Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Στου Παραδείσου τα μπουζούκια...

να με πας... 7 τραγούδια θα σου πω για να διαλέξεις το σκοπό

Άνοιξα την τηλεόραση μου στο Κυπριακό τραγούδι, ο Ουαλός ξανά-ερμηνεύει το τραγούδι που κέρδισε στον Κυπριακό Τελικό. Και εγώ αναρωτιέμαι ποιοι στα διάολα είναι εκείνοι στα φωνητικά. Και μετά βλέπω την Μπαλατσινού -γνωστή από το Next Top Model, πάλαι Top Model- με μια Ρίκα. Τα αγγλικά της Ρίκας είναι επιεικώς απαράδεκτα και το Δίδυμο Μπαλατσινού και Ρίκα είναι αχτύπητο, καμία επικοινωνία, αν και άκουσα ότι είναι φίλες, η μια κάνει ότι θέλει (αν και η Μπαλατσινού ήταν πολύ πιο επαγγελματίας από την Ρίκα)

Και πριν αρχίσουν όλα δεν μπορούσαν να παραλείπονται οι μπηχτές για την περσινή διοργάνωση, αυτή της Μόσχας με την τεράστια σκηνή και τον Νορβηγό που μας έκλεψε την καρδιά με το Παραμύθι του. Τώρα που τον ξαναβλέπω πως και δεν έπαθε εξάρθρωση αυτός, οι πατούσες του είναι εξαιρετικά ευλύγιστες και τα μάγουλα του είναι περίεργα!

Επιστρέψαμε λίγο πριν το διαφημιστικό για ένα χορευτικό του Φωκά Ευαγγελινού -πάλαι μετρ- το οποίο Gagaϊζει τα μάλα, άσπρα δερμάτινα κοστούμια, με αφύσικο σχήμα και όγκους. Ο κύριος ο οποίος μαλακιζόταν -με την ευρύτερη έννοια του χορεύω- στο τραγούδι αριθμός 4 έχει μπούτια κοτόπουλου!

Κατά τα διαφημιστικά δεν άντεξα και άλλαξα κανάλι, είδα λίγο έναν μαγνητοσκοπημένο αγώνα από το UEFA Europa League με την Liverpool και είχε πιο πολύ ενδιαφέρον... Αλλά το πανηγύρι άρχισε νωρίς:

Αρχή κάναμε με το Illusion από τον Χρήστο Χατζηνάσιο! Εκθαμβωτικό το χαμόγελο του, κουκλί είναι ο Χρήστος, αν και είχε μικροπρόβλημα στον ήχο και με το τζιν (πολύ σκισμένο αγόρι μου) Προβληματική βρήκα επίσης την κίνηση του με το πόδι και λίγο με τις γέφυρες του αλλά είναι κουκλί, αυτό είναι το κρατούμενο. Το τραγούδι; Α εγώ τον Χρήστο έβλεπα τα 3 λεπτά!

Μετά βγήκαν οι Second Skin! Με το που τους είδα είπα κατά λέξη “Τι ειν' τούτο;” τρίζουν τα κόκαλα της Τάμτα, έλεος, χάλια, Β' Κατηγορίας Τάμτα η κυρία που τραγουδά και μου θύμισε εκείνην από το “Μίλα μου βρώμικα”

3ο (και φαρμακερό) το τραγούδι του Μάνου Πυροβολάκη που θύμιζε κατά την εισαγωγή του Κυπριακά τσατιστά και Κρητικές μαντινάδες, Με δύστιχα του στυλ Κορνάρου και το Ραπ ούτε ξέρω ποιανού το στυλ! Η κυρία με τα άσπρα τα ίδια λέει ε; Ωχ! Παναγία μου, τι είναι αυτό το χορευτικό; Λίγο από Beyonce και Baby Boy και κάτι από Καλομοίρα στο Secret Combination, το είδαμε και το βρακί της...

4ο το OPA (Ώπα, τίτλος πάλαι ποπ άσματος της κυρίας Βανδή) Ναι, ναι ο Αλκαίος τραγουδά ακόμα, ούτε εγώ το πίστευα! Βράκες βλέπω; Γκόμενους βλέπω; Ή είναι το στερητικό μου, περίμενε, γνώριμη είναι μια φάτσα, ένας Πέτρος από το So You Think You Can Dance! Είναι ένα τραγούδι που κάλλιστα θα μπορούσε να το πει και ο Τσαλίκης. Μια λύρα βλέπω; Τι; Ξαναβγήκε και Πυροβολάκης; Κρητική Λύρα βλέπω πάλι!

5ο τραγούδι το “Πολεμάω” του Γιώργου Καραδήμου, πολύ ωραίο τραγούδι. Η αλήθεια είναι ότι κάθε 5 δεύτερα έλεγα “Τώρα θα πεταχτεί η Γαλάνη” “Όχι-όχι τώρα θα βγει από πίσω”. Το μόνο τραγούδι το οποίο μπορεί να έχει μέλλον ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του, είναι κομμάτι...

6ο τραγούδι, και μετά ήρθαν... οι Μέλισσες! Ένα τραγούδι μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα αν και για την Eurovision δεν είναι τόσο στα όρια της τρέλας. Πολύ ωραίο τραγουδάκι και θα συμφωνήσω με τις κοπέλες στο τέλος που φώναξαν “ΠΑΝΤΕΛΗΗΗ”

Τελευταίο τραγούδι το Touch me deep inside από τους Εμιγκρέ. Το ταλέντο κάποιων να γράφουν τραγούδια αποκλειστικά για Eurovision, μια ποπ-άρα στα όρια του ελέους! Η κυρία που τραγουδά νόμιζα ότι φορούσε Ugg boots αλλά ήταν τακούνι με πολλά φρου-φρου, και Gagaϊζει και αυτή τα μάλα!

Μετά να έχω την Ρίκα να λέει ότι “Και οι εφτά ήταν υπέροχοι”! Ποιος καλή μου γυναίκα σου είπε τέτοιο πράγμα, πες μου! Και θα καλέσουν την Κατερίνα Αυγουστάκη για special guest (κατ' εμέ φάουλ) η οποία θα ερμηνεύσει σε αρμόνιο (έλεος, ούτε πιάνο δεν μπορεί να βρει η ΕΡΤ) το Treat me like a lady που νόμιζα ότι ήταν το Hallo της Beyonce σε μια πολύ νερόβραστη εκδοχή. Μετά βάλανε playback το τραγούδι για το οποίο την απέκλεισαν (εδώ είναι το φάουλ) που ήταν το πιο ζωντανό τραγούδι από όλα όσα ακούστηκαν.

Στα πλάνα που έδειχναν το κοινό (όλα τα πλάνα ήταν κάπως χάλια) εθεάθη ο τάχα Eurovisionολόγος δημοσιογράφος του Σταρ με το υπερβγαλμένο φρύδι και η Καίτη με γυαλιά η οποία συνοδευόταν από τον άνδρα της με κοντά μαλλιά. Μετά βγήκε ο Βούλγαρος, με γυαλιά ηλίου στο μαύρο το σκοτάδι σαν τον Σάκη και μετά τα πέταξε -όχι σαν τον Σάκη, δεν κατάλαβα λέξη αλλά κατάλαβα ότι όποιο τραγούδι και να κέρδιζε υπήρχαν και χειρότερα, το τραγούδι του ήταν κάτι σε διασταύρωση παλαιών σουξέ του Αλκαίου, με εμφάνιση Dima Billan, looks Brad Pitt και ποπ ελαφριά έκδοση των hit των Westlife.

Μετά βγήκαν πάλι η Ρίκα -η οποία αν και τηλεοπτική περσόνα έμοιαζε να μην βολεύεται- και η Μπαλατσινού για να μας πουν ότι τελείωσε η ψηφοφορία, ούτε αντίστροφη μέτρηση ούτε τίποτα και για να μας παρατείνουν την αγωνία έφεραν τα παιδιά από το Rent (ααααχ αυτός δίπλα από τον Αργύρη Αγγέλου είναι κούκλος) και μετά τις διαφημίσεις “συνδέθηκαν” με το Green Room, το οικολογικό δωμάτιο -που αν κατάλαβα καλά είναι ακριβώς πίσω από την σκηνή- και εκεί είδαμε και τον Κωστέτσο! Αμ λείπει ο Μάρτης απ' την Σαρακοστή; Δεν λείπει!

Τα αποτελέσματα έφερε σε φάκελο ο Μίμης Πλέσσας (τι κάνει αυτός ο άνθρωπος εκεί δεν καταλαβαίνω η αλήθεια να λέγεται) και όταν ανακοινώθηκε ότι το OPA είναι το τραγούδι που κέρδισε δεν κατάλαβα αν ο κόσμος γιουχάιζε ή αν ήταν απλά κραυγές (το πρώτο ήταν μάλλον) Λοιπόν εγώ χάρηκα που τελείωσε, ήταν ένα νερόβραστο πράγμα που διοργάνωσε η ΕΡΤ, με περιττό σκηνικό, κουραστικές τηλεπαρουσιάστριες, απαίσια κοστούμια, ελεεινές χορογραφίες... Παρ' όλα αυτά δεν με ενόχλησε που βγήκε αυτό το τραγούδι παρά ένα άλλο, και το OPA χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα και στήσιμο, βασικό!

15 σχόλια:

Έγραψα πάλι ο πούστης ... είπε...

Το τραγούδι είναι ένας άθλιος αχταρμάς..Θα πατώσουμε και πολύ θα το χαρώ....Κάνει μόνο γι κάτι υπό-κλαμπ στο Μπουρνάζι...

Εγώ είπε...

ahahaha diladi den kanei MONO to Rik panigiria.

Leviathan είπε...

vasika ola ta kommatia itan metria...poli kali i anartisi sou! simfono sxedon se ola osa les! eidika sto faoul pou les sto telos...eleos...kalimera!

sCaTterBraiN είπε...

το οπα μπορεί και να μου άρεσε αν δεν το είχα ξανακούσει στη eurovision από όλες σχεδόν τις βλαχοχώρες του ανατολικού μπλοκ. πλέον μόνο φρίκη προκαλεί. κανένα δε μου άρεσε αρκετά. φέτος θα πάμε σπίτι από τον ημιτελικό.

Ethan Raynolds είπε...

Να σου πω και εγώ την αλήθεια κανένα κομμάτι δεν μου άρεσε παρά μόνο της Αυγουστάκη...Δυνατή παρουσίαση που έκανε τα άλλα κομμάτια να φαίνονται απλά σαν μουσική για διαφημιστικά σποτ...
Οι παρουσιάστριες όντως ήταν εκτός τόπου και χρόνου...Από ατάκες, από στήσιμο, από συνεννόηση...
Όσο για το κλεμμένο ladyGaGa style χαίρομαι που το ακούω και από κάποιον άλλον γιατί είχα φτάσει σε σημείο να το λέω και να με βγάζουν τρελό...χαχαχα

Ιθάκη-man είπε...

@ Bill:
Ναι το τραγούδι αγγίζει τα όρια της αθλιότητας!

@ Liar:
Όχι, το ΡΙΚ κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά :p

@ Leviathan:
Όλα τα κομματια ηταν κάτω από το μέτρια... Δυστυχως

@ sCaTterBraiN:
Δεν υπήρχε ένα τραγούδι να πεις "Αυτό είναι"

@ Ethan:
Ούτε η Αυγουστάκη μου άρεσε, αλλά την δικαιολογώ, μάλλον ήταν έτσι (δεν ήταν και τόσο δυναμική στην σκηνή) επειδή αποκλείστηκε, αλλά το τραγούδι ήταν ωραίο!
Τι λες παιδί μου; Gagάιζε όλος ο τελικός, ήταν πασιφανές!

karkinos7 είπε...

Πολύ όμορφο το ποστ,ενημερώθηκα για κάτι που δε παρακολούθησα!
Την Καλησπέρα μου!
Το τραγούδι δε μου αρέσει!

tinkerbell είπε...

Το κομμάτι θα δει την Eurovision από μακριά (κι από την τηλεόραση). Όχι πως τα υπόλοιπα ήταν σπουδαία, ήταν από αδιάφορα μέχρι και εντελώς απαράδεχτα. Κι άντε να δεχτώ ότι -τάχα- είναι πιασάρικο και ανεβαστικό το 'Οπα' που επαναλαμβάνεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ χωρίς κανένα άλλο ουσιαστικό στίχο. Να το δεχτώ για χάρη συζήτησης: μου λέει κανείς πως αυτό το Οπα θα 'αγγίξει' τον μέσο Ευρωπαίο? Πως να ταυτιστεί με αυτό και γιατί να το ψηφίσει? Επομένως, οπα η Ελλάδα, αλλά Eurovision φέτος δεν έχει!

musicbug είπε...

Mono o Karadimos, oi Melisses kai o Alkaios ekanan gia mena tis pio axioprepis kai kales emfaniseis. O Xatzinasios me apogoiteyse an kai mou aresei to tragoudi. Emigre, Pyrovolakis kai Second Skin oti xeirotero exw dei!

