Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ΘΟΚ Crisis

Χθες μάλωναν παντού (από Βουλή σε Υπουργικό Συμβούλια και στους δρόμους) για τον χρυσό (που τον φυλάνε λες και θα τον πάρουμε μαζί μας στον τάφο) και φορολόγησαν τον Κύπριο πολίτη το 2005 για να πληρώσει δάνειο 6 εκατομμυρίων λιρών για την ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας με το οποίο είχαμε προβλήματα με την στέγη, η οποία στέγη 3 χρόνια μετά την ανακαίνιση αυτή κατέρρευσε προχθές λίγο πριν τις δέκα το βράδυ.

Εννοείται πως ο Μάρτης δεν λείπει από την Σαρακοστή και για αυτό πήγα εκεί να δω τον χαμό που γινόταν, και ήταν πολύ τρομαχτικό γιατί την προηγούμενη είχε θεατρική παράσταση σχολείου και σήμερα θα είχε παράσταση για 450 παιδιά δημοτικού, αναλογιστείτε την τραγωδία αν τα παιδιά ήταν μέσα… Τα πλάνα από τα παρασκήνια –που δεν ξέρω ούτε εγώ πως κυκλοφόρησαν- και τα πλάνα αφ’ υψηλού αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής!

Το θέατρο κτίστηκε λίγο μετά τις δικοινοτικές ταραχές του 1963 και πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1967. Μετά λοιπόν από το 1967 η στέγη του (φτιαγμένη από τσίγκο παρακαλώ) αλλάχθηκε το 2005 από την ανακαίνιση που έγινε. Εν τούτοις τα μεταλλικά ψαλίδια υποστήριξης της στέγης (τα οποία σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται από το 1970 σε οποιαδήποτε κατασκευή) δεν αλλάχθηκαν ποτέ, και ούτε συντηρήθηκαν. Αντίθετα επιβαρύνθηκαν θα έλεγε κανείς με συστήματα εξαερισμού, κλιματισμού και φωτιστικών.

Το 2001 το Δημοτικό Θέατρο έκλεισε για 3 μήνες και το 2005 το Υπουργείο Εργασίας το έκλεισε λόγω του κινδύνου για τους εργαζομένους και τους καλεσμένους. Τότε έγινε η ανακαίνιση από 3 εργολαβικές εταιρίες εκ των οποίων η μια ανήκει στην κόρη του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιου Γεωργιάδη.

Η τύχη του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας είναι άγνωστη…

1 σχόλιο:

turigr είπε...

Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε θύματα! Ελπίζω να αποδοθούν ευθύνες, αν και πολύ φοβάμαι ότι αντί οι υπεύθυνοι να πάνε φυλακή ή το πολύ – πολύ στο σπίτι τους, θα εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι.