει πάθος και μέτρο, θέλει μυαλό, ψυχή και ευθύνη. Θέλει συνέχει και συνέπεια. Δεν με απωθεί τίποτε, ακόμα και όσα και όσοι την παρακμάζουν είναι λόγοι για να είμαι μέσα σ’ αυτή.

Η Πολιτική αγαπημένε κύριε Θεμιστοκλέους δεν είναι παιχνίδι και χαίρομαι που το καταλαβαίνετε! Είναι δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση όπως ακριβώς το είπατε, θέλει και πάθος και μέτρο και μυαλό, και ψυχή και ευθύνη. Δεν ξέρω φυσικά τι ισχύει για σας...

Δυστυχώς επένδυσα στο ΧΑΚ και ανήκω στους χαμένους.

Και δεν είστε ο μόνος!

Είμαι αναφανδόν εναντίον της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Eίναι ανάγκη να τους παντρεύουμε κιόλας; Και μετά θα τους δώσουμε και το δικαίωμα να υιοθετούν και παιδιά; Δεν είμαστε καλά! Η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη, έγινε νόμιμη. Αν πάμε, όπως κάποιοι μας εισηγούνται, σε λίγα χρόνια, θα γίνει υποχρεωτική.

Η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη; Επί Χίτλερ; Αγαπημένε μου μέχρι και σας θα σε κάναν σαπούνι διότι ψηλός ξανθός γαλανομάτης ΔΕΝ είστε κύριε Θεμιστοκλέους μου ναι;

Και είστε άνθρωπος που ψεύδεται ασύστολα! Προηγουμένως γράψατε ότι διαβάζετε Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Η ομοφυλοφιλία -τρόπον τινά- ήταν νόμιμη. Δεν έτυχε ποτέ μέσα σε αυτά τα έργα να δείτε αυτά τα στοιχεία; Δεν έτυχε ουδέποτε να διαβάσετε τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα; Θέλετε να γράψω στίχους; Ρωτήστε κάποιον συνάδελφο σας εκπαιδευτικό φιλόλογο να σας πει για τον Αλκιβιάδη. Διαβάστε το Συμπόσιο επίσης του Πλάτωνα και πραγματικά ρωτήστε να σας επισημάνουν κάποια στοιχεία. Αλλά προφανώς εσείς όταν λέτε “Αρχαία Ελληνική Γραμματεία” εννοείτε μόνο τον Θουκυδίδη.

Παιδιά είπε κανένας ότι θέλει υποχρεωτική την ομοφυλοφιλία; Τι είναι η ομοφυλοφιλία κύριε Θεμιστοκλέους μου; Μαθηματικά κοινού κορμού και θα είναι υποχρεωτικά; Πέρα από αυτά που διαβάζετε κύριε Θεμιστοκλέους μου σας παρακαλώ, όσο έχω ακόμα την ψυχραιμία μου, να πάτε να αγοράσετε μελέτες περί ομοφυλοφιλίας μήπως, λέω μήπως, και μάθετε λίγα πράγματα παραπάνω... και το wikipedia να ανοίξετε θα μάθετε περισσότερα πράγματα από όσα φαντάζεστε!

Υπό κάποιες προϋποθέσεις θα συζητούσα την νομιμοποίηση του χασίς.

Ενώ το χασίς, εν αντιθέσει με την ομοφυλοφιλία, ήταν πάντα νόμιμο;

Είμαι υπέρ σε ό,τι δεν μειώνει την ασφάλεια της χώρας και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Και πολύ μπράβο σας

Είμαι υπέρ του να λειτουργούν θερινά τμήματα της Βουλής.

Και εγώ, τα λεφτά που παίρνετε είναι δυσανάλογα με την δουλειά που κάνετε και δεν μιλώ μόνο για σας.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα ποιοτικό άλμα σε όλα τα επίπεδα και δεν μπορεί αυτό να γίνει με το δοτό σύνταγμα του 1960 που ουσιαστικά το απαγορεύει. Πρέπει να προσαρμοστούμε με τα δεδομένα της εποχής που ζούμε και τα δεδομένα της ενσωμάτωσης μας στην Ε.Ε

Εδώ τα σχόλια δικά σας.