GeminiCious είπε...

Ρε Ιθάκη-man, "Μια Ρικα"???
Δεν Ξερεις τη Ρικα Βαγιανη? Εχει περασει και απτο Mega Star, οχι οτι εχει κανει κατι γκραντε αλλα ειναι πολλα χρονια στο κουρμπετι!
Second skin και Ταμτα? Δεν βρισκω καμια συσχετιση, σορρυ κιολας.
Το τραγουδι του Πυροβολακη ειχε λιγο απο περσινο Αζερμπαιτζαν (δηλ ενας τυπας με ενα "εθνικ" κομματι και μια βιολα/μουναρα απο διπλα να χτυπιεται, και ο ραπερ δωρο:Ρ).
Για Καραδημο ουδεν σχολιο.
Καλα ρε χαλβα, Ποντιακη ηταν η λυρα, μπαμ εκανε. Νταξει ωραια τα τσολια, αλλα ο Αλκαιος τρε πασσε και ξαναζεσταμενος.
Οι Εμιγκρε αν και μου αρεσε το κομματι τους στο ζωντανο λιγο το χαλια στησιμο του ηχου σε ολο το show και λιγο ο παπαρας ο σκηνοθετης, επεσε πολυ στα ματια μου.
Γενικα φετος η Γιουροβιζιον θα ειναι πολυ χαλια.

Ιθάκη-man είπε...

@ gaykarkinos:
Καλησπέρα, Καλησπέρα. Δεν έχασες και το γεγονός της χρονιάς! :p Μην ανησυχείς

@ Tinkerbell:
Χλωμό το βλέπω και εγώ...

@ GeminiCious:
Ξέρω την Ρικα καλέ! Το επίθετο της δεν το θυμάμαι.
Η κυρία με το περίεργο μαλλί αν φορούσε γυαλιά ηλίου θα την συχγυζα με την Τάμτα. Τυφλό είσαι παιδάκι μου; Δεν βλέπεις την ομοιότητα;
Συγγνώμη έπρεπε να ξέρω την Ποντιακή και την Κρητική Λύρα; Δεν με αφορούν και διαφορά δεν θα μου κάνει να καταλάβω την διαφορά, Κύπριος είμαι, που ξέρω το λάουτο και το βιολί πολλά μου είναι!
Φουρκαστός σήμερα, ήρτες για καφκά;
Ήρεμα πουλάκι'μ! Ναι χάλια Γιουροβίζιον φέτος θα έχουμε

Ιθάκη-man είπε...

@ musicbug:
Αχ Παναγία μου και θα σε ξέχναγα!
Ναι Εμιγκρέ ήταν νομίζω με μεγάλη διαφορά το πιο βαρετό. Πυροβολάκης ηταν μια σαλάτα και οι Σέκοντ Σκιν ήταν καλοί αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά... δεν ξέρω τι.
Του Αλκαίου είχε στήσιμο αλλά χρειάζεται κι άλλο, Καραδήμος ήταν λες και ήταν guest, ήταν εκτός συναγωνισμού (και το τραγούδι δεν ταιριάζει πολύ με Γιουροβίζιον) και οι Μέλισσες βγήκαν και έκαναν τα δικά τους

Πεζούνι είπε...

Ha, touto itan g tin epilogi tou tragoudiou gia tin Eurovision p tin ellada swsta? en to ida.. alla posous kouklous ishe mesa?!? ime periergos twra ;p
@Liar: ENNENNN To rik en kamni panairkaaa.. oi svr to rik en kamni panairka amma skeftis ti kamnun ta alla kanalia ;p

DiViNe__ είπε...

μαύρα χάλια...
Μόνο το τραγούδι των Second Skin μου άρεσε, αλλά σε στούντιο έκδοση. Το λάιβ ήταν απαράδεκτο

Ιθάκη-man είπε...

@ Find Than Inch:
Οι του Αλκαίου ήταν Θεοί, λίγο πιο κολλητά φανελάκια πρέπει και πιο ξεκούμπωτα, ή γενικά καθόλου φανέλες, ακόμα καλύτερα! :p

@ DiViNe__:
Μόνο αυτών των λάιβ ήταν χάλια; Να ταν μόνο ένας... Και οι εφτά ήταν... "ΥΠΕΡΟΧΟΙ" κατά-Ρίκαν-κείμενο