13 σχόλια:

sCaTterBraiN είπε...

γκρρρρ...
καλύτερα ναρκομανής παρά gay για το φίλο μας βουλευτή. που μάλλον για κακιασμένη λούγκρα τον κόβω, με τέτοια μάπα δεν είναι να απορεί κανείς που είναι άγαμος. αγάμητος έπρεπε να δηλώνει. οι gay δηλαδή είναι στην ίδια κατηγορία με κτηνοβάτες, νεκρόφιλους παιδόφιλους και εγκληματίες; έλεος! που τον βρήκατε τον μαλάκα; στο εσρ;

DiViNe__ είπε...

Ερώτηση: Αυτό το ΧΑΚ είναι κυπριακό κόμμα; αντίστοιχο με το ΛΑ.Ο.Σ;

Ο Χριστός και η Παναγία, αλλά δυστυχώς τέτοια προοδευτικά κυβερνούν. Και το αστείο είναι ότι πολλά από αυτά τα πρόσωπα μας δουλεύουν μες τα μούτρα μας, καθότι διάφοροι συνάδελφοί τους βουλευτές, τυχαίνει να είναι ομοφυλόφιλοι και να το παίζουν οικογενειάρχες και σοβαροί άνθρωποι... λες και εμείς είμαστε κλόουν.

Αι σιχτιρ!

Ανώνυμος είπε...

Έχετε τη συμπαθεία μου

Ιθάκη-man είπε...

@ sCaTterBraiN:
Έλα μου, με τρόπο, μπορεί να είμαστε γκέι αλλά εμείς έχουμε και τρόπους!

@ DiViNe__:
Τι λες; ΧΑΚ κόμμα; Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μάνα μου! Όχι και κόμμα το ΧΑΚ

@ Ανώνυμε:
Σας ευχαριστώ θερμά αγαπημένη/ε Ανώνυμη/ε

sCaTterBraiN είπε...

α, ιθάκη-μαν, γκέι είμαστε και έχουμε τρόπους, αλλά εγώ έχω και από τους κακούς τρόπους όταν πρόκειται για τέτοια υποκείμενα.
;-)
την καλησπέρα μου, αγαπητέ!

Leviathan είπε...

vare8ika tis xazomares pou poulane sinexos...as kratisoun epitelous kapoioi tis vlakodeis apopseis tous gia ton eauto tous...kalispera... :)

Ιθάκη-man είπε...

@ sCaTterBraiN:
Καλησπέρα αγαπημένε! :)

@ Leviathan:
Όχι, να μιλάνε και να λένε βλακείες και θα φροντίσουμε να τους την λέμε κι από πάνω!
Καλησπέρα και σε σένα! :)

PurpleButterfly είπε...

Μάνα μου ρεεεε, εν τέλεια κρίμα ο καημένος...μάλλον τζιαμέ που γράφει "Άγαμος" εν "Αγάμητος" που εθέλαν να γράψουν... :)

Ιθάκη-man είπε...

@ ΜωβΠεταλούδα:
Και εγώ άγαμος και αγ@μητος είμαι αλλά δεν βγαίνω να πω ότι οι στρέιτ είναι ένα πράμα με τους κτηνοβάτες!
Καλωσόρισες! :)

Πεζούνι είπε...

Whatever. En eperimena Kati parapano. Eftixos p parxun je plasmata opos Jini tn nikolaou stin eksusia en lalis kalitera? Anw

Ιθάκη-man είπε...

@ Find That Inch:
Ναι αλλά το νομοσχέδιο δεν γίνεται να το ψηφίσει η Νικολάου μόνο :p

gay super hero είπε...

E βέβαια άμα είναι για το χασίσι το παίζουμε "προοδευτικοί", για τις αδελφές όμως...

Τώρα βέβαια το ότι είναι άγαμος δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει με ό,τι συζητάμε....

Ιθάκη-man είπε...

@ gay super hero:

Στην Κύπρο υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι ένας άνδρας που δεν παντρεύτηκε ποτέ του είναι γκέι... Δεν φαντάζομαι όμως να ισχύει για τον κύριο Θεμιστοκλέους.